I ny indpakning er dansk ishockeys bedste række klar til at tage fat på en ny sæson. Man har fået ny sponsor (Arbejdernes Landsbank) og skiftet navn fra Oddset Ligaen til AL-Bank Ligaen, og rækken er udvidet fra ni til 10 hold: ToTempo HvIK (Hvidovre) er tilbage efter nogle års fravær.

Sæsonen er faktisk allerede indledt - med en pokalturnering, som får en betydning for ligaen, da tre hold tager point med over i grundspillet. Pokalturneringen endte med en sejr og 3 point til Rødovre, 2 point til finalemodstander Odense samt ét til SønderjyskE (fordi klubben scorede flere mål end Herning, det andet hold der røg ud i semifinalen).

Herunder følger der en gennemgang af de 10 hold, inklusive et kig på transfers og chancer.

Grundspillet starter d. 27. september, og som der er tradition for, starter sæsonen med en gentagelse af sidste sæsons finale, hvor Herning og AaB Ishockey mødtes (med midtjyderne som vindere).

Der kan være transfers eller andre ting, som undertegnede har misset i optakten. Det beklager jeg.

Læs nedenstående optakt – og tjek så ishockey-siden for tip til første runde: http://www.betxpert.com/ekspert/dkhock/#62554

TV
TV 2 Sport har indkøbt rettighederne til at vise direkte kampe fra AL-Bank Ligaen. På nuværende tidspunkt er fredagskampene til og med oktober programsat. Se hold og tidspunkter i vores TV-Guide her:
http://www.betxpert.com/tv.asp?sport=hockey

AaB Ishockey

Hjemmebane: Gigantium IsArena
Kapacitet: 5000 tilskuere
Træner: Jarmo Tolvanen
Placering 06/07 Grundspil: Nr. 3
Placering 06/07 Slutspil: Nr. 2 (Sølv)
Forventet 07/08 Grundspil: Nr. 1-3

Sidste sæson var en noget rodet affære i Aalborg. Man havde en stor krise på holdet i midten af sæsonen, og man stod med en helt ny arena til slutspillet. Her spillede man godt, og man tabte kun én kamp efter ordinær tid i den nye arena. Man spillede godt henover slutspillet på trods af en skade til 1. målmand Brian Greer og endte med at hente sølvmedaljer – for 4. år i træk. Personligt er jeg selv AaB’er og følger klubben meget tæt, og jeg er stolt af det, som jeg har set; jeg er en smule ærgerlig over, at vi ikke har fået en guldmedalje i slutspillet, men ingen skam i at tabe til et bedre hold.

Målmand:
Sidste sæson havde man et makkerpar af Brian Greer og Kristian ”Velle” Vestergaard, med Greer som førstemand. Til den nye sæson har man dog valgt at skifte begge målmænd ud, så man nu har den danske landsholdsmålmand Peter Hirsch til at passe målet, og man har hentet Lukas Plsek i Aarhus til at være backup for ham. Umiddelbart vil jeg sige, at man er en smule styrket, selvom Hirsch kan have sine dårlige dage.

Backs:
Backsiden var det svage punkt i sidste sæson, da man aldrig var godt besat på pladserne grundet flere forskellige skader. Op til denne sæson har man sagt farvel til blandt andet Moore, der havde en god sæson i AaB. I stedet for har man hentet bl.a. svenskerne Österby og Blomqvist. Sammen med unge Rene Espersen, så har man 8 backs på holdkortet, så man er blevet en smule stærkere her end sidste sæson. Siden dette blev skrevet, har AaB mistet kaptajn, Brian Casey, i 4-7 måneder grundet skulderskade. Det forventes, at AaB går ud og henter en erstatning for ham, for at have lidt mere bredde.

