Danmark spillede sig fredag aften i EM-finalen med en sejr på 27-23 over Montenegro. Nu gælder det så finalen mod Norge på søndag i Ljubljana. BetXpert bringer her odds på finalen mellem Danmark og Norge.

Danmark er klar til EM-finalen i kvindehåndbold for første gang siden 2004. Dengang i 2004 tabte Danmark med 25-27 til Norge. To år tidligere mødtes de to nationer også i finalen, og dengang sejrede Danmark med 25-22. Og minsandten om det ikke er Norge, der er finalemodstanderen her 18 år efter seneste finalemøde mellem de to.


Danmark har siden nederlaget mod Slovenien i første kamp ved EM gjort det fremragende og har vundet alle kampe siden da. Fredag aften gik det ud over Bojana Popovic' tropper, og dermed er Danmark klar til den første finale på kvindesiden i 18 år. 

Søndag skal Danmark forsøge at hente den syvende sejr på stribe, når det gælder EM-finalen mod Norge, som de allerede har besejret en gang tidligere i turneringen. Det skete i onsdagens sidste mellemrundekamp, hvor Danmark sejrede med 31-29.

Odds på Danmark - Norge

Nedenfor finder du de bedste odds på EM-finalen i kvindehåndbold 2022. Der er kampstart søndag klokken 20.30, og du kan se med direkte på TV 2. Det er også muligt at livestreame EM-finalen, og det kan du læse mere om her. 

Danmark - Norge

Som det ses på oddsene, så har bookmakerne Norge som favoritter, som de også havde det forleden, da nationerne tørnede sammen i mellemrunden. 

TV 2 Sports håndboldekspert Bent Nyegaard har dog Danmark som svag favorit. 

- Jeg synes, Danmark står godt. Den selvtillid, der blev bygget op onsdag, er ikke blevet ringere af at komme i finalen nu. Jeg er sikker på, at de er absolut top på alle mulige parametre – både mentalt fysisk. Så jeg har Danmark i en lille favoritrolle, lyder det fra Bent Nyegaard.

Danmark mødte som nævnt Montenegro i fredagens semifinale, og her sikrede Danmark den første EM-finalebillet i 18 år på kvindesiden. Dette gjorde de med en sejr på 27-23 i hallen i Ljubljana, hvor 3.600 tilskuere var til stede. Finalen mod Norge spilles i øvrigt også i Arena Stožice, hvor Danmark har spillet alle sine kampe siden mellemrunden. 

Suveræne Norge

For 11 måneder siden spillede Norge og Frankrig VM-finale mod hinanden. Dengang kort før jul sikrede Norge sig guldet med en sejr på 29-22, og det var ikke langtfra at blive samme cifre fredag aften i Sloveniens hovedstad. 

28-20 stod der på resultattavlen ved slutfløjt, og Norge har dermed mulighed for revanche i søndagens finale mod Danmark. 

Norges topscorer i turneringen er Henny Reistad med 43 mål. Lige efter følger Nora Mørk med 42 mål. Samlet EM-topscorer inden finalen er tyske Alina Grijseels, men hun bliver overhalet efter finalen. Dansk topscorer er Emma Friis med 35 mål.

Som nævnt var Norge også Danmarks modstander, da kvinderne senest stod i en finale. Mens finalerne har været en mangelvare for dansk kvindehåndbold, er det bestemt ikke tilfældet for Norge.

De norske kvinder har været en magtfaktor i mange år, og de har blot misset en enkelt EM-finale siden dengang i 2004. Norge har været i ti ud af de seneste 11 EM-finaler, og de har vundet syv af disse. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår spiller Danmark finale mod Norge ved EM i kvindehåndbold?
Danmark møder Norge søndag den 20. november klokken 20.30.

Hvor kan man se Danmark - Norge?
Kampen mellem Danmark og Norge kan ses direkte på TV 2.

Hvor kan man livestreame Danmark - Norge?
Du kan livestreame Danmark - Norge på TV 2 Play og bet365*.