De danske håndboldkvinder indleder VM-slutrunden med en kamp mod Tunesien torsdag aften. BetXpert bringer her forskellige odds på Danmark - Tunesien, som starter klokken 20.30 torsdag den 2. december. 

Jesper Jensens tropper skal torsdag aften i aktion for første gang ved VM-slutrunden i kvindehåndbold, der spilles i Spanien. Danmark er i Gruppe F sammen med Congo, Sydkorea og Tunesien. Sidstnævnte er modstanderen i torsdagens opgør.


Danmark og Tunesien har to gange i nyere tid været i VM-gruppe sammen. Det var de både i 2015 og 2017, og begge møder endte med danske storsejre. I 2015 vandt Danmark med 32-20, og i 2017 blev det hele 37-19. Ved begge slutrunder røg Tunesien da også ud med et brag og ingen point til følge. Danmark og Tunesien har ikke mødt hinanden siden VM i 2017, der dengang blev spillet i Tyskland. Det er tredje gang, at Danmark og Tunesien er i samme VM-gruppe. Første gang var i 1975, hvor Danmark vandt med 25-8. 

VM-quiz: Vind 10.000 kroner ved at svare korrekt på VM-spørgsmål hos Unibet*

  • Gå til Unibet.dk og log ind/opret konto
  • Svar på de seks spørgsmål om VM i kvindehåndbold
  • Hvis du svarer korrekt på alle seks spørgsmål, vinder du 10.000 kroner
  • Såfremt flere svarer korrekt på samtlige spørgsmål, fordeles præmiepuljen ligeligt mellem disse
  • Det er gratis at deltage, og der er ingen omsætningskrav på eventuel gevinst

Hent tilbud hos Unibet

Odds på Danmark - Tunesien

Herunder finder du de bedste odds på Danmark - Tunesien, der tørner sammen torsdag aften klokken 20.30 i første gruppekamp ved VM i kvindehåndbold 2021 i Spanien. Opgøret spilles i Palau d'Esports de Granollers, og du kan se den direkte på TV 2 og TV 2 Play. Det er også muligt med gratis livestream til Danmark - Tunesien. Det kan du læse mere om her

Hvem vinder kampen (Handicap 14,5 mål)? Højeste odds Bookmaker
Danmark (-14,5 mål) 1,83
Tunesien (+14,5 mål) 2,40
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 53,5 mål 2,00
Under 53,5 mål 1,92
Over 54,5 mål 2,21
Under 54,5 mål 1,75

Odds på Danmark - Tunesien er senest opdateret onsdag den 1. december 10.33. 

Danmark er gigantiske favoritter til at vinde mod Tunesien, som ovenstående handicaplinje i oddstabellen også indikerer. Spørgsmålet er mere, hvor stor sejren bliver, og ikke om sejren kommer i hus. 

Der er intet spilforslag på dette opgør i skrivende stund, men hvis du har interesse i at se spilforslag fra BetXperts eksperter, kan du finde disse her

Danmark har varmet op til VM i Spanien ved at spille to testkampe mod Ukraine, der ikke er, hvad de var engang indenfor kvindehåndbolden. Ukrainerne vandt bronze ved OL i Athen i 2004, hvor nogle måske kan huske profiler som Maryna Vergelyuk og Nataliya Lyapina på det ukrainske hold. Siden bronzen i 2004 har Ukraine ikke været med ved et eneste OL, og de har faktisk heller ikke været med ved en slutrunde siden EM i Ungarn og Kroatien i 2014. De er heller ikke med blandt de 32 deltagende nationer ved VM i Spanien, og Danmark vandt da også begge testkampe stort mod holdet, der i mange år blev ledet af Leonid Ratner. 

Lørdagens kamp mod Ukraine blev vundet med 35-18, og dagen efter scorede Danmark igen 35 mål mod ukrainerne. Her lykkedes det dog Ukraine at få kastet bolden i nettet 20 gange. I den første kamp mod Ukraine blev Lærke Nolsøe dansk topscorer med fire mål, mens Kristina Jørgensen dagen efter blev dansk topscorer med fem mål. 

Torsdag åbner Danmark så VM i Spanien mod Tunesien, der næppe kommer til at volde Danmark problemer. Højrebacken Amal Hamrouni er den spiller i den tunesiske trup, der har scoret landskampsmål. Hamrouni, der til dagligt spiller håndbold i La Roche-sur-Yon-Vendée i en af de lavere divisioner i Frankrig, har scoret 171 gange for Tunesien i 38 landskampe. 

VM i Spanien er den 25. af slagsen i kvindehåndbold-regi. Den første slutrunde fandt sted i Jugoslavien i 1957 og blev vundet af Tjekkoslovakiet. Dengang deltog blot ni lande, og Danmark var et af dem. Danmark blev nummer fem dengang. Ved seneste VM i Japan i 2019 blev Danmark blot nummer ni. 

Det er Tunesiens tiende VM-slutrunde, der venter i Spanien, og deres hidtil bedste resultat kom i 1975, hvor de blev nummer 12, men der var altså også kun 12 deltagere med dengang. Slutrunden i år vil have 32 hold med for første gang nogensinde. I 2019 deltog 24 lande. 

Danmark har blot misset VM-kvalifikationen fire gange i historien, og VM-slutrunden i Spanien er Danmarks 21. af slagsen. Danmark har en guldmedalje fra VM, og den kom i 1997, hvor Danmark havde et klassehold med stjerner som Anja Andersen, Camilla Andersen, Susanne Munk Wilbek, Janne Kolling og så videre.

Danmarks VM-trup

Herunder kan du se, hvilke 16 spillere Jesper Jensen har udtaget til VM. 

Målvogtere:

Sandra Toft, Brest Bretagne Handball
Althea Reinhardt, Odense Håndbold

Fløjspillere:

Lærke Nolsøe, Nykøbing Falster Håndboldklub
Simone Böhme, Siófok KC 
Emma Friis, Herning-Ikast Håndbold
Trine Østergaard, SG BBM Bietigheim 

Bagspillere:

Anne Mette Hansen, Győri ETO KC
Line Haugsted, Viborg HK
Mette Tranborg, Team Esbjerg
Kristina Jørgensen, Viborg HK
Mia Rej, København Håndbold
Louise Burgaard, Metz Handball
Simone Petersen, Herning-Ikast Håndbold
Mie Højlund, Odense Håndbold

Stregspillere:

Rikke Iversen, Odense Håndbold
Kathrine Heindahl, CSKA Moskva