Copa Libertadores-gruppespillet går i gang denne tirsdag. Dette er en mini-guide til turneringen der er den sydamerikanske udgave af Champions League. Alle hold gennemgås, og favoritter og underhunde udpeges.

Læs optakten og tjek så ind på denne side, hvor tip til kampene kan følges (i skrivende stund er der et tip der går på den endelige vinder af gruppe 8): http://www.betxpert.com/ekspert/andre/

Copa Libertadores

Favoritterne i årets turnering er Boca Juniors og Sao Paulo, mens outsiderne består af bla. River Plate, Santos og Internacional. Men ingen Copa Libertadores uden overraskelser, der i år måske kan komme fra mexicanske Toluca og América eller endda brasilianske Grêmio og Flamengo.

Mellem den 30/1 og den 8/2 var der kvalifikationskampe for hold, der ikke havde kvalificeret sig direkte til gruppespillet. De første gruppekampe afvikles fra den 13/2 – og de sidste d. 26/4.

Vi har i første omgang vurderet de enkelte holds chancer i gruppespillet. To hold fra hver af de otte grupper går videre til ottendelsfinalerne.

Efter sidste gruppekamp vil vi se nærmere på den afgørende fase af Copa Libertadores.

GRUPPE 1

América (MEX)

De fleste kender kun América fra 4-0 nederlaget til Barcelona under VM for Klubhold i januar. América er meget mere end det. Det er bl.a. den mest populære klub i Mexico. Anføreren er den legendariske Blanco, mens stortalentet i klubben er 21-årige Mosqueda. América har solgt Claudio Lopez til Racing, men heldigvis har træner Luis Fernando Tena en glimrende angriber i Cabañas, der bl.a scorede et hattrick i de to kvalifikationskampe til denne turnering mod Sporting Cristal.

Forventet placering: Går videre fra gruppen.

Banfield (ARG)

Udgangspunktet for Banfield er en stærk defensiv. Anforer Sanguinetti styrer forsvaret, og holdet har især på hjemmebanen "Estadio Florencio Sola" opnået store resultater. På udebane kniber det mere, men Banfield håber på at hente point nok på hjemmebane til at gå videre fra gruppen.
Derudover bør modstanderne være opmærksomme på målmand Lucchetti, der har en glimrende sparketeknik og er holdets straffesparksskytte.

Forventet placering: Går videre fra gruppen.

El Nacional (EQU)

El Nacional kan ligesom Banfield fremvise en stærk defensiv, med Castro og Caicedo foran den rutinerede målmand Ibarra. Det bliver spændende at følge den unge angriber Christian Benitez og Quiroz på midtbanen. Det vurderes imidlertid, at El Nacional ikke har de store chancer for at gå videre fra denne gruppe.

Forventet placering: Går ikke videre fra gruppen.

Libertad (PAR)

Holdet nåede semifinalerne i Copa Libertadores sidste år, og forventningerne er hoje til klubben i år. Truppen er intakt fra sidste år, bortset fra en ny målmand, Bava fra Nacional (URU), som erstatning for Bobadilla, som blev solgt til Boca Juniors. Libertad kan godt overraske Banfield og América og nå videre i turneringen, da dette er en meget lige gruppe, men som udgangspunkt er holdet outsider.

Forventet placering: Går ikke videre fra gruppen

GRUPPE 2

Sao Paulo (BRA)

De brasilianske mestre fra Sao Paulo er specialister i denne turnering. De vandt Copa Libertadores i 2005 og nåede igen finalen sidste år. Holdet er også i år blandt favoritterne, men dog er truppen svækket i forhold til de seneste år. Sao Paulo har mistet profiler som Lugano, Fabao, Danilo og senest Mineiro, og det er sket uden, at der er kommet kvalificerede erstatninger til. Angriber Borges og midtbanespiller Hugo er endnu ikke spillet godt ind på holdet.
Sao Paulos styrke er den store erfaring i disse turneringer, anført af målmandslegenden Rogerio Ceni. Sao Paulo er vanskelige at besejre på hjemmebanen, Morumbi.

Forventet placering: Går videre fra gruppen.

Nexaca (MEX)

Mexicanske Nexaca er debutant i Copa Libertadores turneringen.
Holdets stjerne er den brasilianske angriber Kleber, der tidligere havde succes i Atletico-PR. Ellers er midtbanen stærkt besat med Galindo og Fabiano. Nexaca er havnet i en meget lige gruppe. Sao Paulo vinder nok gruppen, men kampen om andenpladsen mellem Nexaca og Alianza Lima bliver spændende. Nexaca er dog favorittten til at snuppe pladsen.

Forventet placering: Går videre fra gruppen.

