Englands femtebedste række er klar til en ny, spændende sæson. Mandskaber som Hayes & Yeading, Kidderminster, Tamworth er rede til at tørne sammen med mere kendte navne som Oxford, Cambridge og Wimbledon.

BetXperts Conference League-ekspert Anders Jørgensen (tilbagebetaling på 109% i sidste sæson) er på sin side klar med spilforslag. Og med følgende optakts-artikel der gennemgår alle rækkens klubber.

Wimbledon genopstår  
Sidste sæson blev præget af både store op og nedture. Hold som Kettering og Eastbourne gjorde det flot som oprykkere mens nedrykkerne fra Wrexham og Mansfield skuffede.

De store universitetsbyer Cambridge og Oxford er i denne sæson blandt de helt store rivaler til en oprykningsplads. Spændende er det også at navnet Wimbledon igen er at finde i de højere engelske rækker. Det drejer sig om AFC Wimbledon, der blev dannet da det originale Wimbledon gik ned og blev til Milton Keynes Dons.

I forhold til League Two (den fjerdebedste række) er det meget sværere at finde fyldestgørende oplysninger om mange af Conference-klubberne. Det er derfor ikke muligt at vurdere klubbernes økonomiske status, men i stedet har jeg valgt at tage et punkt med, der beskriver om klubben er fuld- eller deltidsprofessionelle.

Det kan godt have en indvirkning langt henne i sæsonen, hvor det strammer til med mange kampe på kort tid. En Conference League-klub kan godt spille 60 kampe på en sæson, så der er brug for alle kræfter.

Lad os håbe på en spændende og dramatisk sæson i Englands femtebedste fodboldrække.

Nyttige links
http://www.footballconference.co.uk/ 

http://www.bluesqfootball.com/ 

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/eng_conf/default.stm

AFC Wimbledon
Placering sidste sæson: 1 Conference South
Trupstatus: Uændret
Status: Semi professionel
Forventet placering: 16-22

Det er en fantastisk historie med AFC Wimbledon, der blev dannet for syv år siden, som en protest mod at det gamle Wimbledon blev til Milton Keynes Dons. Man anerkender ikke MK Dons som det gamle Wimbledon og startede derfor en ny klub. Det er blevet til fire oprykninger på syv år, og nu er man således helt oppe i den femtebedste række. Man vandt på flot facon Conference South i sidste sæson så man kommer med masser af selvtillid. Baggrunden for klubben er blandt andet, at man synes fodbold er blevet for pengefikseret, så derfor er Wimbledon ikke en klub, der satser på fuldtidsprofessionalisme, i hvert fald ikke endnu. Man kan godt klare sig i Conference League på deltid, men det er en klar ulempe i forhold til de hold, der har fuldtids proffer.

Jeg tror at Wimbledon kan klare sig i rækken, men det bliver en meget længere og meget hårdere sæson end man er vant til. Man kan godt risikere at blive tappet for kræfter og det at man ikke har forstærket sig afgørende betyder, at det kan blive en meget svær sæson. Der har været meget udskiftning, så det skal blive spændende om man er blevet forstærket. I en god sæson klarer man overlevelse, men nedrykningen spøger.

Altrincham
Placering sidste sæson: 15
Trupstatus: Stort set uændret.
Status: Semi professionel
Forventet placering: 15-20

Tre år i træk reddede Altrincham livet på trods af at man havnede på en nedrykningsplads. Man var heldige at andre klubber ikke havde stadion eller økonomi i orden. I sidste sæson blev det for første gang i fire år til en placering uden for de nederste fire. Det har nok givet blod på tanden i Altrincham, der dog stadig må betegnes som en af de mindre klubber i Conference League, der mest skal holde øje med bunden. Pengene er ikke store og man kører med deltidsprofessionalisme – det kan koste en hel del når man ramler ind i en af de mange vanvittige kampstimer. Det er ikke umuligt at en klub i Conference League risikerer at spille 10-12 kampe på en måned, da man er med i diverse cup turneringer og fordi vejret kan aflyse en hel masse kampe.

Altrincham har stort set samme trup til rådighed som i sidste sæson. Det må siges at være ganske positivt, da man sluttede 12 point fra nedrykning. Kan man undgå alt for mange skader tror jeg Altrincham kan overleve igen, men det kommer igen til at handle om bundkampen for The Robins.

Barrow AFC
Placering sidste sæson: 20
Trupstatus: Svækket.
Status: Semi professionel
Forventet placering: 19-24

Barrow klarede akkurat frisag som oprykkere i sidste sæson. Godt nok sluttede man syv point over stregen, men det var en meget tæt afslutning, hvor flere hold skiftevis var oppe og nede. Det er en kæmpe triumf at have klaret første sæson, men jeg tror holdet får det meget svært i denne sæson. For det første har man mistet mange flere spillere end man har fået ind. Ni spillere er rejst, mens man kun har fået cirka halvdelen ind. Man har især mistet offensiv styrke, da to af sidste sæsons mest scorende for holdet; Nick Rogan og Nate Brown er rejst. Tilmed er holdets førstemålmand Tim Deasy ude af sæsonstarten med en brækket finger. Der er hentet forstærkninger ind, men det er svært for den lille klub med det smalle budget.

Jeg tror Barrow kommer til at kæmpe en særdeles hård kamp i bunden. Man skal håbe på at Holker Street til en fæstning igen. Man hentede 60 % af sine point på hjemmebane i sidste sæson. En hård og svær sæson.