Forwards:
Angrebssiden hos de sidste 4 sæsoners sølvvindere er blevet meget bredere end den har været de seneste år. Der er kommet et godt mix af unge og ældre, rutinerede spillere. Man har holdt fast i en stor del af stammen fra sidste sæson, som man så har suppleret med Rooney (SønderjyskE), Macijevski (Odense), Semjonovs (Traktor Chelyabinsk, Rusland) samt Reinert (Frederikshavn). Offensivt ser det ud til at man kan stille med 4 lige stærke kæder, og man har derudover også flere gode reserver.

Samlet:
Man har fået ny træner, og i træningskampene har han ikke tøvet med at give de unge spilletid i både over- og undertal, og de har gjort det godt. Ligeledes ser det ud til, at han vil spille med 4 hele kæder, hvilket kan være svært, hvis der er mangler i defensiven. AaB skal også ud og spille i Europa, eller rettere det kommer til at ske i Aalborg til oktober, hvor man skal spille 3 store kampe på 3 dage. Man har bredden til det, i hvert fald på den offensive side. Over hele sæsonen så skal man gerne komme til semifinalen igen i år i slutspillet, men det bliver de små marginaler, der afgør det.

EfB Ishockey

Hjemmebane: Esbjerg Skøjtehal
Kapacitet: 4195 tilskuere, heraf 778 siddepladser
Træner: Anatoly Chistyakov
Placering 06/07 Grundspil: Nr. 6
Placering 06/07 Slutspil: Slået ud i semifinale
Forventet 07/08 Grundspil: Nr. 5-8

Sidste sæson var meget blandet i grundspillet, hvor man længe havde Lhenry (goalie) skadet, og det betød masser af spilletid til deres unge reserve, der til tider spillede rigtig godt. Da man kom til slutspillet, så valgte Odense at møde esbjergenserne, og det skulle de måske ikke have valgt, for EfB viste sig som et hold, der ikke lagde sig ned og skabte sensationen. Men i semifinalen skulle man op mod Herning, og det var Herning, der havde kontrol over den serie det meste af vejen.

Målmand:
Målmandsposten besættes igen i år af Fabrice Lhenry, og som backup til ham har man hentet unge Morten Nielsen i Rødovre som erstatning for Henrik Juul Jensen, der er smuttet til Nordsjælland. Samlet ser jeg en mindre svækkelse i det team, da Juul Jensen stod godt som backup for Lhenry.

Backs:
På backsiden har man flere gode spillere, og man har også flere unge spillere, der er hentet op til denne sæson. Man har blandt andet den danske landsholdsspiller, Andreas Andreassen, og det er hans store overblik, der skal styre spillet for EfB. Man har stort set 3 gode backpar til kampene, mens man har et par unge spillere, der skal danne reserve eller 4. backpar.

Forwards:
EfB har holdt fast i de fleste af de spillere, der sidste sæson udgjorde offensiven. Vel og mærke en offensiv, der ikke scorede mange mål sidste sæson. Man scorede faktisk færrest mål af alle hold i ligaen. Til at styrke offensiven har man hentet Lodberg, Cipruss samt Andrei Chistyakov, søn af træner, Anatoly. Alt i alt, tror jeg ikke, at det er nok til, at man får mere held i den offensive del af spillet.

Samlet:
Alt i alt, så er holdet en smule forstærket, men alle hold har til denne sæson forstærket sig. Så jeg vurderer at EfB kommer med i slutspillet, men det bliver nok på en placering omkring 5-8 stykker.

Frederikshavn White Hawks

Hjemmebane: Iscenter Nord
Kapacitet: 2480 tilskuere, heraf 225 siddepladser
Træner: Olaf Eller
Placering 06/07 Grundspil: Nr. 7
Placering 06/07 Slutspil: Slået ud af kvartfinale
Forventet 07/08 Grundspil: Nr. 5-8

Man havde en noget blandet sæson hos det nordligste hold i ligaen, Frederikshavn. Man lå længe og rodede med bl.a. Herlev og Nordsjælland om ikke at få den trælse 9. plads, der ikke gav slutspil. Man endte dog på 7. pladsen med en god afstand til Herlev, og man kom i kvartfinale-serien til at møde sine ærkerivaler fra AaB Ishockey. AaB vandt 4-1, men det var ikke mindre forskel på holdene end resultatet antyder.

