Her får du BetXperts optakt med odds til Danmark – Moldova. Du finder også det seneste trupnyt og bud på de to holds startopstillinger.

Danmark fik en forrygende start på VM-kvalifikationen, da det torsdag aften blev til en 2-0-sejr ude mod Israel. I denne optakt bager vi op til næste udfordring, som er Danmark – Moldova. Gæsterne er et hold, som vi skal slå næsten ti ud af ti gange, og for mange er det nok blot et spørgsmål om, hvor stor den danske sejr bliver. Husk dog på, at intet er sikkert i betting.

Det bliver første gang i historien, at Danmark møder miniputnationen Moldova. Der er dog formentlig ikke mange ting, som moldoverne kan overraske os og overrumple os med. 

Se desuden seneste trupnyt og bud på startopstillinger nederst i optakten. 

Odds på Danmark – Moldova: Pligtsejr for de rød-hvide

Herunder får du et overblik over de bedste odds på Danmark – Moldova. Opgøret spilles søndag klokken 18.00 og kan følges på Kanal 5 og Eurosport Player. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Danmark 1,06
Uafgjort 16,00
Moldova 60,00
Hvem vinder kampen (Asian handicaps)? Højeste odds Bookmaker
Danmark (-2,5) 1,58
Moldova (+2,5) 2,55
Danmark (-3,5) 2,45
Moldova (+3,5) 1,63
Danmark (-4,5) 4,20
Moldova (+4,5) 1,26
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,36
Under 2,5 mål 3,70
Over 3,5 mål 1,95
Under 3,5 mål 2,15
Over 4,5 mål 3,25
Under 4,5 mål 1,47
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Ja 3,20
Nej 1,37
Målscorerspil Højeste odds Bookmaker
Christian Eriksen scorer 1,63
Christian Eriksen scorer IKKE 2,28
Christian Eriksen scorer mindst to mål 3,95
Jonas Wind scorer 1,80
Kasper Dolberg scorer 1,61
Martin Braithwaite scorer 1,80
Yussuf Poulsen scorer 1,80
Andreas Skov Olsen scorer 1,96
Mikkel Damsgaard scorer 2,05
Robert Skov scorer 2,05
Ion Nicolaescu scorer 8,50
Vitalie Damascan scorer 11,00
Artur Ionita scorer 21,00

OBS: Odds er fra fredag den 26. marts klokken 11.34.

Bookmakernes odds på Danmark – Moldova taler sit tydelige sprog om, hvor store favoritter vi er her. Du får således ikke højere odds på dansk sejr end de 1,06, som Danske Spil* tilbyder. 

Hvis du leder efter et godt odds på Danmark, skal du formentlig have fat i en handicaplinje. Det kunne være odds 2,45 hos NordicBet* for Danmark -3,5 mål. Over 3,5 mål til odds 1,95 hos 888sport er måske heller ikke noget dårligt odds på Danmark - Moldova. Selvom Danmark nok sparer et par spillere, så bør det være muligt at få en sikker rød-hvid sejr. 

Danmark – god start på VM-kvalifikationen

Danmark gik en god start på VM-kvalifikationen, da det torsdag aften blev til en rimelig komfortabel 2-0-sejr ude mod Israel. Hjemmeholdet havde cirka 20 minutter i begyndelsen af anden halvleg, hvor de på ihærdig vis satte Danmark under pres og jagtede udligningen. Det blev dog aldrig rigtig farligt, og Kasper Hjulmands drenge fik styr på kampen igen. 

Dette ikke mindst takket været F.C. København-angriberen Jonas Winds 2-0-mål, som faldt i det 67. minut. Herefter var det, som om at israelerne mistede den sidste tro på, at de kunne få noget ud af kampen. Det var desuden Jonas Winds tredje landskampsmål i fem kampe. God start på landsholdskarrieren for den 22-årige angriber. 

Skruer vi tiden tilbage til det 13. minut, havde Martin Braithwaite på flotteste vis bragt os foran med 1-0. Faktisk på assist af Jonas Wind, som forlængede en lang bold med hovedet. Herefter udnyttede FC Barcelona-spilleren sin hurtighed til at sprinte fra en forsvarsspiller, skar herefter ind foran ham inde i feltet og chippede køligt bolden ind over en sagesløs israelsk målmand. 

Fantastisk mål af den tidligere Esbjerg fB-spiller, som forhåbentlig kan tage noget selvtillid med til de kommende kampe. 

Når du skal udpege dig dine Danmark – Moldova odds skal du dog gøre dig tanker om, hvorvidt spillere som Martin Braithwaite bliver sparet til denne kamp. Det kommer vi mere ind på i nederste afsnit af optakten. 

Moldova – gruppens prygelknabe

Moldova er den evige prygelknabe i EM- og VM-kvalifikationer. Det lille land med 3,5 millioner indbyggere har endnu aldrig været i nærheden af en slutrunde. 

Heller ikke i Nations League på C-niveau kan de gøre sig gældende. Her var de senest i Gruppe 3 med Slovenien, Grækenland og Kosovo. Ét point blev det til ved den lejlighed. Det kom i hus via 1-1 hjemme mod Kosovo. 

Moldovas trup er dog noget dyrere end Færøernes, som må betegnes som Gruppe F’s anden prygelknabe. 93 millioner kroner menes den at være værd, mens Færøernes er vurderet til blot 33 millioner kroner. 

Ikke så overraskende spiller en klart overvejende del af de moldoviske spillere hjemme i Moldova. Der er dog enkelte af dem, som hører hjemme på fine europæiske adresser. 

