Efter ca. fem timers spil var vinderen af det Svenske Mesterskab i online poker fundet. Desværre for alle svenskere blev vinderen den kun 22-årige dansker Jesper Petersen fra Viborg, som køligt spillede gevinsten på 195 000 SEK hjem. Finalen, som blev arrangeret af Expekt*.com, havde 1152 deltagere og bemærkelsesværdigt omkring 2500 tilskuere.

– Jeg havde problemer med modemet, så jeg gik glip af det danske mesterskab. Jeg tænkte derfor, at det kunne være sjovt at deltage i det svenske mesterskab. Det var ganske fornøjeligt af slå alle svenskerne, siger Jesper Petersen.

Reglerne for SM i online poker slår dog fast, at kun en svensk statsborger kan blive Svensk Mester. Derfor kåres nummer to Björn Hampusson fra Umeå til officiel Svensk Mester. Af de 1152 deltagere var 1080 svenskere.

SM-finalen i onlinepoker var kulminationen af et fem dage langt mesterskab med omkring 4500 deltagere i kvalifikationsspillet. Det krævede 116 pokerborde for at få plads til alle i finalen og 01.20 blev det sidste kort lagt. Björn Hampusson vinder foruden sin pengegevinst en deltagelse i World Series of Poker i Las Vegas som anses for at være VM i poker.

– Normalt skal man jo i disse situationer være rolig og sige, at vi hele tiden havde regnet med over 1000 deltagere i finalen. Men med tanke på, at vi havde regnet med 250 finalister, så er det svært at være uberørt af fremgangen, siger Per-Ivan Selinder, VD, Expekt*.com

Sammen med de ni andre bedst placerede skal Hampusson repræsentere, Sverige i de Nordiske Mesterskaber som indledes den 27. oktober og afgøres den 1. november.

Øvrige deltagere kan købe sig ind i turneringen – hvis de ikke allerede har kvalificeret sig ved at vinde det modsvarende nationale mesterskab i Danmark, Norge eller Finland som også arrangeres af Expekt*.com.

At poker er på stærk fremmarch i Skandinavien bekræftes af at cirka 2500 personer loggede ind på Expekt*.com for at følge den lange finale.

– Selvom jeg er positivt overrasket over deltagerantallet, så glæder det mig lige så meget, at tilskuereinteressen var så stor. Det understreger underholdningsværdien i online poker, siger Per-Ivan Selinder.

Sidste mandag vandt Kenneth Gregersen fra Dybvad det Danske Mesterskab i online poker, der foruden pokalen fik præmiegevinsten på 7500 dollars, en deltagelse i WSOP og en direkte kvalifikation til de Nordiske Mesterskaber.