Målmand:
Igen i år er det den slovenske målmand, Lubomir Pisar, der skal prøve at holde nullet bagude. Som backup for ham har man til denne sæson hentet unge Bastian Herringsø i Rødovre. Samlet set, så er Frederikshavn en smule styrket på pladsen, da Herringsø er en god talentfuld målmand, som kan udvikle sig til at være en mulig landsholdsmålmand ude i fremtiden. Men spilletid kræves, og det så ikke for lyst ud i Rødovre.

Backs:
Man har sagt farvel til Laylin og Prokob til denne sæson, og man har kun hentet Kasper Pedersen ind fra Rødovre. Der er 2 stærke backpar, men bredden på backkæden ser ud til at være svækket noget i denne sæson, og det kommer nok til at koste noget i løbet af den lange sæson, hvor der er presset 9 ekstra kampe ind i forhold til sidste sæson.

Forwards:
Man har 2 kæder, der kan producere point, men det er så også dét, sådan cirka. Det er ikke meget, når de fleste andre klubber har noget mere at gøre med. Umiddelbart skal man udnytte de chancer, som man vil få i overtal i løbet af kampene, da de andre hold ellers er godt dækket ind mod den offensiv, som Frederikshavn har. Det er et par gode spillere imellem, men bredden er ikke til stede på offensiven.

Samlet:
Jeg tror, at Frederikshavn kan kvalificere sig til slutspillet, men så må man også se til den tid, hvor langt at man kommer. Umiddelbart, så ser det ud til at man mangler et par gode offensive spillere. Man har nok til at man kan stille med 4 kæder, og det er for lidt, når man rammer den hårde del af sæsonen, hvor man kan komme til at spille 2 kampe på 2 dage.

Herlev Hornets

Hjemmebane: Herlev Skøjtehal
Kapacitet: 1200 tilskuere, heraf 100 siddepladser
Træner: Johan Marklund
Placering 06/07 Grundspil: Nummer 9
Placering 06/07 Slutspil: Ikke deltagende
Forventet 07/08 Grundspil: Nr. 9-10

Det var 2. år i træk, at man i Herlev ikke nåede slutspillet, og det var ikke overraskende, da man ikke havde holdet til at gå videre. Man lå mod slutningen af sæsonen og kæmpede mod Frederikshavn og Nordsjælland om 2 pladser, men man havde et svært program tilbage, og det slog holdet ud af kurs. Man har det svært på Sjælland, da der er 2, nu 3, andre hold, som man kæmper om spillere med.

Målmand:
Man har mistet landsholdsmålmanden Michael Madsen, der gerne ville ud og spille slutspil og om medaljer, og det så han ikke mulighed for i Herlev, så han tog til rivalen Rødovre før denne sæson. Som erstatning har man hentet Timo Kinnunen, der tidligere har spillet i Herlev. Det var tilbage i 2002/03 sæsonen, men ellers en målmand med erfaring fra den bedste finske liga, SM-liiga.

Backs:
Man har et par backs med erfaring fra den bedste række, men ellers har man masser af talent på backsiden. Det er Hindkjær, Dahlmann og Lephonen, der er de erfarne backs på holdet, mens resten er unge spillere, der skal vise talentet frem. I forhold til sidste sæson har man fået et par spillere ind, men det er kun bredden, der er blevet bedre.

