Sponsoreret indhold fra NordicBet

For første gang i 11 år ser det ud til, at de europæiske turneringer skal fløjtes i gang uden deltagelse af et dansk hold. 

Det har været trist at følge de danske klubhold i Europa de seneste år, hvor resultaterne mildest talt har været sløje. Konsekvensen kan blandt andet ses på den europæiske klubrangliste, der har Danmark helt nede som nummer 23 - under små fodboldnationer som Hviderusland, Cypern og Israel. 

Spørger man bookmakeren NordicBet, ser den rød-hvide deroute i Europa ikke ud til at stoppe foreløbig. Tværtimod forventer bookmakeren, at krisen kulminerer i denne sæson, hvor det mest sandsynlige scenarie er, at ingen danske hold når videre til det europæiske gruppespil. Det er ikke sket siden sæsonen 2004-05. Bliver den triste forudsigelse til virkelighed, er der blot odds 1,60 at hente hos NordicBet.

"Dansk succes i Europa står og falder med Brøndby og FC Midtjylland, som begge møder svære modstandere i Europa League-kvalifikationen. Brøndby skal op mod græske PAOK Thessaloniki, som har Frank Arnesen som sportsdirektør. På trods af krisen i Grækenland er den græske liga fortsat stærkere end den danske både sportsligt og økonomisk, så det ser vanskeligt ud for de blå-gule, der stadig er et stykke fra det niveau, der tidligere har sikret dem europæisk succes," siger NordicBets oddssætter Tonni Munk Jensen, der tror endnu mindre på FC Midtjyllands chancer for avancement.

"De forsvarende danske mestre møder Southampton, der sluttede sidste sæson blandt de bedste seks hold i Premier League. Selv om midtjyderne ser ud til at fortsætte det gode spil, der sikrede dem mesterskabet i fjor, er de store underdogs mod englænderne. Når vi gør regnestykket op, har vi derfor svært ved at se nogen danske hold i de europæiske turneringer, hvilket blot forstærker den onde spiral, hvor dårlige resultater giver lavere ranglisteplaceringer og gør vejen til Europa endnu sværere de kommende år," fortæller Tonni Munk Jensen.

Begge danske hold starter på udebane i morgen aften, hvor der fløjtes op til kamp kl. 19.00 (PAOK Thessaloniki-Brøndby) og kl. 21.00 (Southampton-FC Midtjylland).

Går mindst ét dansk hold videre til Europa League-gruppespillet?
Nej 1,60
Ja 2,20

Find NordicBets odds på www.NordicBet.dk under Fodbold - Danmark - Specialspil