Alianza Lima (PER)

Holdets profil skal ikke overraskende findes i forsvaret. Porosa, der var med Equador til VM i Tyskland, er ny i klubben, og han har fået en vigtig rolle i Alianza Limas forsog på at overraske favoritterne. Alianza Lima blev peruvianske mestre i sidste sæson, og træner Gerardo Pelusso har beholdt grundstammen på holdet. Taktikken er defensiv, og holdet er kendt for at arbejde hårdt for hinanden.

Forventet placering: Går ikke videre fra gruppen.

Audax (CHI)

Chilenske Audax har en meget uerfaren, ung trup, der dog virker lovende. Holdet håber på, at Villanueva (20 år) og argentinske Di Santo (17 år) vil udnytte deres hurtighed og tekniske kunnen til at overraske modstanderne. Holdets ledere er målmand Peric og defensiv midtbanespiller Romero.

Forventet placering: Går ikke videre fra gruppen.

GRUPPE 3

Gremio (BRA)

Gremio var årets overraskelse i den brasilianske liga i 2006; om de også kan overraske i Copa Libertadores er en helt anden historie. Gremio er svækket af, at holdet må undvære Lucas i store dele af turneringen. Han er anfører på U20 landsholdet, der vil være i træningslejr til U-VM i Canada i juni. Gremio har desuden solgt midtbaneprofil Hugo til mestrene fra Sao Paulo og topscorer Romulo til Cruzeiro. Hans erstatning er Tuta, der blev tilovers i Fluminense. Forsvaret er forstærket af den brutale argentiner Schiavi, der tidligere har haft stor succes i Boca Juniors. En anden argentiner er kommet til klubben; målmand Sebastian Saja (tidl. San Lorenzo).

Forventet placering: Går videre fra gruppen.

Tolima (COL)

Tolima måtte igennem to kvalifikationskampe mod Táchira (VEN) men gik sikkert videre med samlet 4-1. Tolima har fordel af internacional erfaring, f.eks fra sidste års Copa Sul-Americana turnering. Derudover har Tolima landsholdsspillere som angriber Quintero, der var med ved VM i Tyskland. Også målmand Julio er en stor profil i klubben.

Forventet placering: Går videre fra gruppen.

Cerro Porteno (PAR)

Der er kommet mange nye spillere til klubben. Den vigtigste forstærkning er angriberen Ramirez (tidl. Flamengo). Han skal erstatte Àvalos, der var den absolutte stjerne på holdet. Àvalos er imidlertid ikke den eneste profil, der har forladt klubben, også Fretes bliver svær at undvære. På den positive side, så er Rodrigo Costa kommet til klubben fra Standard Liege.

Forventet placering: Går ikke videre fra gruppen.

Cúcuta (COL)

Colombianske Cúcuta er debutant i Copa Libertadores sammenhæng. Der er ikke store forventninger til klubben, der besidder en beskeden trup uden stjerner eller internacional erfaring. Holdet har mistet træner Jorge Luis Pinto, der er blevet landstræner i Colombia. Bernal er ny træner i klubben.

Forventet placering: Går ikke videre fra gruppen.

GRUPPE 4

Internacional (BRA)

De forsvarende Copa Libertadores-mestre får svært ved at gentage triumfen. Holdet har mistet alt for mange profiler siden sejren i sidste års finale mod Sao Paulo. Internacional har ikke hentet erstatninger til at erstatte profiler som Tinga, Rafæl Sobis og senest er også forsvarsspiller Fabiano Eller rejst til spansk fodbold.
Blandt de nuværende profiler er forsvarsspiller Indio samt de to rutinerede angribere Iarley og Fernandao. Rutinen vil hjælpe dem langt hen i turneringen, men truppens manglende bredde og savnet af de bærende kræfter bør være afgørende mod topklubberne.
I store dele af turneringen må Internacional derudover undvære stortalentet Alexandre Pato, der kommer til at tilbringe lang tid i træningslejr med U20 landsholdet.

Forventet placering: Går videre fra gruppen.

Velez Sarsfield (ARG)

Holdet skuffede i Copa Libertadores sidste år, men alligevel stiller Velez stort set med en identisk trup i årets udgave. Balvorin er eneste nye spiller i startopstillingen; han danner en farlig trio med Zarate og Castroman.
Den storste nyhed er på trænerposten. Velez byttede træner med Boca Juniors, så det nu er La Volpi, der skal forsøge at skaffe Libertadores succes til klubben. Velez kvalificerede sig til Copa Libertadores ved at vinde med samlet 5-1 over Danubio (URU) i to kvalifikationskampe.

Forventet placering: Går videre fra gruppen.