Forwards:
Man har skiftet godt ud på disse pladser til denne sæson. Stort set alle udlændingene er ryget på porten efter en dårlig sæson. Til denne sæson har man handlet mere dansk, og man har mindst udlændinge af alle hold. I skrivende stund er det kun blevet til 5 stk. I stedet har man valgt at hente en masse danske talenter fra københavnsområdet, og det ser ud til at man har fået en talentfuld portion, men der mangler én meget vigtig ting – ERFARING!

Samlet:
Det ser svært ud for Herlev denne sæson – igen. Man har flere talentfulde spillere i truppen, men det ser desværre – for Herlev – ud til, at man igen må undvære slutspil. Man har ikke mange erfarne spillere, og når man kæmper med 3 andre klubber på øen, så er det svært at hente spillere til klubben. Det er nok det yngste hold i ligaen i år. Kun 5 spillere er fra årgang 1980 eller tidligere, så det er et hold, som skal samle erfaring til kommende sæsoner, hvis man kan holde på spillerne.

Herning Blue Fox

Hjemmebane: KVIK Hockey Arena
Kapacitet: 3781 tilskuere, heraf 550 siddepladser
Træner: Todd Björkstrand
Placering 06/07 Grundspil: Nr. 1
Placering 06/07 Slutspil: Nr. 1 (Guld)
Forventet 07/08 Grundspil: Nr. 1-3

Herning var favorit til at komme i finalen i sidste sæson, da man vandt grundspillet i overlegen stil, men det har sjældent været det hold, der vinder grundspillet, der løfter pokalen efter finalerne. Det blev det dog denne gang, og det var fuldt fortjent, da man havde det bedste hold og spillede bedst i alle serierne.

Målmand:
Her er der ikke nogen ændring i forhold til sidste sæson, så det er stadig finske Leinonen, der er det sikre førstevalg i klubben. Som reserve har man unge Christian Tarp, men det er nok meget begrænset, hvad han får af spilletid denne sæson.

Backs:
Man har mistet den danske landsholdsspiller, Daniel Nielsen, der er taget til det svenske for at prøve lykken. Man har hentet Jouni Luponen, der har spillet i den bedste finske og svenske række, ind som erstatning, så man skulle være ca. lige så stærke som sidste sæson. Men man skal dog have samme bidrag fra de unge danskere, som man har som sidste sæson.

Forwards:
På den offensive side har man skiftet noget mere ud, men man har holdt fast i en god stamme af sidste sæsons guldhold, som man har forstærket med et par stærke spillere. Steve Potvin, Fagemo samt Keinänen er alle kommet til offensiven, så her ser man rigtig stærk ud denne sæson. Derudover har man flere gode unge danskere, der nok skal få noget spilletid i denne sæson.

Samlet:
Som AaB’er, så ser jeg Herning som en alvorlig trussel igen igen denne sæson. Herning ser – utroligt nok – ud til at være stærkere end sidste sæson, hvor man ellers spadserede næsten ubesejret gennem hele sæsonen. Umiddelbart vil jeg sige, at Herning er favorit til guldet, men det er en lang sæson. Man skal gennem 45 kampe og et slutspil med op til 21 kampe, før vinderen er fundet, så der kan ske meget, men det er Herning og AaB, som jeg vil pege på som favoritter til guldet.

Nordsjælland Cobras

Hjemmebane: Hørsholm Skøjtehal, Rungsted
Kapacitet: 2260 tilskuere, heraf 460 siddepladser
Træner: Hans Ljunggren
Placering 06/07 Grundspil: Nr. 8
Placering 06/07 Slutspil: Røg ud af kvartfinale
Forventet 07/08 Grundspil: Nr. 5-8

Nordsjælland kvalificerede sig på det yderste mandat til slutspillet, men den plads var man til gengæld sikker på at få allerede en del runder før slut, da Herlev ikke kunne stille det store op. Man søg så ud i første playoff-runde. Nordsjælland har til denne sæson var ude og sige, at man vil have det næststørste brand efter FCK indenfor et par år. Det kræver noget af en satsning, da jeg ser mange andre til at ligge langt foran Nordsjælland, som det ser ud lige nu.

