Danmark møder torsdag aften Island i første mellemrundekamp ved EM i herrehåndbold. BetXpert bringer her udvalgte odds på Danmark - Island.

De danske håndboldherrer har revanche til gode, når de torsdag aften går på banen mod Island i Budapest. Ved EM for to år siden sejrede Island nemlig med 31-30 mod Danmark, og det var ved denne slutrunde, at Nikolaj Jacobsens landshold skuffende måtte forlade turneringen allerede efter gruppespillet.


Island klarede sig dog ikke videre fra mellemrunden for to år siden, hvor de sluttede sidst i Gruppe 2 og blot hentede en enkelt mellemrundesejr, der kom mod Portugal. Og netop Portugal har Island også mødt ved dette EM, og det møde resulterede også i to islandske point. 

Gudmundur Gudmundssons tropper har ligesom Danmark hentet maksimumpoint i deres første tre kampe ved EM i Ungarn og Slovakiet. Senest besejrede de værtsnationen Ungarn med 31-30 i en nervepirrende kamp foran 20.000 tilskuere i hallen i Budapest. Det resultat slukkede i øvrigt de ungarske drømme i turneringen. Begge værtsnationer er dermed ude af turneringen efter gruppespillet.  

EM i herrehåndbold: Odds på Danmark - Island

Herunder finder du de bedste odds på Danmark - Island. Der er kampstart torsdag aften klokken 20.30, og du kan se opgøret direkte på TV 2 og TV 2 Play. Du kan også se kampen gratis via livestream, og det kan du læse mere om her

Odds på Danmark - Island (1X2) Højeste odds Bookmaker
Danmark 1,22
Uafgjort 14,00
Island 7,00
Odds på Danmark - Island (handicap) Højeste odds Bookmaker
Danmark (-4,5) 1,95
Island (+4,5) 1,95
Odds på Danmark - Island (over/under mål) Højeste odds Bookmaker
Over 57,5 mål 1,72
Under 57,5 mål 2,10
Over 58,5 mål 1,90
Under 58,5 mål 1,90

Odds på Danmark - Island er senest opdateret onsdag den 19. januar klokken 09.59.

Odds på Danmark - Island hos NordicBet

Som det kan ses ovenfor, kan du få odds 1,22 på dansk sejr hos Bwin*, mens uafgjort giver odds 14 hos selvsamme bookmaker. Islandsk sejr giver odds 7,00 hos NordicBet*

BetXperts håndboldekspert, Mads Madsen, tror på dansk revanche mod Island torsdag aften.

Danmark -4,5: Odds 1,95 hos Bwin*

Håndboldekspert Mads Madsen forventer en sikker dansk sejr mod Island i torsdagens kamp. Det begrunder han således: "De danske drenge har en ekstra hviledag. Mens Island spillede en hård kamp tirsdag aften, sad Danmark hjemme på hotellet og slappede af. Island har kørt meget med den samme stamme i de første kampe, hvor Nikolaj Jacobsen sparede alle stjernerne i mandagens storsejr over Nordmakedonien. Mikkel Hansen, Niklas Landin og co. kommer friske ind til opgøret. Danmark tager revanche og slår Island sikkert, er mit bud."

Er du interesseret i at se spilforslag fra BetXperts ekspertpanel, kan du se dem alle her.

Madsen: "Island er bedre nu end for to år siden"

Ifølge BetXperts håndboldekspert er Island anno 2022 et stærkere mandskab end det hold, der slog Danmark for to år siden. 

- Jeg vurderer Island som et bedre mandskab i 2022-udgaven. Flere af de unge spillere har fået flere hår på brystet, siger Mads Madsen og fortsætter:

- Island har spillet en flot EM-slutrunde indtil videre i år, hvor de har gjort rent bord. Danmark står dog et andet sted end for to år siden, og jeg tror derfor også, at vi kommer til at se et dansk mandskab, som kommer flyvende ud til opgøret. De vil vise, at nederlaget for to år siden var en enlig svale.

Mads Madsen forventer en kamp, hvor overraskelsesmomenterne i spillet udebliver, da begge hold kender hinanden så godt, som det er tilfældet.  

- Det bliver en kamp, hvor de to mandskaber har et stort kendskab til hinanden. Både spillere og trænere kender hinanden på kryds og tværs, så der kommer nok ikke til at være noget overraskende for de to mandskaber i forhold til spillestilen, lyder det fra BetXperts håndboldekspert.

Ud over Island er Danmark i mellemrundegruppe med Kroatien, Holland og Frankrig. Danmark, Island og Frankrig har alle to point med over fra gruppespillet. 

I den anden gruppe finder vi Tyskland, Spanien, Rusland, Norge, Sverige og Polen.