Målene var få, og måske spillede det ind på den samlede interesse i EM-turneringen – i al fald skuffede omsætningen en smule, afslører Danske Spil*...

Der var store forventninger til EM-slutrunden, efter at VM 2014 bød på en skyhøj omsætning. Men det niveau nåede slutrunden i Frankrig ikke hos Danske Spil*.

”EM-omsætningen nåede ikke helt op på niveau med VM-slutrunden fra 2014, som vi havde et håb om,” siger Peter Emmike Rasmussen, der er oddsansvarlig hos Danske Spil*.

Han er ikke bleg for at give sit bud på en forklaring.

”Det kan skyldes mange ting, men en af de vigtigste årsager er nok, at der var for mange kedelige kampe med meget få mål, som desværre var generelt for hele turneringen.”

Helt surt var det dog ikke for tipperne, for før EM kunne man få odds 20,16 på under 115 mål – et væddemål, som mange benyttede sig af.

Island var også odds-kæledæggerne

Ikke overraskende kan Peter Emmike afsløre, at det særligt var spil på Island, der tiltrak kundernes interesse, og han afslører således, at havde de slået Frankrig, skulle den danske bookmaker have udbetalt over 10 millioner kroner til deres kunder.

30 millioner, hvis de havde vundet slutrunden.

I stedet endte det med en udbetaling på lige knap 5 millioner kroner, da vikingerne formåede at slå England ud i 1/8-finalen. Det var den mest indbringende dag for Oddset-spillerne. Oddset lå omkring odds 9 på netop det resultat.

Faktisk var interessen til kvartfinalen Frankrig-Island skyhøj. Kun finalen overgik den kamp, når man kigger på omsætning og spil.

Kuriøst nok nåede Wales aldrig samme højde blandt de danske spillere. Kun 3 % af vinder-omsætningen gik på, at Wales ville vinde turneringen. Til sammenligning var knap 15 % af omsætningen på Island - kun Tysklands 20 % var højere.

Høje odds på Griezmann og Bale

Kigger man på de høje odds, så var det stjerner som Gareth Bale og Antoine Griezmann, der leverede dem til spillerne.

Således blev der udbetalt odds 35 på at Gareth Bale til at score mindst to mål direkte på frispark, mens man undervejs i turneringen kunne fange Griezmann som EM-topscorer til odds 32.

Mere end 2.000 forudså portugisisk guld

Danske Spil* kan ligeledes berette, at 2.184 havde spillet på Portugal som vindere af EM-turneringen, og de heldigste af disse fangede sågar odds 25, som den toppede på i maj-måned. I alt var cirka 5 % af omsætningen på vindermarkedet placeret på portugisisk guld.

Det odds var en del højere end hvad man kunne få for sølvvinderne fra Frankrig, og Danske Spil* fortæller, at 75 % af alle indskuddene på finalen, var på fransk sejr. Før turneringen var 13 % af omsætningen på vinderspil placeret på fransk guld.