For de fleste tenniselskere er den kommende uge én af de helt store i kalenderen. ATP-karavanen holder pause, og det er i stedet tid til første runde af Davis Cup 2016. Lars Baes gennemgår i denne optakt her alt om Davis Cup inklusiv vinderodds og Danmarks chancer for avancement. 

Storbritannien vandt med Andy Murray i spidsen Davis Cup-trofæet i 2015, og nu kan alle de helt store spillere efterhånden sætte flueben ved at have vundet den meget prestigefyldte holdturnering for landshold.

Rafael Nadal har vundet med Spanien (2004, 2009 og 2011), David Ferrer med samme nation i 2008, 2009 og 2011, Novak Djokovic har vundet med Serbien (2010), Tomas Berdych med Tjekkiet (2012 og 2013) og Team Schweiz med Roger Federer og Stanislas Wawrinka i spidsen vandt turneringen i 2014.

Det er altid spændende at se, hvilke spillere, de respektive nationer har fået overtalt til at skrive Davis Cup ind i kalenderen, og i år ser det bestemt ikke så dårligt ud, som man tidligere har set.

Djokovic, Murray, Nishikori, Raonic, Tsonga, Monfils, Simon, Gasquet, Cilic, Kyrgios, Tomic, Isner, Berdych, Goffin og Kohlschreiber.

Vi har at gøre med en kavalkaderække af prominente navne allerede her til første runde, og selv om det er ærgerligt, at spillere som Federer og Wawrinka primært plejer egne interesser fremfor landsholdets, så er der stadig masser af spænding at se frem til i de otte World Group-opgør. Det skal vi snart se nærmere på i denne optakt.

Lidt om Davis Cup

Første runde i World Group spilles mellem de 16 hold, der i løbet af 2015 "kvalificerede" sig til dette års World Group. Kampprogrammet giver otte af holdene hjemmebanefordel, hvilket er en kæmpe fordel, eftersom det betyder, at de helt frit kan vælge underlag. Holdet, der har hjemmebanefordel, er dét, som sidst spillede på udebane, da netop disse to lande mødtes.

Den næstbedste række hedder "Gruppe 1", som så yderligere er delt op i tre zoner; "Americas", "Asia/Oceania" og "Europe/Africa". I denne ugeoptakt skal vi også lige dreje snuden forbi nogle af de interessante opgør fra de europæiske opgør i gruppe 1, hvor Spanien bl.a. befinder sig (er dog oversidder i denne runde).

Spillernomineringerne har fundet sted i ugen inden selve Davis Cup-opgørene, men der kan stadig skiftes ud i truppen ind i Davis Cup-ugen. Kort inden de første kampe spilles, nomineres spillerne til alle kampene, men også her kan der skiftes ud løbende.

Fredagens opgør står dog altid mellem førstesingle mod andensingle og andensingle mod førstesingle. Lørdag spilles der doubler, og hertil skiftes der ofte ud på pladserne kort op til kampstart.

Søndag starter de to førstesingler ud mod hinanden, hvorefter de to andensingler (eller evt. indsatte reserver) spiller den potentielt femte og afgørende kamp. Det er dén kamp, som ofte går over i historiebøgerne som én af de mest intense, nerveprægede og stemningsfyldte kampe i begge de impliceredes karrierer.

Davis Cup 2016 - tidlige storopgør

Lodtrækningen til årets udgave af Davis Cup-turneringen har maget det således, at vi potentielt kan have Murray, Nishikori, Djokovic, Federer og Wawrinka i øverste halvdel. Det virker dog ikke sandsynligt, at Schweiz uden bistand fra hverken Federer eller Wawrinka kan komme videre fra de italienske grusbaner, men skulle de mod forventning avancere, er det ikke umuligt, at Federer eller Wawrinka stiller op i næste runde, hvor Argentina eller Polen venter - en på papiret meget overkommelig opgave.

Med ovenstående nævnte besætning i øverste halvdel kunne det være oplagt at lede efter vinderen derfra, men så enkelt tror jeg nu ikke, det bliver at finde frem til den kommende vinder. I nederste halvdel har vi nogle mere komplette nationer i form af Frankrig, Australien, USA, Tjekkiet og Kroatien, og ingen af disse kan på forhånd dømmes ude.

