Onsdag aften mødes Danmark og Færøerne i en venskabskamp for første gang i 20 år. Der er kickoff klokken 18.00 på MCH Arena onsdag. BetXpert bringer her udvalgte odds på kampen.

Kasper Hjulmands første sejr som dansk landstræner synes inden for rækkevidde i denne uge, hvor den står på opgør mod vores venner fra Færøerne og Island. Kampen onsdag spilles på MCH Arena, mens Danmark søndag møder Island i Nations League på Laugardalsvöllur i Reykjavik. 


Danmark spillede i sidste måned to landskampe mod henholdsvis Belgien og England i Nations League. Her blev det til et 0-2-nederlag mod de stærke belgiere og få dage efter en nulløsning mod England. Kasper Hjulmand har altså derfor stadig til gode at se sit landshold få netmaskerne til at blafre, men det ville være noget af en overraskelse, hvis ikke Danmark kommer på tavlen i onsdagens kamp mod Færøerne. 

For alle spillere: Få odds 3,00 på mindst fire mål i Danmark - Færøerne hos Onside Betting*

Hent tilbud hos Onside Betting

Odds på Danmark - Færøerne

Nedenfor kan du se de bedste odds på onsdagens landskamp mellem Danmark og Færøerne. Opgøret fløjtes i gang klokken 18.00 fra MCH Arena, og du kan se kampen direkte på Kanal 5. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Danmark 1,14
Uafgjort 9,20
Færøerne 23,00
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 1,58
Under 2,5 2,50
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Ja 2,90
Nej 1,44
Målscorer i kampen? Højeste odds Bookmaker
Yussuf Poulsen scorer 1,78
Andreas Cornelius scorer 1,83
Kasper Dolberg scorer 1,90
Martin Braithwaite scorer 1,95
Christian Eriksen scorer 2,62
Pierre-Emile Højbjerg scorer 4,00
Robert Skov scorer 4,20
Daniel Wass scorer 4,50
Thomas Delaney scorer 5,00
Jóan Edmundsson scorer 6,50
Henrik Dalsgaard scorer 6,50
Hallur Hansson scorer 15,00

Odds er senest opdateret tirsdag den 6. oktober klokken 10.02.

Som oddsene antyder, så er Danmark store favoritter til at slå Færøerne onsdag aften, og alt andet havde da trods alt også været en kende overraskende. På Færøerne bor der kun 52.000 mennesker, mens der i Danmark bor 5,8 millioner mennesker. 

På det seneste har færøsk fodbold dog gjort sig godt bemærket. KÍ Klaksvík var én kamp fra Europa League-gruppespillet, hvor de på deres vej til playoff-kampen slog georgiske Dinamo Tbilisi med hele 6-1. I torsdagens Europa League-playoffkamp mod Dundalk fra Irland, tabte de dog med 3-1.

For nylig kom det første færøske mål i Bundesliga-historien også. Jóan Símun Edmundsson blev den 26. september den første færøske fodboldspiller i Bundesliga-historien, da han kom på banen i det 67. minut i stedet for Sergio Córdova. 11 minutter senere blev han også den første færøske fodboldspiller til at score i Bundesligaen. Den tidligere Vejle- og OB-spiller scorede sejrsmålet i det 78. minut. 

Netop Edmundsson er da også med i Færøernes trup til kampen mod Danmark. Det samme er velkendte navne fra dansk fodbold såsom Hallur Hansson og Viljormur Davidsen, der spiller i henholdsvis AC Horsens og Vejle til hverdag. Der er også en række spillere med en fortid i dansk fodbold i den færøske trup. 

Landstræner Kasper Hjulmand glæder sig til kampen i Herning, og han ser Færøerne som en god modstander.

- Vi glæder os til at komme til Herning, hvor vi både skal møde et kompetent mandskab i Færøerne, men hvor vi også får mulighed for at træne rigtig godt på hybridbanen, som blev anlagt sidste år. Det skal sikre os et godt rygstød frem mod de vigtige kampe på udebane i Nations League, så vi ser meget frem til at blive samlet i Herning, siger landstræner Kasper Hjulmand.

Da Danmark og Færøerne mødtes for 20 år siden, vandt Danmark med 2-0 på mål af Ebbe Sand og Brian Steen Nielsen. 

Kasper Hjulmand kan få fire drengedrømme til at gå i opfyldelse i oktober måned, da han har udtaget fire potentielle debutanter til Danmarks trup til de tre kampe i oktober mod Færøerne, Island og England. De fire spillere er Philip Billing, Jonas Wind, Andreas Skov Olsen og FCM-keeper Jesper Hansen. 

BetXperts tipredaktør, Jesper Helmin, har også et spilforslag ude på landskampen mellem Danmark og Færøerne. Det kan du se nedenfor, og du kan læse det i sin fulde længde her

Begge hold scorer IKKE: Odds 1,50 hos Betfair Sportsbook* 

BetXperts Jesper Helmin tror ikke, at begge hold kommer på tavlen i Herning. Han begrunder blandt andet sit spilforslag med, at den danske defensiv har høj klasse, og at de danske spillere er at finde i langt større klubber end de færøske. 

"Vores defensive organisation er den største styrke

BetXpert har talt med Kasper Neesgaard, der står bag Twitter-profilen @FaeroskFodbold på Twitter. Han har fulgt færøsk fodbold tæt siden 2013, og han fik interessen for færøsk fodbold, da han havde en færøsk kæreste. 

Hvad er Færøernes styrker og svagheder som hold?

-  Jeg synes, at vores defensive organisation er den største styrke. Hallur Hansson, som du nok kender fra dansk fodbold, er en vigtig del af det. Det er Sonni Nattestad også, selvom han kan virke doven og umotiveret, men han er en solid midtstopper. Derudover læner han sig op ad Heini Vatnsdal, som virkelig er en rolig spiller, der har et solidt overblik og er dygtig med fødderne.

- Vores kanter i det nye system har mere frihed til at udfordre. Det har skabt mål mod Malta, så de er en vigtig del af vores udfordrende spil. En anden styrke er kontraangrebene. Det er vildt hvor mange muligheder, vi skaber efter dem. Brandur Hendrikssons overblik når vi sætter dem i gang, er eminent, lyder det fra Kasper Neesgaard.

- Selvom jeg lige har fremhævet den defensive organisation som den største styrke, så vil jeg også sige, at vores restforsvar ikke er solidt, og det er usammenhængende, hvilket gør, at vi er dårlige til at forsvare os mod kontraangreb. Derudover er der overraskende mange muligheder skabt mod os på standardsituationer.

Hvordan ser man frem til opgøret på Færøerne? Glæder folk sig til kampen mod Danmark?

De fleste ser det "bare" som en træningskamp, hvor vi skal møde vores storebror. Mere spændende end mod Polen? Bestemt. Men det er ikke noget, der er sindsoprivende hos folk, fortæller Neesgaard.

Hvad forventer du dig af kampen?

- Jeg forventer en meget interessant første halvleg. Jeg har hørt, at der vil blive skiftet en del ud både i pausen og i løbet af anden halvleg. Derudover mangler vi en sjat spillere, så det bliver ikke nemt. Jeg tror på en smal dansk føring ved pausen og samlet 3- eller 4-0 til Danmark, siger Kasper Neesgaard.