99%. Så stor er Danmarks chance for at nå kvartfinalen ved VM i ishockey. Men først skal den sidste mellemrundekamp overstås: den spilles kl. 20:15 i aften, mod Hviderusland. 


Hviderusserne er uden chance for at nå videre og derfor muligvis temmelig umotiverede, mens danskerne selv kan afgøre om de skal i kvartfinalen; uafgjort eller sejr er nok (se et tip til kampen på denne side). 

Ja, faktisk kan en dansk kvartfinaleplads allerede være på plads når Finland og Slovakiet har spillet her til eftermiddag (start kl. 16:15). Medmindre Slovakiet slår favoritten Finland i ordinær spilletid, er Danmark sikret selv ved nederlag mod hviderusserne.

Og selv hvis begge kampe går galt - hvis både Slovakiet og Hviderusland vinder i dag - så kan Danmark hænge hatten på de to tirsdagskampe i mellemrundegruppe E. Her skal vi undgå at Tyskland vinder over Slovakiet i overtid ELLER at Finland får point mod Rusland.

Danmark blandt de otte sidste, medmindre fire kampe går så galt som de kan gå. Med andre ord er Regin, Nielsen og co. så godt som sikre. 99%, skriver Det Internationale Ishockeyforbund.

Dansk motivation?
Men hvad så med den danske motivation - hvis nu Finland vinder (eller får uafgjort) i eftermiddag og dermed sender DK i kvartfinalen? Har danskerne så noget at kæmpe for mod Hviderusland? Tjah, dels har de æren - og de vil nok gerne smage sejrssødmen igen efter (dog med et reservepræget hold) at have fået tæv af Rusland. Dels er der en kvartfinale-seedning at spille for.

Nr 4 i mellemrundegruppe E skal møde nr 1 i gruppe F. Nr 3 skal møde nr 2. Nr 2 skal møde nr 3. Og nr 1 skal møde nr 4. Ergo: Jo bedre en placering, jo svagere (i hvert fald på papiret) en modstander i kvartfinalen. Pt ligger Danmark på tredjepladsen i gruppe E - og ligger derfor til at møde Sverige fra gruppe F (se stillingen via ovenstående link).