Danmarks hovedbane, Charlottenlund travbane, lægger søndag adresse til årets største internationale begivenhed indenfor trav i Danmark. Copenhagen Cup 2005 har en samlet præmiesum på kr. 1.115.000, og førstepræmien udgør kr. 625.000. Hvem løber så med hæderen, pengene og al opmærksomheden? Vi gennemgår hestene forneden.

Søndag drejer sig ikke kun om Copenhagen Cup, der afvikles i alt 12 væddeløb, og klassen på hestene i Lunden er virkelig imponerende. Der spilles V65 i fælles pulje med Norge, Sverige og Danmark, der er forlods overført en jackpot pulje på 8,3 millioner, og såfremt der kun findes én enkelt række med 6 rigtige, kan den heldige vinder hæve over 10 millioner kr. i totolisatoren!

Copenhagen Cup afvikles med autostart og køres over 2011 meter og sporlodtrækningen har gjort dette års udgave særlig spændende. Norske Steinlager har vundet Oslo Grand Prix og Elitloppet og starter denne gang udvendigt for den svenske stjerne, Gidde Palema. I feltet findes der også nogle gode 5-åringer som vi sikkert kommer til at høre meget til i fremtiden, og måske er de allerede nu klare til at træde helt op på øverste podieplads. Fra Danmark deltager de tidligere derbyvindere Frække Frederik (2002) og Good Guy D K (2003).

På BetXpert vil vores brugere kunne finde spilforslag til Copenhagen Cup og til nogle af de øvrige løb. I hoppeeliten mødes eksempelvis nogle af de allerbedste hopper vi har i Europa, men programmet er i det hele taget imponerende, og forhåbentlig bliver dagen en flot reklame for travsporten generelt og dansk travsport i særdeleshed.

BetXperts travside: http://www.betxpert.com/ekspert/trav

Nyttige links til Copenhagen Cup
http://www.dantoto.dk
http://www.travbanen.dk

Nedenfor følger præsentation af hestene i Copenhagen Cup og vores chancevurdering.

Alle ønskes en god fornøjelse med travløbene og nogle forhåbentlig gode gevinster i spillet!

Startfeltet i Copenhagen Cup 2005

1. Frække Frederik
Dansk Derbyvinder fra 2002, der dog ikke har haft en jubelsæson hidtil. Sæsondebuten blev aflagt på Lunden den 10. april i et ganske svagt besat løb, hvor Rantanas Crown var nærmeste vidne til en overlegen sejr. Men hvis ikke Springfield med Birger Jørgensen havde galopperet på sidste hjørne, kunne det være blevet spændende... Siden fulgte Frække Frederik op med at vinde et Gulddivisionsløb på Jägersro - kort, men sikkert, før Papa Qui, der fik hullet sent, og Makhtoub Jet efter smygrejse. Sidenhen blev det til endnu en sejr på Lunden, men det blev mere spændende end nødvendigt, idet Frække Frederik ikke ville samarbejde op til vognen og det blev til et terræntab på op mod 60 meter. Kjærsgaard satte dog efter feltet og det blev til slut ganske sikkert før Forever Brøndby. Seneste start var medio maj, hvor Frække Frederik var reelt svag i en Gulddivision på Solvalla og endte sidst fejlfrit - godt nok efter et hårdt løb i dødens, men alligevel. Det var Sweden Cup vinderen Bellman Töll, der vandt dét løb. Træner, Preben Kjærsgaard, har ikke været tilfreds med Frække Frederik i år, og spørgsmålet er om hesten er helt klar til dagens konkurrence. Det ligner det bedste danske håb, men at Frække Frederik vinder løbet er svært at tro på.
Chancevurdering: 4

2. Gatsby
Gatsby har nu startet i 7 måneder i træk uden nævneværdige pauser og hesten virker lidt slidt. For tre starter siden var Gatsby med i løbet, hvor Stig H. Johansson tordnede banen rundt med Scarlet Knight i 10,6. Gatsby galopperede fra start i dét løb, men leverede en fin ophentning og var anden på 12,3. Gangen efter var Vikings Way-sønnen femte i Forus Open (Steinlager vandt) - igen på 12,3 over sprint. Senest var Gatsby med i samme løb som Frække Frederik og Bellman Töll, men det blev kun til en femteplads. Men Lutfi Kolgjini er jo forsvarende Copenhagen Cup-vinder og selvfølgelig skulle der være en plads til ham i feltet, så han kunne forsvare sidste års sejr med Revenue.
Chancevurdering: 6

