Danmark møder fredag aften Færøerne i Parken i VM-kvalifikationen. Det er samtidig sidste hjemmekamp i VM-kvalifikationen, der venter her. BetXpert har fundet udvalgte odds på Danmark - Færøerne.

Danmark kvalificerede sig i oktober til næste års VM i Qatar efter 1-0-sejren hjemme mod Østrig på et sejrsmål af Joakim Mæhle. Nu venter blot VM-kvalifikationens to sidste kampe, og herefter skal de entusiastiske danske fans vente i månedsvis på næste landskamp, der endnu ikke er fastlagt. 


Danmark har haft en eminent VM-kvalifikation og står med maksimumpoint efter otte kampe og en beundringsværdig målscore på hele 27-0. Danmark er det eneste hold i den europæiske del af kvalifikationen, der har holdt rent bur i samtlige kampe af VM-kvalifikationen. En meget imponerende bedrift af Hjulmands mandskab, der bare har fortsat de fine takter fra sommerens EM-slutrunde, der for alvor fik danskerne til at samles om landsholdet igen. 

For alle spillere: Svar korrekt på spørgsmål om VM-kvalifikationen og vind 10.000 kroner hos Unibet*

  • Gå til Unibet.dk og log ind eller opret en konto
  • Svar på de seks spørgsmål om VM-kvalifikationen
  • Hvis du svarer rigtigt på alle spørgsmålene, vinder du 10.000 kroner
  • Hvis der er flere, der svarer rigtigt på alle spørgsmålene, fordeles præmien ligeligt mellem disse
  • Det er gratis at deltage i Unibets VM Kval Quiz
  • Der er ingen omsætningskrav
  • Konkurrencen er åben for alle spillere, der bor i Danmark

Hent tilbud hos Unibet

Odds på Danmark - Færøerne

Herunder finder du de bedste odds på Danmark - Færøerne. Der er kampstart i Parken fredag aften klokken 20.45, og du kan se kampen direkte på Kanal 5 og discovery+. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Danmark 1,05
Uafgjort 20,00
Færøerne 91,00
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 1,25
Under 2,5 4,80
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Ja 3,30
Nej 1,41
Målscorer i kampen? Højeste odds Bookmaker
Jonas Wind scorer 1,60
Yussuf Poulsen scorer 1,61
Andreas Cornelius scorer 1,80
Mohamed Daramy scorer 1,88
Jacob Bruun Larsen scorer 1,88
Andreas Skov Olsen scorer 2,00
Joakim Mæhle scorer 2,60
Simon Kjær scorer 3,60
Thomas Delaney scorer 4,20
Daniel Wass scorer 7,00
Klæmint Olsen scorer 9,50
Jóan Símun Edmundsson scorer 11,00

Odds på Danmark - Færøerne er senest opdateret onsdag den 10. november klokken 10.28.

Spil på Danmark - Færøerne hos NordicBet

Danmark er ifølge bookmakerne ikke overraskende enorme favoritter til endnu en gang at besejre Færøerne. Du kan få odds 1,05 på dansk sejr hos Unibet*, mens uafgjort giver odds 20,00 hos Marathonbet og færøsk sejr giver hele odds 91,00 hos Betfair Sportsbook*. Ingen af BetXperts eksperter har i skrivende stund et spilforslag til kampen, men du kan se alle andre spilforslag fra BetXperts ekspertpanel her.

Danmark og Færøerne tørnede også sammen i starten af september, og her vandt Danmark takket være et sent sejrsmål af Jonas Wind, der headede bolden flot i mål. Hvis du tror på, at Jonas Wind igen scorer mod Færøerne, kan du få odds 1,60 på dette hos NordicBet*. 1-0-sejren mod Færøerne var i øvrigt på daværende tidspunkt den mindste danske sejr i VM-kvalifikationsgruppen. I Danmarks seneste landskamp endte det som bekendt også med en 1-0-sejr hjemme mod Østrig, der sikrede billetten til VM.

Danmarks 1-0-sejr på Tórsvøllur var samtidig også den mindste sejr over Færøerne nogensinde for det danske landsholds vedkommende. Fredagens møde er det sjette af slagsen mellem Danmark og Færøerne. 

"Kæmpe tab at mangle Brandur Hendriksson"

BetXpert har interviewet Pætur Albinus, der er ekspert i færøsk fodbold her på sitet. Han fortæller blandt andet at fraværet af Brandur Hendriksson, som han anser for at være den måske stærkeste spiller på det færøske landshold, er et kæmpe tab for holdet.

Da de to hold mødtes i september, hentede Danmark en smal 1-0-sejr på et sent sejrsmål af Jonas Wind. Hvordan var stemningen på Færøerne efter kampen?

- Den var blandet. Vi følte, at vi havde fortjent bedre. Vi skabte den klart største chance i kampen, og med lidt mere held havde vi fået alle tre point. Vi syntes, det var ret ufortjent, at Danmark løb med sejren, men samtidig var vi enormt stolte af den præstation, de færøske spillere leverede, fortæller Pætur Albinus.