Nacional (URU)

Nacional har stolte traditioner i turneringen. Holdets styrke er angrebet med Castro, der skal være i storform for, at Nacional skal kvalificere sig videre fra en svær gruppe. Castro kan regne med god støtte af den offensive midtbanespiller Martinez, der er blandt profilerne.
Nacional mistede træner Martin Lasarte, og den nye træner Daniel Carreno har ikke haft lang tid til at forberede truppen til turneringen.

Forventet placering: Går ikke videre fra gruppen.

Emelec (EQU)

Sandsynligheden for succes i Copa Libertadores blev alvorligt formindsket, da Emelez mistede de to store profiler, Mondaini til Boca Juniors og Escalada til LDU. Emelec skal satse på, at målmand Elizaga og Rivera på midtbanen kan overtage rollerne som lederne på holdet.

Forventet placering: Går ikke videre fra gruppen

GRUPPE 5

Flamengo (BRA)

Zicos klub har købt massivt ind til Copa Libertadores-turneringen. Veteranen Juninho Paulista og ligatopscoreren fra sidste sæson, Souza, er hentet til Rio de Janeiro-klubben. Bedste indkøb er imidlertid den defensive midtbanespiller Claiton, der var anfører hos rivalerne fra Botafogo. Flamengo kan blive årets overraskelse og nå langt i turneringen, hvis de får de mange nye profiler til at fungere som et hold.

Forventet placering: Går videre fra gruppen.

Parana (BRA)

Parana har mistet stort set samtlige de profiler, som skaffede dem kvalifikation til turneringen. Forsvarsspillerne Edmilson og Gustavo er solgt, midtbanen mangler nu Pierre og Sandro, mens de to angribere Cristiano og Leonardo også har forladt klubben. Hovedårsagen til spillerflugten er, at træner Caio Junior tog flere af stamspillerne med til Palmeiras, da han forlod klubben. Parana skal arbejde hårdt for at komme videre i turneringen, men bør stadig være favorit til at snuppe en andenplads i gruppen. Parana besejrede Cobleloa (CHI) med samlet 4-2 i to kvalifikationskampene.

Forventet placering: Går videre fra gruppen.

Real Potosi (BOL)

Det er nok det mest ukendte hold i turneringen. De har ikke tidligere deltaget i Copa Libertadores. Real Potosi har Liber Paz som den store profil. Han bliver også kaldt "Garrincha Boliviano", hvis der ellers er nogle, der kan huske driblekongen Garrincha (hjulbenet OG kalveknæet fløj på Brasiliens verdensmester-hold anno 1958). Holdet har forstærket sig med Gutty Ribeiro, der er boliviansk landsholdsspiller. Real Potosis storste fordel er, at hjemmebanen ligger i svimlende 3843 meters hojde.

Forventet placering: Går ikke videre fra gruppen.

Maracaibo (VEN)

Der er flere teknisk stærke spillere i truppen. Maracaibo er svære at besejre på hjemmebane. Profilerne er målmand Angelucci og argentinske Figueroa på midtbanen. Derudover har Maracaibo en hurtig angriber i Casseres. Det bliver en hård opgave at gå videre fra gruppen, som Flamengo er favorit til at vinde.

Forventet placering: Går ikke videre fra gruppen

GRUPPE 6

River Plate (ARG)

Selv om holdet har mistet mange profiler, er River Plate blandt favoritterne til at vinde turneringen. Midtbanen mangler et par rutinerede profiler, da Marcelo Gallardo er taget til Paris SG, og Ortega endnu engang oplever en periode med personlige problemer. Desuden har Real Madrid købt angriber Huguain, og Porto har hentet Mareque, så træner Daniel Passarella har ikke en nem opgave foran sig. Gruppen bør dog kunne tilbagelægges.

Forventet placering: Går videre fra gruppen.

Colo Colo (CHI)

Chilenske Colo Colo tabte overraskende Copa Sul-Americana finalen til Pachuca. Holdet er kendt for flot fodbold, og Colo Colo bør også kunne gøre det godt i årets Copa Libertadores. Desværre mangler Colo Colo den store stjerne, Matias Fernandez, der er sogt til Villereal. Profilen på holdet er angriberen Suazo.

Forventet placering: Går videre fra gruppen.

Caracas (VEN)

Caracas er den bedste klub i Venezuela og har forstærket sig til Copa Libertadores.
Desværre for Caracas er de havnet i en meget svær gruppe. Vera er den store profil i klubben, mens angriberen Carpintero og landsholdsanforeren Rey er de nye i klubben.

Forventet placering: Går ikke videre fra gruppen.

LDU (EQU)

Angriber Delgado og midtbanespiller Palacios har fået 1 års karantæne, og derfor har LDU kobt Escalada fra Emelec som erstatning. LDU er et offensivt mandskab, der er båret frem af et fanatisk hjemmepublikum i Quito. LDU har stor international erfaring hvilket hjalp dem igennem de to kvalifikationskampe mod Tacuary med en samlet 4-1 sejr. Men gruppen bliver svær at håndtere.