3. Good Guy D K
Den anden danske deltager er også Derbyvinder. Bent Svendsen vandt en suveræn sejr efter føring fra start til mål i Dansk Trav Derby 2003, sidenhen gik hesten i træning hos Peter Untersteiner i Sverige, der dog ikke fik Good Guy DK til at fungere optimalt. Derfor kom den hjem til Svendsen igen, hvor gensynsglæden blev fejret på Billund Travs Sprintermesterdag, hvor skivetræneren sendte sin hest til spids og siden forsvarede sig hele vejen til mål. Tiden blev 13,3 på den hurtige 1200 meter bane i det sønderjyske, og i sejrsinterviewet var det en meget bevæget Svendsen, som blev interviewet. Faktisk sammenlignede Svendsen sejren i Billund med selve Derbyet og fortalte, at planerne var en start i Copenhagen Cup. Det ønske blev opfyldt og Svendsen vil sikkert forsøge at sende Good Guy DK til spids for sidenhen at slippe til Gidde Palema eller Steinlager. Modstanden virker dog en klasse eller to over hesten og en præmie må være yderst tilfredsstillende for kredsen omkring Good Guy DK
Chancevurdering: 7

4. Dumle Loss
Dumle Loss er en talentfuld 5-åring, der i år har taget springet ind i den absolutte svenske elite. Sidste år blev det jo til en andenplads i storløbet Kong Gustaf 5´s Pokal (Luxury Ås med Lars Lindberg vandt), men galop i Svenskt Derby senere på året, hvor den ellers var spillet hårdt trods spor 11. Også i år har Dumle Loss gået imponerende løb, f.eks. på Mantorp i marts måned, hvor den trods spor 12 ganske let plukkede så gode heste som Ingrid Palema og Highway Patrol ned til slut. Senere i marts var han anden til Opal Viking i topnoteringen 12,0 inden det blev til galop på Gävle i Gävle Stora Pris, som vandtes af Bellman Töll. Seneste start foregik på Bjerke på Oslo Grand Prix dagen, hvor Dumle Loss var sjette til heste som Gazza Degato, Thai Tanic og Solero Briljant. Træneren har altid været optimistisk omkring Dumle Loss, og hesten er et spændende bekendtskab i dette selskab.
Chancevurdering: 5

5. Giant Diablo
Én af verdens bedste heste!! Således må superhoppen Giant Diablo efterhånden betegnes. Som 3-åring vandt hun Svenskt Trav Oaks og i 2004 tog hun sig både af Drottning Silvias Pokal, Sto-Championatet på Axevalla, og da hun bestemte sig for at lege med de hårde drenge i klassen i Svenskt Trav Derby, så blev hun anden til Gazza Degato. I år er hun indtil videre blevet nr. 3 i Oslo Grand Prix efter fin styring af kusken. Derefter kvalificerede hun sig til Elitloppsfinalen via sublim styring af en meget vågen Örjan Kihlström, der resolut kørte frem i dødens på Gidde Palema, da farten blev sænket efter 500 meter. Det rakte til en fjerdeplads i prøven og en tredjeplads i finalen. Der er næppe tvivl om, at Giant Diablo bliver anden, hvis Örjan kører bare lidt før. Omvendt bliver hun kun fjerde, hvis ikke Digger Crown galopperer en sikker andenplads væk. Sådan er trav. Kihlström tilhører én af de allerbedste kuske i verden, og kører favoritterne for meget på hinanden og det ikke overraskende hvis Giant Diablo vinder løbet.
Chancevurdering: 3

6. Gidde Palema
Dette indlæg kunne blive meget meget langt, hvis alle Gidde Palemas meritter de seneste par år skulle remses op, så det bliver de ikke. Nævnes skal det dog, at Gidde Palema vandt Olympiatravet 2005 på Åby i opvisningsstil efter føring fra start til mål for derefter at jogge sig til sejr i et intetsigende løb på samme bane tre uger senere. I Oslo Grand Prix kunne Gidde Palema ikke slå Steinlager fra dødens og efter en let sejr i indledende afdeling af Elitloppet gentog dette scenario sig i finalen. Det er nu Gidde, der har revanche til gode, og lodtrækningen har denne gang artet sig til fordel for Åke Svanstedts hest - i hvert fald i forhold til Steinlager. Gidde Palema har længe været øverst på ranglisten over travheste, men måske er Steinlager ved at rokke ved det. Vi tror dog Gidde Palema får revanche og vinder.
Chancevurdering: 1

7. Steinlager
Per Oleg Midtfjelds Steinlager må betegnes som Skandiaviens bedste hest i øjeblikket. Den bare vinder og vinder og vinder... Indtil videre i denne sæson har Norges stolthed vundet Forus Open, Oslo Grand Prix og Elitloppet... Tager han sig også af Copenhagen Cup? Måske, men startsporet er skidt, og hvordan løser Steinlager og Per Oleg Midtfjeld dette - kører de offensivt efter spidsen eller bakker de efter en god rygposition? Vælges det første, vil Gidde Palema sikkert gøre alt for at holde Steinlager udvendigt, og første sving kan blive en ordentlig tur i 3-4 spor. Sidst Steinlager besøgte Charlottenlund travbane, var travet ikke godt, og hesten virkede ikke tilpas på banen. Det er selvfølgelig en anderledes forbedret Steinlager vi får at se år, og måske vipper hesten Gidde Palema af tronen.
Chancevurdering: 2

8. Lukas Farming
Er desværre udgået.
Chancevurdering: 8