Anfører og forsvarsstyrmand Alexandru Epureanu er på kontrakt i Istanbul Başakşehir. Venstrebacken Oleg Reabciuk spiller i Olympiakos. Midtbanespilleren Artur Ionita spiller i Benevento fra Serie A. Slutteligt er der en enkelt spiller fra Æresdivisionen, hvilket er angriberen Vitalie Damascan fra RKC Waalwijk. 

Ovenstående ændrer dog ikke ved, at Danmark skal have seks point ud af de to opgør mod Moldova. Husk dog på, når du skal spille odds på Danmark – Moldova, at intet er sikkert. End ikke en dansk sejr. Vi vinder med al sandsynlighed, men bolden er rund, som man siger. 

Trupnyt og startopstillinger til Danmark – Moldova

BetXperts optakt til Danmark – Moldova byder foruden odds også på den seneste trupnyt og bud på startopstillinger. 

Danmark ventes at have alle mand klar til kampen mod Moldova. Dette inkluderer også Kasper Dolberg, som ikke måtte rejse til Israel grundet landets coronarestriktioner. 

Bud på startopstilling (4-2-3-1):
Schmeichel; Stryger, ”AC”, Andersen, Wass; Højbjerg, C. Eriksen, M. Jensen; Damsgaard, Dolberg, Skov Olsen

Det er ikke megen information, vi p.t. har om Moldovas trup. Vi kan dog se, at de havde deres bedste spillere med i kampen mod Færøerne. Her stillede de således op:

Bud på startopstilling (3-4-2-1):
Namasco; Epureanu, Armas, Posmac; Reabciuk, Carp, Ionita, Jardan; Rata, Nicolaescu; Damascan

Danmarks startopstilling – hvor mange bliver sparet?

Det vil være en overraskelse af de helt store, hvis ikke landstræner Kasper Hjulmand vælger at spare i hvert fald halvdelen af de spillere, som startede inde mod Israel. Lad os prøve at se lidt på sagen. 

Hvem landstræner Kasper Hjulmand vælger at starte med, bør nemlig få indflydelse på, hvilket odds du bør vælge til Danmark - Moldova. 

Målmand og forsvar

Kasper Schmeichel er kendt som en meget ihærdig mand, som ønsker at stå i alle kampe. Det kan selvfølgelig ikke udelukkes, at Frederik Rønnow får endnu en kamp til cv’et, men mon ikke det bliver Leicester-målmanden, som skal vogte buret. 

I forsvaret er det meget nærliggende at give et hvil til flere spillere, så de er helt friske til Østrig-kampen på onsdag. Her kunne man med rette tænke i, om ikke Jens Stryger Larsen skal vikariere for Joakim Mæhle på venstreback. 

Ditto kunne anfører Simon Kjær meget vel få et hvil, hvilket kan give plads til Fulham-anføreren Joachim Andersen. Spørgsmålet er så, om højreback Daniel Wass også trænger til et hvil, hvilket kunne gøre plads til Henrik Dalsgaard eller Jens Stryger for den sags skyld. 

Midtbanen

Thomas Delaney spillede måske ikke sin allerbedste kamp mod Israel, og han kunne måske godt få en pause her. I stedet kunne landstræneren smide Mathias Jensen ind. Christian Nørgaard, der blev skiftet ind mod Israel, er også et godt bud. Vi har dog formentlig mere brug for offensiv end defensiv kvalitet mod Moldova, hvorfor Jensen nok ville være at foretrække denne gang. I den sammenhæng skal Lasse Schöne naturligvis heller ikke udelukkes helt. 

Det handler desuden også om at holde lidt kontinuitet i holdet, så man har en god rytme inden den svære kamp mod Østrig. Derfor kunne måde Pierre-Emile Højbjerg og Christian Eriksen godt begge starte inde. Sidstnævnte vil formentlig blive skiftet ud i pausen, eller når/hvis Danmark kommer komfortabelt foran med to-tre mål. 

Heller ikke Christian Eriksen spillede nogen prangende kamp mod Israel, hvorfor det faktisk vil give endnu mere mening at lade ham starte inde her. Både fordi vi har brug for ham til at åbne Moldovas forsvar, men også i håbet om at han kan få et selvtillidsboost inden onsdag. 

Angrebet

Jonas Wind kan meget vel starte inde i denne kamp – ikke mindst for at holde ham og rytmen på holdet bare nogenlunde intakt. Der er dog også en faktor, som gør, at Hjulmand meget vel kunne finde på at spare ham.

Hvis vi antager, at Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen er set til at skulle spille wing-angribere mod Østrig, så har vi ikke en spidsangriber i topform, hvis Jonas Wind bliver skadet mod Moldova. Derfor kan det bestemt ikke udelukkes, at Hjulmand kører med livre og seler og sparer sit p.t. hotteste angriber til onsdag. 

Skulle Wind blive skadet her, kan man selvfølgelig godt rykke Yussuf Poulsen op som spidsangriber mod Østrig så have Andreas Skov Olsen på højrekanten. Det er dog næppe landstrænerens foretrukne konstellation lige nu. 

Desuden vil det være godt for holdet, hvis Kasper Dolberg og/eller Andreas Cornelius får tanket lidt selvtillid, så vi ikke kun har Jonas Wind som et stærkt kort. 

Det ville bestemt ikke komme som et kæmpechok, hvis begge wing-angribere bliver sparet fra start mod Moldova, men mon ikke én af dem får lov til at spille fra kampens første minut.  Igen det med kontinuiteten og flowet i holdet. Skulle landstræneren vælge at spare på en af eller begge sine wing-angribere, så står der stærke reserver som Andreas Skov Olsen, Mikkel Damsgaard og Robert Skov klar til at tage over.