Målmand:
Man arbejder med en ny målmandsduo. Man har sagt farvel til Ola Nilsson og Emanuel Fredriksson, der gjorde det okay i målet for Nordsjælland sidste sæson, og de kunne ikke lastes for, at det gik, som det gjorde. I stedet for har man hentet Johan Asplund, der har erfaring fra den bedste svenske række. Som reserve har man hentet Henrik Juul Larsen i EfB Ishockey, hvor han fik en del spilletid sidste sæson.

Backs:
Defensivt har man bl.a. sagt farvel til sin stærkeste danske back, Morten Dahlmann. Han spillede ikke alle kampe sidste sæson grundet skade, men han vil være savnet. For at opveje tabet har man hentet et par udenlandske backs. Samlet set er man forstærket en smule defensivt, men man havde også en smal trup defensivt sidste sæson.

Forwards:
Her har man mistet flere profiler. Spillere som Monberg, Cubars og Elvenes er væk i Rungsted; de er erstattet af Baker, DeFauw og Mikko Niinikoski. Umiddelbart ser det ud til at være en mindre forstærkning, men niveauet hos de nye kendes ikke helt, så de bliver spændende at følge denne sæson. Derudover har man stadig Degn-brødrene, så det er alt i alt et spændende hold.

Samlet:
Nordsjælland kan, hvis man holder sig skadesfri, blive det overraskende hold denne sæson i forhold til sidste sæson, men jeg spår dem ikke en placering højere end 5.pladsen i denne sæson. De 4 øverste hold er alle stærkere besat end Nordsjælland, og kan bedre klare et par skader her og der, hvilket Nordsjællands trup ser for smal ud til.

Odense Bulldogs

Hjemmebane: Stiften Stadium
Kapacitet: 3000 tilskuere, heraf 1000 siddepladser
Træner: Ulf Weinstock
Placering 06/07 Grundspil: Nr. 2
Placering 06/07 Slutspil: Røg ud af kvartfinale
Forventet 07/08 Grundspil: Nr. 5-8

Odense var spået som det hold, der kunne drille Herning og AaB sidste sæson, og man sluttede også mellem dem på 2. pladsen i grundspillet, men man skuffede gevaldigt, da man kom til slutspillet. Her havde man selv valgt EfB, da de lignede et overkommeligt hold, men man tabte serien med 2-4, og man var ude, inden det reelt var begyndt.

Målmand:
I Odense har man en stærk duo i målet. Det er stadig Kimo Vesa, der er førstevalg, men som backup har man en stærk dansk målmand i Søren Nielsen. Da Vesa er skadet pt. så har det været Nielsen, der har stået i pokalturneringen, og her har Nielsen imponeret de fleste, og Vesas plads er måske ikke så sikker mere?

Backs:
Defensivt ser man svækket ud i forhold til sidste sæson. Man har mistet Eskesen, Blomqvist, Lindmark og Benjaminsen. Alle 4 gode spillere, mens der kun er hentet 3 nye ind på holdet. Samlet set ser jeg det som en svækkelse af defensiven hos Bulldogs, at man kun har 6 backs i truppen.

Forwards:
Offensivt er man ca. lige så stærk til denne sæson som man var sidste sæson. Man er kommet af med Lodberg, Sundt samt Macijevski, hvor man i stedet for har hentet Brett Lysak, Thor Dresler og Julian Jakobsen, så det er ca. spiller for spiller, at man har skiftet dem ud. Man har dog kun spillere til 3 kæder samt én reserve, så man skal håbe, at man ikke render ind i langtidsskader, da det kan koste gevaldigt på holdet.