Skal vi kigge lidt frem i turneringen, så ligner det unægteligt et storopgør i kvartfinalen mellem Storbritannien og Serbien i øverste fjerdedel. Her tror jeg ikke, den går længere for Murray-brødrene, som ikke tidligere har mødt så stærk en duo, som Serbien kan mønstre i skikkelser af Djokovic og Troicki.

Bud på vinder af øverste fjerdedel: Serbien

I næstøverste fjerdedel har vi knapt så stærke spillere at gøre godt med, med mindre Schweiz slår Italien, hvorefter de lokker Federer/Wawrinka med i kvartfinalen. Italien er storfavoritter og ender formentlig i et opgør mod Polen, der er små favoritter mod Argentina efter min mening. i en sådan kvartfinale tror jeg, italienernes trup er for bred til Polens hold.

Bud på vinder af næstøverste fjerdedel: Italien

I næstnederste fjerdedel har vi Frankrig mod Canada og Tyskland mod Tjekkiet. Hvis Raonic er med for Canada, så har de bestemt muligheder mod Frankrig, men Frankrigs trup er utroligt bred, og jeg forventer, at de slår Tjekkiet i kvartfinalen, selv om Berdych/Stepanek er en uhyggelig duo i Davis Cup med to trofæer på cv'et sammen.

Bud på vinder af næstnederste fjerdedel: Frankrig

Australien er min favorit i nederste fjerdedel af lodtrækningen. De har USA på hjemmebane nu, og amerikanerne ser umiddelbart ikke specielt velspillende ud pt. Derefter forventer jeg et kvartfinaleopgør mod Kroatien, hvor jeg tror, at Cilic skal spille over evne for at sende Kroatien videre.

Bud på vinder af nederste fjerdedel: Australien

Derefter har jeg meget svært ved at se, hvordan Serbien med Djokovic og Troicki ikke skal rykke videre til finalen, hvor jeg tror, Frankrig venter, fordi jeg tvivler på, Tomic kan slå Gasquet, Tsonga eller Monfils i sådan en kamp.

En finale mellem Serbien og Frankrig vil være den ultimative drømmeafslutning på sæsonen for fansene og kan potentielt blive kronen på værket for Djokovic, der er favorit til at vinde alt, han deltager i i 2016 (Fire Grand Slams, OL og Davis Cup).


Hvem der vinder den finale, tør jeg ikke spå om endnu. Der kan ske så meget inden den tid, og det er bestemt ikke sikkert, at Djokovic vinder tre kampe mod Frankrig, som traditionelt har mange gode doublespillere.
Samlet vinder: Frankrig eller Serbien

Odds - vinder Davis Cup 2016

Bedste odds Bookmaker
Serbien 3,50
Bet365
Frankrig 4,00
Bet365
Australien 9,00
Bet365
Schweiz 12,00
Bet365
Kroatien 13,00
Bet365
Storbritannien 15,00
Bet365
Italien 15,00
Bet365
Tjekkiet 17,00
Bet365
USA 17,00
Bet365
Canada 19,00
Bet365
Tyskland 19,00
Bet365
Belgien 26,00
Bet365
Argentina 26,00
Bet365
Japan 34,00
Bet365
Polen 51,00
Bet365
Kazakhstan 51,00
Bet365

World Group 2016 - første runde

Storbritannien vs. Japan

Spillested: Birmingham, Storbritannien

Underlag: indendørs hard

Storbritannien: Andy Murray (2), Kyle Edmund (82), Jamie Murray (-/2) og Dominic Inglot (-/28)

Japan: Kei Nishikori (6), Taro Daniel (87), Yoshihito Nishioka (126), Yasutaka Uchiyama (238)

Vinder af opgøret, Storbritannien vs. Japan

Bedste odds Bookmaker
Storbritannien 1,20
Unibet
Japan 4,50
Unibet

De forsvarende mestre fra Storbritannien med brødrene Murray i spidsen har knapt fået tørret Davis Cup-sveden af panden, før de nu står over for en modstander, der kan virke endnu sværere end Belgien, som de slog i finalen sidste år.