Danmark er jo allerede kvalificeret til VM i Qatar, og Færøerne ligger næstsidst i gruppen med fire point. Hvad forventer du dig af fredagens kamp?

- Færøerne mangler sin måske stærkeste spiller i Brandur Hendriksson centralt på midtbanen. Det er et kæmpe tab og et slag på organisationen, som bliver vigtig i en svær udekamp i Parken. Danmark vil nok også gerne bevise, at de kan slå lille Færøerne med mere end en heldig 1-0-sejr, så de har rigeligt at bevise. Jeg frygter lidt, at de kan gøre det onde mod Færøerne og vinde stort, siger Albinus.

Siden sidste møde med Danmark har I jo vundet jeres første VM-kvalifikationssejr i fire år, da I besejrede Moldova på hjemmebane få dage efter kampen mod Danmark. Dengang i 2017 hentede I i alt ni point i kvalifikationen, hvilket er rekord for jer. Hvordan vil du vurdere det nuværende færøske landshold sammenlignet med 2017-landsholdet?

- Det er stort set det samme hold, men bare i et andet udtryk. Først og fremmest fordi vi har en ny træner, svenske Håkan Ericson, men også fordi spillerne er blevet fire år ældre. En del af dem er gået fra at være i sit livs bedste form til at være i karrierens efterår eller at være havnet i en værre situation på klubplan. Fx de store profiler som motor Hallur Hansson, som efter flere måneder som klubløs lige har bundet sig til Vejle i nogle kampe i efteråret, og frontløber Jóan Símun Edmundsson, som er skiftet fra den tyske Bundesliga til den næstbedste belgiske række.

- Det skal dog siges, at vi ikke er meget langt fra det niveau, vi havde i 2017, og at vi med lidt marginaler på vores side, blandt andet mod Danmark og Skotland, snildt kunne have haft samme pointantal i 2021 som dengang i 2017, lyder det fra Pætur Albinus. 

Danmark har jo stadig ikke lukket et eneste mål ind i VM-kvalifikationen. Tror du på, at det sker i fredagens kamp? Hvis det sker, vil færingerne så fryde sig over, at de ødelagde "storebrors" flotte statistik?

- Man skal lede længe efter gode argumenter for, hvorfor lige en lilleput som Færøerne skulle formå at bryde Danmarks imponerende statistik, men jeg har en mavefornemmelse, der siger, at vi godt kunne finde på at gøre det, også selvom der er størst sandsynlighed for, at vi ikke gør det. Jeg tvivler på, at Danmark stadig undervurderer Færøerne efter kampen i Tórshavn, men nogle sekunders ukoncentration på en færøsk kontra eller standardsituation kan måske resultere i færøsk jubel og en ødelagt dansk statistik - og ja, det ville vi i den grad fryde os over, fortæller Pætur Albinus. 

Danmarks trup til kampene mod Færøerne og Skotland

Nedenfor kan du se Danmarks trup til de sidste to VM-kvalifikationskampe i denne omgang:

Målmænd:

Frederik Rønnow, Union Berlin
Kasper Schmeichel, Leicester
Peter Vindahl Jensen, AZ Alkmaar

Forsvarsspillere:

Andreas Christensen, Chelsea
Jannik Vestergaard, Leicester
Jens Stryger Larsen, Udinese
Joachim Andersen, Crystal Palace
Joakim Mæhle, Atalanta
Rasmus Nissen Kristensen, Red Bull Salzburg
Simon Kjær, AC Milan

Midtbanespillere:

Daniel Wass, Valencia
Christian Nørgaard, Brentford
Jens Jønsson, Cadiz
Thomas Delaney, Sevilla
Pierre-Emile Højbjerg, Tottenham
Jesper Lindstrøm, Eintracht Frankfurt

Angribere:

Anders Dreyer, Rubin Kazan
Pione Sisto, FC Midtjylland
Andreas Cornelius, Trabzonspor
Andreas Skov Olsen, Bologna
Jacob Bruun Larsen, Hoffenheim
Jonas Wind, FC København
Mohamed Daramy, Ajax
Yussuf Poulsen, RB Leipzig

Kasper Hjulmand havde i første omgang udtaget Mathias Jensen og Robert Skov til sin trup, men Brentford-spilleren har corona, og Robert Skov er skadet. I stedet har landstræneren indkaldt Anders Dreyer og Pione Sisto til truppen. Pierre-Emile Højbjerg er også ude af kampen mod Færøerne grundet skade, og her er Jesper Lindstrøm indkaldt som erstatning for Tottenham-spilleren. Højbjerg har dog ikke forladt landsholdslejren, og han bliver måske klar til kampen i næste uge mod Skotland, håber Kasper Hjulmand.

Ydermere er Mikkel Damsgaard og Kasper Dolberg heller ikke med i truppen i denne omgang. Førstnævnte er skadet, mens Kasper Dolberg formentlig er ude grundet den nyhed, han delte offentligt i starten af ugen. Her meddelte Nice-angriberen, at han har fået konstateret type 1-diabetes.