Samlet:
Man har holdt fast i store dele af holdet fra sidste sæson, og man kom også frem til pokalfinalen, hvor man måtte se sig slået af Rødovre. Et homogent hold, hvor der er en god blanding af erfaring og talent, så det er op til Weinstock at få blandet holdet, så man får det bedste ud af holdet. Truppen ser dog meget smal ud, så skader kommer til at ramme hårdere end på de andre hold.

Rødovre Mighty Bulls

Hjemmebane: Rødovre Skøjte Arena
Kapacitet: 3500 tilskuere, heraf 2000 siddepladser
Træner: Enio Sacilotto
Placering 06/07 Grundspil: Nr. 4
Placering 06/07 Slutspil: Røg ud af kvartfinale
Forventet 07/08 Grundspil: Nr. 1-3

Rødovre var til dels udset som en trussel mod ”Den Jyske Mafia” sidste sæson, men man havde en periode, hvor man bare gik helt ned, og man kunne ikke få det til at fungere. Man kom dog til kvartfinalen, hvor der ikke var nogen, der turde vælge dem, så det blev SønderjyskE, der måtte tage dem – i en serie, der var udset som den mest lige, men SønderjyskE sendte dem ud efter 4 kampe.

Målmand:
I Rødovre har man en stærk DANSK målmandsduo; det er anden og tredje-målmanden på det danske landshold, Michael Madsen og Simon Nielsen, der deles om denne tjans. I forhold til Podesva og Herringsø, så er man forstærket markant på denne plads til den nye sæson. Michael Madsen har stået godt i træningskampe og pokalkampe, så det tegner godt for Rødovre.

Backs:
Backsiden er en af de bredeste i ligaen, og man kan stille med 4 hele backpar til kampene. Defensiven er ført an af Jesper Damgaard, og han er flankeret af gode spillere, som bl.a. Eastman og Lutz, der har spillet rigtig godt i trænings og pokalkampene op til sæsonstart. Det bliver en spændende backkæde at følge hos Rødovre.

Forwards:
Offensivt står Rødovre rigtig godt til denne sæson, hvor de spillere, som man har hentet til klubben i sommerpausen, er af samme format om ikke bedre end dem, der har forladt klubben. Spillere som Mizzi, Riihijärvi og Larrivee bliver spændende at følge. De har klaret sig rigtig godt i træningskampene, hvor de har scoret en del point. Derudover har man et par stærke danske spillere, så en interessant offensiv.

Samlet:
Skal man finde en udfordrer til AaB og Herning denne sæson, så må jeg indrømme, at det er Rødovre, der står forrest i køen. Man har fået styrket målmandsposten, og man har flere spillere, der kan gå ind og afgøre en kamp på egen hånd. Rødovre ville gerne stille med et rent dansk hold, og tanken er nobel, men man har måttet erkende, at det ikke er muligt. Man er nødt til at have nogle udlændinge på holdet for at være med helt fremme i ligaen. Antallet af udlændinge på Rødovre har været støt stigende de seneste sæsoner, og i år er man på 9 stk.

SønderjyskE

Hjemmebane: Vojens Skøjtehal
Kapacitet: 2250 tilskuere, heraf 0 siddepladser
Træner: Mario Simioni
Placering 06/07 Grundspil: Nr. 4
Placering 06/07 Slutspil: Nr.3 (Bronze)
Forventet 07/08 Grundspil: Nr. 4

SønderjyskE endte med at få Rødovre i kvartfinalen i sidste sæson, og alle troede, at det ville blive en lige serie, men i stedet tog SønderjyskE den i 4 kampe. Semifinalen skulle man spille mod AaB, og det blev en meget lige affære, som blev afgjort til AaBs fordel efter 7 kampe. Bronzekampene tog SønderjyskE sig sikkert af, så man fik en medalje ud af anstrengelserne. SønderjyskE har de seneste år vist sig som en klub, der vil være med i toppen af dansk ishockey, og i år ser ikke ud til at være anderledes. Klubben nåede semifinalen i den nyligt afgjorte pokalturnering.

