Midtugen byder på masser af europæisk fodbold med kvalkampe til såvel Champions League som Europa League – FCK, OB, Brøndby og FCM skal alle i aktion...

 

Superliga-sæsonen er sparket i gang og efter FC Midtjylland over de seneste uger har holdt den danske fane højt som eneste deltager i de europæiske turneringer, er vi nu klar til at sende yderligere tre af de resterende fire danske deltagere i aktion på den europæiske scene.

Champions League

Onsdag er den store dag for de danske hold, men allerede i aften åbnes op for europæiske opgør med otte kampe fra den tredje kvalifikationsrunde til Champions League, hvor bl.a. de skotske mestre fra Rangers tager imod svenske Malmö.

Torben N. Sørensen har udlagt tips på tre af aftenens opgør, med anbefalinger af hjemmesejre til APOEL Nicosia, Litex Lovech og Dynamo Kiev.

Onsdag skal så både de danske mester, FC København, og vicemestre, OB, i aktion når de på hjemmebane tager imod hhv. irske Shamrock Rovers og græske Panathinaikos.

FCK er storfavoritter til sejren mod Shamrock, der spillede sig videre til disse to kampe mod FCK via en samlet 1-0-sejr over estiske Flora Tallinn.

Mens FCK er storfavoritter venter et – ifølge bookmakerne – ret tæt opgør tilskuerne i Odense når Panathinaikos, som FCK sidste år var i pulje med i Champions League-gruppespillet, kommer på besøg. OB er svage favoritter, og har da også vores brugeres tillid – således har 54.8% af de 73 personer der har deltaget i vores afstemning på forsiden stemt på OB-sejr (41,1% siger uafgjort og blot 4,1% hælder mod Panathinaikos-sejren).

Vi har analyser af begge de danske holds opgør. Se dem her.

Der spilles dog også andre kampe onsdag, og Torben N. Sørensen har analyser på vej til to af de syv kampe, der afvikles onsdag aften.

Europa League

Torsdag er den primære Europa League-dag med ikke mindre end 34 EL-kvalkampe. Der tyvstartes dog i aften når Helsingborg tager til Israel for at møde Bneu Yehuda Tel Aviv.

To danske hold indtræder i denne runde af kvalifikationen – Brøndby og FC Midtjylland.

Brøndby indtræder i turneringen og skal op mod østrigske SV Ried på udebane i deres første europæiske opgør i denne sæson, i en kamp som bookmakerne vurderer som lige med østrigerne som svage favoritter.

Hjemme på heden venter der FC Midtjylland, ovenpå en samlet 8-3-sejr over walisiske TNS, en betydeligt sværere opgave når de tager imod portugisiske Vitoria de Guimaraes. Bookmakerne vurderer kampen tæt på helt lige – se hvad Jonas Germannsen mener om kampen når hans analyse bliver lagt ud (forventes online onsdag aften).

Den sidste danske deltager i de europæiske turneringer er pokalmestrene fra FC Nordsjælland, der indtræder i turneringen i næste – og sidste – kvalrunde, hvor ligeledes de 15 hold, der ryger ud af denne rundes CL-kval, vil indtræde.

Få et samlet overblik over de kommende dages kampe i vores Match Center, hvor du kan se odds på kampene, læse nyheder og se statistik. Ligger du inde med info om nogle af kampene, så byd endelig ind ved at oprette en tråd under det relevante opgør i Match Centeret:

Tirsdagens opgør: http://www.betxpert.com/matchcenter/fodbold/2011-07-26

Onsdagens opgør: http://www.betxpert.com/matchcenter/fodbold/2011-07-27

Torsdagens opgør: http://www.betxpert.com/matchcenter/fodbold/2011-07-28

Kan de danske hold komme videre?

Hvad siger brugerne - hvordan er de danske holds chancer for at komme videre? Er det realistisk at håbe på at få fem danske hold i bowlen, når der skal trækkes lod til sidste kvalrunde?