Nej, det var ikke kønt, men det danske landshold hentede 3 point på Malta. VM-drømmen lever, men der er stor kritik af Morten Olsens drenge i pressen

Det blev aldrig en seværdig forestilling mod Malta, hvor det danske landshold dog fik en vigtig 2-1 sejr, der holder liv i drømmene om deltagelse ved næste års VM slutrunde i Brasilien.

Men vi havde nok forventet, at de danske spillere ville hente en storsejr mod miniputnationen; specielt efter Leon Andreasen sikrede en drømmestart med scoringen allerede efter 2 minutters spil.

I stedet for en opvisning i lækkert angrebsspil blev de danske fodboldfans serveret endnu en rodet omgang med langsomt og uopfindsomt dansk opspil. Sportspressen var heller ikke begejstrede, og Malta-kampen bilver kaldt en bundskraber og måske én af de dårligste præstationer nogensinde. Sejren bliver betegnet som svineheldig, og tempoet blev sammenlignet med 2. Division Øst.

"Vi vandt. Men der er en hel masse, vi skal forbedre, og sådan har spillerne det også. Det irriterer os, at vi ikke kan ramme en bedre form, og at vores bundniveau ikke var højere, end det var." 

-Morten Olsen

MALTA-FEST BLEV EN FUSER

Det burde have været en fodboldfest, hvor rutinerede Agger burde have fuldstændig styr på de bagerste rækker, mens Christian Eriksen kunne have fejret Tottenham-kontrakten med en perlerække af lækre detaljer og præcise frispilninger til de unge Braithewaite og Falk.

Måske respekten er for stor for Morten Olsen, da spillerne virker underligt fastlåste og hæmmede. Der er ingen vildskab, eksplosion eller gejst i den danske lejr. Der er ingen ´her-kommer-jeg´-attitude eller store armbevægelser. Viser en Fischer eller Nicki Bille lidt kant, så bliver det hurtigt slebet af for at kunne falde ind i det søvndryssende kollektiv.

Spillet virker nøje tilrettelagt og spillerne bevæger sig i faste løbemønstre med samme forudsigelige tværafleveringer i spadsertempo.

HVAD SÅ MED ARMENIEN?

Danmarks næste kamp er allerede på tirsdag mod Armenien. Bookmakerne har Danmark som favorit, men Armenien kommer fra en flot 2-1 i Tjekkiet, og Mkhitaryan og Movsisyan bankede de danske drenge med 4-0 i Parken.

Så Morten Olsen skal jagte revanche; både for 0-4 nederlaget, men også for den triste indsats mod Malta.

Armenien Uafgjort Danmark
Odds 3,45 Odds 3,50 Odds 2,25
MermaidBet
Danske Spil
Bet365

Fortjener det danske landshold denne favoritrolle eller kan Armenien ødelægge vores spinkle VM-forhåbninger?

STILLINGEN I DANMARKS VM-KVAL GRUPPE

1. Italien.... (5-2-0) 17 point

2. Bulgarien (2-4-1) 10 point

3. Tjekkiet.. (2-3-2) 9 point

4. Armenien (3-0-4) 9 point

5. Danmark (2-3-2) 9 point

6. Malta...... (1-0-6) 3 point