Målmand:
Sidste sæsons målmandsteam bestående af Mike Ayers og Mikael Vuorio er blevet sendt på porten i det sønderjyske. I stedet for har man hentet en gammel duo hjem til Vojens. Der er gensyn med Brian Greer og Patrick Galbraith i Vojens. Det ser ud til at der bliver kamp om pladsen i målet, da Galbraith har stået rigtig godt i opstarten for Vojens, mens Greer har været skadet.

Backs:
Backsiden er stort set skiftet ud til denne sæson. Man skaffede sig af med 6 backer, og har hentet 6 nye ind på holdet til denne sæson, heriblandt et par unge danske backs, og det skal blive spændende at se, hvad Mario Simioni kan få ud af disse nye spillere. Det vil dog nok komme til at tage lidt tid, før de er spillet ind på holdet.

Forwards:
På den offensive del af holdet har man ikke skiftet så meget ud. Man har dog mistet holdets kaptajn, Brad Rooney, der er taget til Aalborg og AaB denne sæson. Det er stort set de samme spillere, der er på den offensive side, som sidste sæson. 3 er væk, mens der er hentet 4 nye ind på holdet. Bredden er blevet styrket en smule, og der er en god blanding af fightere og målscorere i offensiven.

Samlet:
Man har skiftet en del i de bagerste rækker, hvilket kan give en smule usikkerhed, men i opstarten har man spillet godt defensivt, og Galbraith har vist noget af det, som han har lært i det amerikanske. Samlet set kan man godt gå hen og blive en trussel for de andre hold. Simioni er en rigtig træner, og han har en evne til at få til at toppe på det rigtige tidspunkt.

TOTEMPO HVIK

Hjemmebane: Hvidovre Skøjtehal
Kapacitet: 2200 tilskuere, heraf 500 siddepladser
Træner: Göran Karlström
Placering 06/07 Grundspil: Ikke deltagende
Placering 06/07 Slutspil: Ikke deltagende
Forventet 07/08 Grundspil: Nr. 9-10

Man spillede i 1. division sidste sæson, hvor man vandt finalen over Aarhus Crocodiles, men det giver ikke direkte adgang til den bedste række. Man fandt dog pengene til at kunne have et hold kørende i den bedste række i år, og man har hentet flere erfarne spillere ind på holdet, mens man ellers har krydret med flere unge spillere. For at få nok penge ind i klubkassen har man valgt at sælge klubnavnet, så man hedder TOTEMPO HVIK i år.

Målmand:
Målmandsteamet kommer denne sæson til at bestå af rutinerede Jiri Podesva og den unge helt fra Aalborg, Kristian Vestergaard, der tog til Sjælland i jagten på mere spilletid end den han fik i Aalborg. Han blev helten, da AaB fik sølvet sidste sæson, da han måtte overtage for Brian Greer, der blev skadet ca. 10 min. inde i den første semifinale mod SønderjyskE.

Backs:
Man har hentet et par erfarne herrer i Jesper Duus og Torben Schultz, som skal lære alle andre spillere på den defensive side af holdet en masse. Flere spillere med et godt talent er på holdet til sæsonen, og der er en god bredde på pladserne.

Forwards:
Offensivt har man et par kæder, der kan begå sig i den bedste danske række. Det er lykkedes at lokke den danske landsholdsspiller, Nicolas ”Mini” Monberg til klubben, og det er især ham, som skal føre holdet frem offensivt. Hvor stærkt holdet er offensivt er svært at sige, men man har et spændende hold, der kan overraske den kommende sæson.

Samlet:
Hvidovre er det nye hold i ligaen, og mange ser holdet som den rene prygelknabe, men det tror jeg ikke helt på, at de bliver i år. Alt i alt et spændende hold med en god blanding af rutine, erfaring samt talent. Jeg tror dog ikke, at de kommer i slutspillet, men holdet er her for at lære denne sæson.