Sponsoreret indhold fra Betsafe

Skal afgørende dele af det danske retsforbehold ændres, så det bliver lettere at deltage i internationalt politisamarbejde i EU? Det skal afgøres ved en folkeafstemning, som ender med et klart "ja tak", lyder vurderingen fra bookmakeren Betsafe.

Regeringen, SF, Venstre og Konservative er nået til enighed om at sende det ene af Danmarks fire EU-forbehold til afstemning. Målet er at få danskernes opbakning til at erstatte retsforbeholdet med en såkaldt tilvalgsordning, så det bliver lettere at deltage i Europol-samarbejdet og dermed bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet. De EU-kritiske partier advarer om, at en ændring af retsforbeholdet bliver en glidebane mod mere magt til EU, men trods kraftig modstand fra især Dansk Folkeparti er den klare vurdering fra bookmakeren Betsafe, at ja-partierne vil vinde slaget. Hvis et flertal af danskerne sætter kryds ud for "ja" på stemmesedlen, betaler Betsafe således blot pengene 1,33 gange igen.

"Ja-partierne kan appellere til sund fornuft og øget sikkerhed, når de siger, at en ændring af retsforbeholdet vil øge politiets muligheder for at jage skattesnydere og kriminelle på tværs af landegrænser. Ja-partierne er i stort overtal, og vores forventning er, at mange vælgere blot vil følge anbefalingen fra "deres" parti, når de skal tage stilling til komplicerede EU-forhold. Der vil uden tvivl også blive brugt store summer på ja-kampagnen, så på trods af et aktivt Dansk Folkeparti med mange EU-kritiske vælgere føler vi os overbeviste om, at et flertal af danskerne stemmer ja ved den kommende folkeafstemning," siger Thomas Holm, som er oddssætter hos Betsafe.

Danskerne skal tage stilling til en ændring af retsforbeholdet senest i første kvartal af 2016.

Hvad stemmer danskerne ved den kommende EU-afstemning?

Ja: odds 1,33

Nej: odds 3,00