Murray-brødrene har sagt ja til at repræsentere nationen igen, og de skal op mod et japansk hold, som ikke kun har Nishikori at true med, men også både Taro Daniel og Nishioka, som kan spille lige op med Kyle Edmund i en evt. femte og afgørende rubber.

Briterne er dog med rette gjort til storfavoritter i dette opgør, for selv hvis Nishikori skulle slå Murray, så er briterne stadig favoritter i tre af de øvrige fire kampe på hjemmebane efter min vurdering.

Murray mod Nishikori

Det mest interessante opgør i denne landskamp står utvivlsomt mellem de to nationers 1'ere, Murray og Nishikori, hvis der vel at mærke er noget at spille om i opgøret, som bliver den første kamp søndag.

Murray fører 5-1 indbyrdes, men Nishikoris ene sejr kom i London 2014 på indendørsunderlaget ved sæsonafslutningen, og selv om Nishikori ligger ret godt til Murrays defensiv, og Murray bogstaveligt talt har smadret japaneren i de fem øvrige opgør, så tror jeg, Nishikori finder noget tiltro i netop den ene sejr samt det faktum, at han er i ganske god form og en generelt fremragende Davis Cup-spiller. 

Kampen lugter umiddelbart af mindst fire sæt, og jeg vil anbefale, at man holder godt øje med oddset på over 3,5 sæt samt linjen for over i antal partier.

Serbien vs. Kazakhstan

Spillested: Beograd, Serbien
Underlag: Indendørs hard
Serbien: Novak Djokovic (1), Viktor Troicki (22), Filip Krajinovic (98), Zimonjic (-/14)

Kazakhstan: Mikhail Kukushkin (84), Andrey Golubev (181), Aleksandr Nedovyesov (200) Dmitry Popko (236)

Vinder af opgøret, Serbien vs. Kazakhstan

Bedste odds Bookmaker
Serbien 1,02
Unibet
Kazakhstan 16,00
Unibet

Det her må blive lige ud ad landevejen for serberne, som på papiret er dækket langt bedre ind end Kazakhstan på samtlige pladser. Djokovic måtte trække sig med en betændelsestilstand i øjet i kvartfinalen i Dubai, og kazakhernes håb ligger vel nærmest i, at Djokovic ender med at skulle spille med klap for det ene øje.

Djokovic er formentlig klar til kamp, og selv hvis han ikke skulle være på 100%, så bør det her blive en let omgang for Serbien, som ovenikøbet har fordel af hjemmebane samt en bedre og bredere trup end modstanderne. Troicki bør også vinde sine kampe, og så har man én af verdens bedste doublespillere, Zimonjic, man kan smide ind i lørdagens double.

Kazakhstans håb er, at Troicki ender med at underpræstere, så Kukushkin kan slå ham på førstedagen. I double har Kazakhstan tidligere gjort det fint med Golubev/Nedovyesov, og kan de på mirakuløs vis vinde de to nævnte kampe, så er der altså maksimalt pres på Troicki i femte og afgørende rubber. At Djokovic skulle kunne tabe hjemme i Serbien i Davis Cup mod én fra den kazakhstanske trup, det vil jeg næsten ikke engang spekulere i.

Hold øje med lørdagens double

Jeg forventer, at serberne vinder fredagens to singler, hvorefter de formentlig sparer både Djokovic og Troicki i doublen lørdag. Det betyder, at der åbner sig en plads for Krajinovic, der så parres med Zimonjic.

Zimonjic er ikke, hvad han har været, og Krajinovic er ikke i form, mens Kazakhstan bagud 0-2 vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at komme på tavlen her. Golubev/Nedovyesov har tidligere slået Federer/Wawrinka i Davis Cup og har fine chancer for at slå en duo som Zimonjic/Krajinovic.

Jeg anbefaler, at man holder lidt ekstra øje med doublesammensætningen og oddset på en kazakhstansk "overraskelse" i lørdagens double.

