Ifølge en undersøgelse mener 43% af danskerne at reklamer for pengespil bør forbydes...

Danske Spil* er blandt de største annoncører i Danmark, mens stadig flere bookmakere kaster reklamekroner ind i store marketingskampagner for at kapre de danske bettere, men en ny undersøgelse, foretaget af YouGov for avisen Metroxpress, viser, at 43% mener, at bookmaker-reklamerne burde forbydes.

Ialt blev 1005 personer spurgt om de mener, at reklamer for penge-spil burde forbydes. 26 procent var helt enige, 17% delvist enige. 27% var hverken enige eller uenige. 11% var delvist uenige, mens kun 13 procent var helt uenige. 5% svarede "ved ikke".

Metroxpress har også haft fast i Ludomaniforeningen, der frygter at reklamerne vil øge antallet af ludomaner og personer med spilleproblemer. De fortæller yderligere om, hvordan danske spille-afhængige ofte bliver ringet op af bookmakerne for at lokke dem tilbage i misbrug.

"Hej, vi kan se, at du har været inaktiv i en periode. Hvad siger du til, at vi sætter 100 kroner ind på din spille-konto?"

-SMS fra spiludbyder

Den slags opsøgende opkald vil nu blive taget op på minister-niveau, da Metroxpress har fået fat på Venstre-politikeren Jan E. Jørgensen, der udtaler: "En ting er reklamer i det offentlige rum, men det er problematisk, at man bliver kontaktet og forstyrret uanmodet."

Nu virker det at ringe rundt til hver enkelt danske better måske ikke som den mest effektive reklame-metode for bookmakerne, men hos Ludomaniforeningen hører man hver eneste dag om disse ´grænseoverskridende, tarvelige og uetiske metoder for at lokke mennesker til at spille´.

Læs mere hos Metroxpress her og hos Politiken her.