Forventet placering: Går ikke videre fra gruppen.

GRUPPE 7

Boca Juniors (ARG)

Eksperter i Copa Libertadores turneringen, som de vandt i 2000, 2001 og 2003. Derudover nåede Boca Juniors også finalen i 2004. Igen i år er Boca Juniors et godt bud på en vinder. Holdet er rutineret med profiler som Martin Palermo og Cardozo. Boca Juniors’ styrke er deres offensiv, hvor stjernespilleren Rodrigo Palacio huserer.
Real Madrid har kobt Fernando Gago, og træner Ricardo la Volpi er udskiftet med Miguel Russo, der nu skal hente Libertadores-trofæt tilbage til Buenos Aires.

Forventet placering: Går videre fra gruppen.

Toluca (MEX)

Toluca viste, at de er et godt turneringshold, da de nåede semifinalerne i sidste års Copa Sul-Americana. Toluca er et godt defensivt organiseret hold, der som regel stiller i en 3-6-1 opstilling med Ávalos som eneste angriber. Han er kommet til klubben fra Cerro Porteno, hvor han scorede 80 mål i 120 kampe. Det var nodvendigt at finde en ny angriber, da Boca Juniors købte Marioni. Profilerne er Paulo da Silva, der styrer forsvaret, og landsholdsspiller Sinha på midtbanen.
Derudover er Toluca gode på hjemmebanen, der ligger i 2680 meters hojde.

Forventet placering: Går videre fra gruppen.

Bolivar (BOL)

Bolivar er i en svær gruppe med hårde modstandere. Der er økonomiske problemer i klubben, og mange spillere har forladt Bolivar, der bl.a stiller med en ny målmand og et helt nyt forsvar. I de seneste 6 år er Bolivar ikke gået videre fra gruppespillet, og det gor de sandsynligvis heller ikke i år.

Forventet placering: Går ikke videre fra gruppen.

Cienciano (PER)

De mest erfarne spillere er De Lahaza og Mariño, der er de eneste to spillere, der var med til at vinde Copa Sul-Americana for Cienciano i 2003.
Profilen på holdet er angriberen Mossta, der var topscorer i den peruvianske liga i sidste sæson med 23 mål.
Cienciano har hjemmebane i byen Cuzco, som er placeret i 3500 meters hojde, hvilket bliver den værste faktor for de besøgende hold.

Forventet placering: Går ikke videre fra gruppen.

GRUPPE 8

Santos (BRA)

Sammen med Gruppe 1 er dette nok den svageste gruppe. Santos ligner det bedste mandskab, selv om holdet ikke kvalificerede sig direkte til Copa Libertadores, men måtte igennem to kvalifikationskampe mod bolivianske Blooming. Santos gik videre med en samlet maalscore paa 6-0.
Taktikken styres af rutinerede Vanderlei Luxemburgo, og han har samlet en trup af spillere, som han kender fra tidligere klubber. Således er den eneste forstærkning op til denne turnering den 36 årige forsvarsspiller Antonio Carlos.
Profiler på holdet er Ze Roberto (tidl. Bayern Munchen), og Maldonado, der sammen med Cleber Santana danner en solid midtbane. Santos mangler en stjerneangriber, men ingen ved, hvad den snu Luxemburgo har af overraskelser i ærmet.

Forventet placering: Går videre fra gruppen.

Gimnasia la Plata (ARG)

Desværre er Gimnasia svækket af at have mistet mange spillere. Holdets chancer i turneringen er ikke store uden angriber Cardetti, midtbanespillerne Cabrera, Gonzalez og Guglielminpietro samt forsvarsspillerne Goux og Virviescas. Der har desuden været en del problemer med vold blandt Gimnasias fans. Alligevel burde Gimnasia gå videre fra denne gruppe, der udover Santos ikke indeholder storklubber.

Forventet placering: Går videre fra gruppen.

Defensor (URU)

Defensor kan blive gruppens overraskelse. De har gjort et godt indtryk i den hjemlige liga, hvor de har været et af de bedste hold i Uruguay med flot, teknisk fodbold. Defensor består af ukendte spillere, der er blevet forstærket af landsholdsspilleren Ithurralde i forsvaret og Pereira på midtbanen.

Forventet placering: Går ikke videre fra gruppen.

Deportivo Pasto (COL)

Endnu en debutant i Copa Libertadores, og måske det dårligste hold i turneringen. Holdet er uden erfaring, profilen er angriberen Garcia. Derudover må Deportivo Pasto som flere andre hold håbe på at kunne udnytte, at hjemmebanen i San Juan de Pasto ligger i 2500 meters højde.

Forventet placering: Går ikke videre fra gruppen.