Italien vs. Schweiz

Spillested: Pesaro, Italien

Underlag: Indendørs grus

Italien: Andreas Seppi (39), Paolo Lorenzi (52), Simone Bolelli (73/22), Marco Cecchinato (91)

Schweiz: Marco Chiudinelli (146), Henri Laaksonen (177), Adrien Bossel (344), Antoine Bellier (678)

Vinder af opgøret, Italien vs. Schweiz

Bedste odds Bookmaker
Italien 1,02
Unibet
Schweiz 16,00
Unibet

Det ligner på forhånd en walk over for italienerne, som dog må undvære deres største profil, Fabio Fognini, i dette opgør. Seppi, Bolelli og Lorenzi på grus mod Chiudinelli og Laaksonen lyder som et større mismatch end Brian Nielsen mod Mike Tyson, og Unibet* har da også sat oddset derefter.

Men jeg er nu alligevel ikke helt sikker på, at det her bare bliver lige ud ad landevejen for Italien. Der spilles indendørs, som trods alt er bedre for schweizerne end udendørs, og så synes jeg egentlig ikke, de italienske spillere klarer sig specielt godt i år. Seppi og Bolelli har spillet under niveau hele året, mens Lorenzi ganske vist har gjort det ret fint.

Både Chiudinelli og Laaksonen er derimod i ganske god form, og kan formen på en eller anden måde slå det generelle niveau hos spillerne, så ser jeg muligheder for en overraskende sejr eller to til underhundene. Problemet for Schweiz er naturligvis, at der spilles på grus, hvor hverken Chiudinelli eller Laaksonen har deres spidskompetencer, men lad os nu se, om ikke de alligevel kan præstere lidt, når der ikke er det fjerneste pres på deres skuldre mod formsvage modstandere.

Laaksonen med god Davis Cup-historik

Henri Laaksonen har en fin 5-1-statistik i Davis Cup-sammenhæng, og sidste år præsterede han at slå både Bemelmans og Darcis i fem sæt i schweizernes 2-3-nederlag til de senere finalister.

Han er ingen ørn på grus, men han har tidligere præsteret nogenlunde på underlaget og slået spillere som Veic, Krajinovic, Olivo og Albot. Han vil være stor underdog i alle sine kampe, men alligevel tror jeg, at han kan løfte sig lidt, som han har gjort i sine andre Davis Cup-kampe.

Han tog sæt fra Berdych i Davis Cup 2013, og jeg tror, man skal holde øje med oddset på et sæt til Laaksonen i det forventede opgør fredag mod Seppi.

Polen vs. Argentina

Spillested: Gdansk, Polen

Underlag: Indendørs hard
Polen: Jerzy Janowicz (97), Kamil Majchrzak (306), Lukasz Kubot (613/27), Marcin Matkowski (-/17)
Argentina: Leonardo Mayer (40/101), Guido Pella (42), Carlos Berlocq (118/102), Renzo Olivo (162)

Vinder af opgøret, Polen vs. Argentina

Bedste odds Bookmaker
Polen 3,00
Unibet
Argentina 1,40
Betsafe

Lidt af et underligt og tyndt opgør i World Group'en, når Polen debuterer i det fine selskab mod et noget amputeret argentinsk hold, der hverken stiller med Del Potro, Monaco eller Delbonis. 

Polen er grundlæggende dybt afhængige af, at formsvage Janowicz begynder at vinde nogle kampe. Han har intet ramt længe og er snart ude af top 100, men bortset fra doublekonstellationen skal Polen ikke forvente at hive andre kampe hjem, eftersom deres andensingle, Majchrzak, er et totalt ubeskrevet blad på dette niveau.

Argentina, som har stolte Davis Cup-traditioner, har en udmærket indendørsspiller med i Mayer, men han viser heller ikke god form pt., og på Polens foretrukne underlag foran et engageret publikum, må man formode, at Janowicz kan banke en masse esser afsted og som minimum slå Pella og holde det tæt om søndagen i fjerde rubber mod den højere rangerede Mayer.

Janowicz finder noget niveau

Fredag møder Polakkernes bedste kort, Janowicz, argentinernes nummer to, Pella, og selv om Pella er en del bedre rangeret, så er det pinedød nødvendigt for den her landskamp, at Janowicz finder niveau. 

