At Danmark torsdag spiller kvartfinale ved VM i ishockey er mildt sagt noget, der er kommet bag på de fleste bookmakere

Hos Skandinaviens største private spiludbyder er omsætningen på ishockey er nærmest eksploderet efter de gode danske resultater ved VM i Tyskland.

”Normalt er det Sverige og Finland, der for alvor trækker læsset når det kommer til slutrunder, men i takt at De Danske Løver bider fra sig, er danskernes interesse kun gået én vej: Op,” siger pressechef Per Marxen fra Unibet*

Normalt har slutrunder ikke den helt store bevågenhed fra andre end danske ishockey-entusiaster og danskernes andel er i reglen derfor kun et par procent af den totale omsætning. 

”Men da Danmark blæste Slovakiet af banen med 6-0, satte Unibet* i Danmark rekord i omsætning på ishockey, og på de dage, hvor Danmark har spillet, udgør indskuddene fra de danske kunder nu 15-20% af den totale ishockeyomsætning, hvilket aldrig er set før. Det synes at understrege, at euforien omkring ishockeyholdet er noget, der har fanget det meste af befolkningen.”

Hos oddssætterne – der for ishockeys vedkommende primært er fra Sverige, Finland og Tjekkiet – er Danmarks præstationer i den grad kommet som en overraskelse.

”Finland gav kun pengene 1.05 gange igen for at slå Danmark i den første kamp – så det siger vel noget om hvor stor en sensation det var, at Danmark vandt 4-1. Sammen med den danske 2-1-sejr over USA er det de hidtil største overraskelser ved dette VM, ligesom der naturligvis ikke var nogen der regnede med, at Danmark ville stå i en kvartfinale nu.”

Der skal dog endnu sensation til i kvartfinalen mod Sverige. Her giver en dansk sejr i ordinær tid nemlig 12 gange pengene tilbage, mens svensk sejr giver beskedne 1,14 gange indsatsen.