Underlaget favoriserer ham og hans tunge server, og selv om jeg ikke er sikker på, han bare lige sådan går igennem Pella, når selvtilliden ikke er større, end den er pt., så synes jeg, at der skal holdes godt øje med en polsk 3-1/3-2-sejr i det opgør.
 

Frankrig vs. Canada

Spillested: Guadeloupe, Frankrig

Underlag: Udendørs grus
Frankrig: Jo-Wilfried Tsonga (9), Richard Gasquet (10), Gael Monfils (17), Gilles Simon (19)
Canada: Milos Raonic (13), Vasek Pospisil (45/16), Frank Dancevic (245), Daniel Nestor (-/11)

Vinder af opgøret, Frankrig vs. Canada

Bedste odds Bookmaker
Frankrig 1,28
Unibet
Canada 3,55
Unibet

Frankrig har valgt at placere dette sted i Guadeloupe, som officelt er en fransk øgruppe beliggende i Det Caribiske Øhav. På den måde har debuterende holdkaptajn, Yannick Noah, får helt optimale betingelser imod Canadas spillere, som ikke ligefrem har grus som favoritunderlag. 

Noah har valgt at udtage de fire bedste franske tennisspillere, som alle befinder sig i top 20 (eneste nation i verden, der kan bryste sig med det), i stedet for at udtage doublespecialister som Benneteau, Mahut og Herbert.

På den måde viser Noah, at han har fuldt tiltro til, at spillerne enten kan klare det i singlerne eller præstere lige så godt i double. Jeg er personligt ret begejstret for den klare udmelding fra Noah. Jeg har altid følt, at doublespecialisterne er overvurderede. De bedste server og returer sidder altså på de bedste tennisspillere, og jeg mener ikke nødvendigvis, at man som doublespiller kan kompensere for dette ved at være en god doubletaktiker. 

Canada kan næppe udrette mirakler her. Raonic har haft store problemer med fysikken siden Australian Open, og Pospisil er ingen grushaj. Raonic skal formentlig vinde to singler, og jeg tvivler på, han bliver taget med i double, hvilket efter min mening er en fejl. Jeg vil til hver en tid vælge at tage Raonic med i stedet for aldrende Nestor, selv om Nestor er bedre placeret på verdensranglisten. Raonic' serv bliver man ganske enkelt bare nødt til at tage med efter min mening.

Værdi på Frankrig?

Jeg er tæt på de 80% på samlet fransk sejr her, og de 1,28 hos Unibet* er ikke dårligt efter min vurdering. Udendørs grus foran 8.000 tilskurere mod det fysiske spørgsmålstegn, Raonic, og grussvage Pospisil tilsat aldrende Nestor... Frankrig skal spille langt under niveau for at smide det her, tror jeg.

Tsonga har dog været i håbløs form i Golden Swing (grus), mens Simon har skuffet i de europæiske indendørsturneringer. Jeg ville vælge Monfils og Gasquet til fredagens singler, så tror jeg ikke, det går galt. 

Tyskland vs. Tjekkiet
Spillested: Hannover, Tyskland

Underlag: Indendørs hard

Tyskland: Philipp Kohlschreiber (28), Alexander Zverev (56/213), Dustin Brown (100/93), Philipp Petsczhner (1127/43)

Tjekkiet: Tomas Berdych (7/202), Lukas Rosol (51/86), Jiri Vesely (55), Radek Stepanek (167/37)

Vinder af opgøret, Tyskland vs. Tjekkiet

Bedste odds Bookmaker
Tyskland 2,70
Unibet
Tjekkiet 1,45
Unibet

Det her kan blive et yderst spændende opgør, som muligvis bliver afgjort i lørdagens double. Kohlschreiber er en udmærket Davis Cup-spiller, og jeg forventer, han snupper én sejr, mens unge Alexander Zverev er så formstærk, at jeg også umiddelbart tror på ham, HVIS vi får en femte og afgørende rubber. 

Berdych har vundet Davis Cup to gange, er i fin form og helt klart favorit til at vinde både fredag og søndag. Hvis han klarer de to hurdler, så skal tyskerne vinde doublen lørdag, og selv om jeg tror, det bliver tæt, så er det nok meget at forlange af Petsczhner og Brown/Kohlschreiber at skulle kunne slå én af vores tids bedste Davis Cup-duoer, Berdych og Stepanek.

Min fornemmelse siger mig, at tjekkerne snupper den samlede sejr i fjerde rubber, men skulle tyskerne vinde doublen lørdag, så har vi en på papiret utroligt spændende afslutning i vente, hvor to af tourens største talenter, Vesely og Zverev kan ende med at udkæmpe det endelige slag søndag aften.

Tjekkerne tager en tæt double

Berdych og Stepanek har vundet Davis Cup sammen to gange, og de har en fremragende historik i turneringen i double. De har kun tabt to gange, og de har bl.a. slået duoer med Nadal, Federer og Djokovic. 

Sidst, de spillede sammen (2014), tabte de dog til Tsonga/Gasquet på grus i Frankrig, og Stepanek er nok ikke helt den samme spiller, som han var tidligere. Alligevel tænker jeg dog, at de er for stærke til relativt uprøvede Davis Cup-kort som de tyske, og jeg tror, tjekkerne tager en sejr i doublen med 3-1/3-2.
 

Australien vs. USA

Spillested: Melbourne, Australien

Underlag: Udendørs græs

Australien: Bernard Tomic (21), Nick Kyrgios (33/137), Samuel Groth (75/115), John Peers (-/9)

USA: John Isner (11), Jack Sock (23/15), Bob Bryan (-/5), Mike Bryan (-/6)

Vinder af opgøret, Australien vs. USA

Bedste odds Bookmaker
Australien 1,48
Unibet
USA 2,60
Unibet

Èt af de opgør, jeg glæder mig allermest til. To historisk set giganter i Davis Cup-sammenhæng. Lleyton Hewitt debuterer som holdkaptajn for australierne, mens Jim Courier stadig styrer det amerikanske flagskib, så allerede dér har vi et par historier bag kulisserne. Sidst Australien vandt var med netop Hewitt i spidsen i 2003, og er der en nation, der tørster efter et Davis Cup-trofæ, så er det nok Australien (selv om USA og Frankrig nok også føler, de har godt brug for det).

Formstærke Kyrgios og Tomic tager imod Isner, Sock og Bryan-brødrene. Det lugter af en tæt affære, men Australien er retmæssigt sat som favoritter på det foretrukne græsunderlag, hvor både Kyrgios og Tomic gør det godt. 

Men selv om australierne med Peers og Groth i en forventet doublekonstellation kan presse Bryan-brødrene godt, så må amerikanerne være storfavoritter i netop dét opgør, og lidt firkantet antaget, så skal amerikanerne "bare" finde to kampe derudover. Isner har skabt nærmest legendariske resultater i Davis Cup-sammenhæng, og mentalt står han som én af de allerstærkeste spillere på touren.

Særligt, når han ikke regnes som favorit, hvilket han formentlig ikke bliver mod hverken Kyrgios fredag eller Tomic søndag. Kan han slå Tomic, som kommer med finalenederlag efter en lang uge i Mexico, så skal meget gå galt, hvis ikke amerikanerne som minimum får en femte rubber mellem Sock og Kyrgios, og selv om Kyrgios er min klare favorit dér, så har han før skabt kæmpemæssige problemer for sig selv på hjemmebane (som f.eks. da han sidste år tabte til Nedovyesov som 1,10-favorit). 

Australsk 3-2-sejr

Når vi kommer tættere på kampstart, så åbner der sig gerne markeder, hvor man kan spille på landskampens korrekte udfald. Jeg tror, som ovenfor beskrevet, at den amerikanske double vinder lørdag, mens Isner kan snuppe Tomic i søndagens første opgør mellem førstesinglerne. 

Desværre for amerikanerne ser Sock ikke specielt stærk ud pt., og selv om Kyrgios havde fysiske problemer i Dubai, hvor han måtte trække sig mod Wawrinka i semifinalen, så forventer jeg, han er fit for fight igen til denne vigtige Davis Cup-weekend og slår Sock relativt komfortabelt med 3-2 som det samlede udfald af weekendens opgør.

Er Kyrgios ikke fit, så ligner det derimod klokkeklar værdi på en amerikansk overraskelse. Groth er eneste substitutmulighed for Australien, og har har været langt under niveau i år.
 

Belgien vs. Kroatien

Spillested: Liege, Belgien

Underlag: Indendørs grus

Belgien: David Goffin (16/369), Kimmer Coppejeans (123), Ruben Bemelmans (132/167), Arthur De Greef (225)

Kroatien: Marin Cilic (12/257), Borna Coric (38), Ivan Dodig (81/7), Marin Draganja (-/69) 

Vinder af opgøret, Belgien vs. Kroatien

Bedste odds Bookmaker
Belgien 4,00
Unibet
Kroatien 1,23
Unibet

De tabende finalister fra Davis Cup 2015, Belgien, har igen fordel af hjemmebane, som de også havde hele vejen igennem turneringen sidste år, men i år har de ikke været tilsmilet af lignende lodtrækningsheld ift. den modstand, der venter dem.


Allerede i første runde står de overfor et på papiret alt for stærkt kroatisk hold, som kommer med både tidligere US Open-vinder, Marin Cilic, og den unge komet, Borna Coric. Kroaterne har derudover én af verdens bedste doublespillere, Ivan Dodig med i truppen, og han spiller formentlig doublen med Draganja lørdag. En double, de er storfavoritter til at vinde.

I singleduellerne skal Goffin præstere på absolut topniveau, og der er ikke råd til lige at bruge et par sæt på at komme i gang, som han gjorde mod Kyle Edmund i sidste års finale. Cilic er ikke fantastisk på grus, og belgierne har helt klart en mulighed netop der. Goffin er mere end nogensinde presset til at vinde sine to singler. Stadig skal der dog ske små mirakler, for det er svært at forestille sig Coppejeans eller Bemelmans slå Coric eller Cilic uanset underlag.

Goffin vs. Cilic bliver en herrefight

Hvis alt går, som præsten prædiker, så fører Kroatien 2-1 efter lørdagens double. Søndagens første kamp står så mellem Goffin og Cilic, og det kunne meget vel blive et utroligt tæt opgør. 

Jeg synes både, der skal holdes øje med oddset på Goffin, eftersom han formentlig sættes som underdog, men i særdeleshed vil jeg anbefale at holde øje med oddset på "over i partier", hvor man ved at være hurtigt ude formentlig kan fange en relativt lav linje på omkring 38-39 partier. En linje, jeg forventer vil stige til 41,5. 

Bemærkes skal det dog, at der spilles på grus, så der er formentlig ikke voldsomt mange servepartier uden dueller, og det kan sommetider give nogle ciffermæssigt mere ensartede sæt.

Davis Cup - interessant fra de øvrige grupper*

Rumænien vs. Slovenien, Gruppe 1
Det her opgør ser helt lige ud. Ungur og Copil mod Rola og Zemlja. Fire spillere, der bevæger sig rundt omkring top 150-200. Rumænerne har valgt et indendørsunderlag, selv om Ungur ikke er meget værd på andet end grus. Men det er Rola heller ikke, og Copil er favorit i sine to singler, mens rumænerne har en uhyggeligt stærk doublekonstellation i Tecau/Mergea. Jeg spår en rumænsk sejr på 3-2.

Portugal vs. Østrig, Gruppe 1
Portugiserne har valgt at spille på et hårdt underlag indendørs, og det skyldes formentlig, at Sousa er en ganske god spiller på hard court. Men han er formsvag, mens østrigerne kommer med tourens skarpeste mand pt. i skikkelse af Dominic Thiem. To titler har han vundet i februar, og jeg har meget svært ved at se ham tabe her. Derudover ser Østrig bedre ud i doublen. To Thiem-sejre og en double giver en østrigsk 3-1-sejr.

Rusland vs. Sverige, Gruppe 1
Sverige kører på lånt tid i gruppe 1, hvis ikke de snart får Ymer-brødrene i gang. De er ikke med i Rusland, som så til gengæld stiller stærkt op med Gabashvili og Kuznetsov. To formstærke spillere, der ikke i min vildeste fantasi kan tabe på hjemmebane til Arvidsson og Windahl. Brunstrøm og Lindstedt kan måske hive en doublesejr hjem lørdag, men det hjælper ikke meget i det samlede regnskab, hvor Rusland vinder komfortabelt.

Ungarn vs. Israel, Gruppe 1
Ungarn ser svage ud, og jeg tror ikke, de kan holde den kørende længe i gruppe 1. Israel kommer med et udmærket hold i Sela og Weintraub i singlerne og Erlich i double. Fucsovics kan nok slå Weintraub på gruset hjemme i Budapest, men længere tror jeg heller ikke, det rækker for Ungarn, selv om Fucsovics gik 6-0 i singlerne i Davis Cup sidste år, og Sela ikke er nogen gudsbenådet Davis Cup-spiller.

Georgien vs. Danmark, Gruppe 2
Danmark ser utroligt svage ud i år. Søren Hess, det naturlige andetvalg efter Martin Pedersens exit, er skadet og Kenneth Carlsen har valgt at udtage Benjamin Hannestad og Christian Sigsgaard sammen med Frederik Løchtes trofaste doublemakker, Thomas Kromann.

Hannestad har gjort det fint i nogle futures, Sigsgaard gjorde et positivt indtryk mod Sverige sidste år, og Kromann er faktisk i fin singleform, hvor han netop har vundet en stor turnering i KB. Jeg har ingen anelse om, hvem Carlsen vælger at stille med som andensingle, men jeg ved, at georgerne har landskampens klart bedste kort i form af Basiliashvili, der ligger 120 på verdensranglisten.

Løchte er ganske vist i fin form, og tæppeunderlaget i Tbilisi er formentlig ikke dårligt for ham, men jeg tror georgernes førstemand er for stor en hurdle, selv om Løchte elsker Davis Cup og har gjort det godt masser af gange. Jeg tror, Danmark vinder doublen og Løchtes kamp fredag, og så kommer det hele ned til en afgørende femte rubber mellem to uprøvede Davis Cup-kort. Georgerne ser umiddelbart bedst ud i den duel, men det er bestemt ikke noget uoverstigeligt bjerg, og med lidt optimisme kan vi godt tillade os at håbe på en rød/hvid 3-2-sejr.

Litauen vs. Norge, Gruppe 2

Litauen kommer med verdens nummer 86, Berankis, og jeg glæder mig til at følge hans kamp fredag mod det norske stortalent, Casper Ruud, som er søn af den tidligere top 100-spiller, Christian Ruud. Casper Ruud har gjort det fremragende på futures-touren i sæsonstarten, men det er primært på grus, han slår sine folder, og Berankis på hjemmebane og indendørsunderlag er nok trods alt for stor en mundfuld for Ruud, som ikke kan forhindre Litauen i at tilføje vores nordiske brødre et samlet nederlag.

Finland vs. Zimbabwe, Gruppe 2
Zimbabwe har kun Garanganga, der kan være med på dette niveau, og finnerne har fået overtalt gode gamle Jarkko Nieminen til at tørne ud for hjemlandet igen, så jeg kan ikke se, hvordan et temmelig komplet finsk hold skal kunne undgå at vinde hjemme i finske Kittila mod en modstander, der ikke har haft meget at byde på siden brødrene Black.

* I de lavere rangerede grupper er der sjældent tilgængelige odds, før vi kommer helt tæt på kampstart fredag.

ATP Challengers denne uge

Quimper, Frankrig

Turneringen spilles indendørs. Benoit Paire er forsvarende mester.

WTA-karavanen gør denne uge stop i...

Kuala Lumpur, Malaysia

Turneringen er en International Event (250,000$) og spilles på hard court. Caroline Wozniacki er forsvarende mester.

Monterrey, Mexico

Turneringen er en International Event (250,000$) og spilles på hard court. Timea Bacsinszky er forsvarende mester. Caroline Wozniacki deltager i denne turnering, er seedet 2 og møder i første runde hviderussiske Olga Govortsova.