Cambridge United
Placering sidste sæson: 2
Trupstatus: Uændret
Status: Fuldtidsprofessionelle
Forventet placering: 1-5

Cambridge kæmper bravt for at få sig den oprykning man higer efter. Det er en stor klub, der simpelthen bør høre hjemme i ligasystemet, men det har snart i årevis været lige ved og næsten for universitetsbyens bedste fodboldhold. Jeg tror ikke man skal forvente så meget nyt fra Cambridges side. Man er bare et stærkt og stabilt hold, der konstant ligger med i toppen. Fordelen for holdet er at det er sammenspillet og at man har nogle af de mest professionelle forhold i hele rækken. Dermed er man et skridt foran mange konkurrenterne, der skal kæmpe med at få spillere fri til kamp, og så er pressede når der kommer mange kampe på kort tid. Ambitionen er oprykning og med en uændret (stærk) trup er Cambridge blandt de helt store favoritter.

Chester City
Placering sidste sæson: 23 i League Two
Trupstatus: Svækket en smule.
Status: Fuldtidsprofessionelle
Forventet placering: 18-24

Kæmpe krise sidste sæson, hvor holdet rykkede ned og ikke kunne hente nye spillere fordi økonomien var for dårlig. I denne sæson er krisen så blusset ud idet man netop er blevet idømt en pointstraf på minus 25 point, fordi man stadig er under administration. Det er et ufatteligt skidt udgangspunkt at starte en sæson på. Det er ikke umuligt at overleve, men man skal trods alt kæmpe sig op over 25 point før sæsonen for alvor begynder, og det er et hårdt slag. I sidste sæson fik Luton minus 30 point i League Two og sluttede sidst, så det er en enorm opgave. Man har mistet sin topscorer og en fast forsvarer, men har også hentet folk ind.

Jeg vurderer at truppen er svækket, da man har mistet vigtige folk, og først skal se om de der er kommet til, kan leve op til forventningerne. Overlever man har det været en triumf. Det rygtes at en pengemand vil smide penge i klubben, men intet er sikkert.

Crawley Town F.C.
Placering sidste sæson: 9
Trupstatus: Styrket
Status: Semi professionel/fuld tid
Forventet placering: 5-10

Crawley har i årevis kæmpet med store finansielle problemer og var for tre år siden ufatteligt tæt på, at gå konkurs. Nu har man dog fået styr på finanserne efter et konsortium har overtaget klubben, og man satser på for første gange i flere år at starte uden pointstraf. Det blev til en flot 9. plads i sidste sæson og det vil man nu forsøge at følge op på. Ambitionerne er ganske store på Broadfield Stadium, og The Red Devils går nok efter en topplacering i denne sæson. Man er et offensivt hold, der gerne vil frem af banen og man var med 77 scoringer i sidste sæson det tredje mest scorende holde i Conference League. Man har forstærket sig både defensivt og offensivt.

Det ligner en rigtig lovende sæson for Crawley. Især signingen af Jefferson Louis, der var topscorer for Wrexham i sidste sæson og den dygtige forsvarsspiller Karl Broadhurst ligner klare forstærkninger. Jeg tror man kan nå en playoff plads, hvis det hele flasker sig, men en forbedring af sidste sæsons resultat bør være realistisk.

Eastbourne Borough
Placering sidste sæson: 13
Trupstatus: En del udskiftning, men samme styrke.
Status: Semi professionel
Forventet placering: 12-18

Flot sæson som oprykker for Eastbourne i sidste sæson. Man viste sig som et overraskende stabilt hold, der ikke lod sig ryste af noget. Blandt andet vandt man flot en tv transmitteret hjemmekamp mod Stevenage, der på det tidspunkt var flyvende. Der har været en del udskiftning i truppen, men man ser ud til mindst at have samme styrke som i sidste sæson. Det er næsten udelukkende spillere fra de lavere rækker eller unge talenter man henter ind. Det passer også godt ind i konceptet med at man optræder som et hold. Topscorer blev Paul Armstrong med blot 9 mål, så det fortæller noget om at man er en fasttømret enhed, der forsøger at vinde via gode kollektive indsatser. Jeg synes det ser fornuftigt ud for The Mariners, der bør kunne overleve endnu en sæson.

Ebbsfleet United
Placering sidste sæson: 14
Trupstatus: Svækket
Status: Fuldtids professionel.
Forventet placering: 12-17

Ebbsfleet United er en unik klub i den forstand, at klubben er ejet og styret af alle de brugere, der betalte for en andel i klubben. Transfers og andre beslutninger taget via internetafstemninger, så det er et meget specielt foretagende. Man har allerede oplevet succes via en pokaltriumf i en af de mindre pokalturneringer og nu er ambitionen at placere sig i den fine ende af tabellen. Man planlægger at opføre et nyt stadion, så det er en ambitiøs brugerejet klub vi har med at gøre. I sidste sæson skuffede man dog en hel del ved blot at blive nummer 14. Der har nok siddet en del skuffede ejere ude bag skærmene.

Det resultat skal forbedres i denne sæson, men det kan blive meget svært for klubben har oplevet en åreladning af spillere. Man har blandt andet mistet sin topscorer Michael Gash. Ind har man hentet unge talenter på 18-19 år, og det kan altså blive svært at få den nødvendige stabilitet med så store udskiftninger og så mange unge spillere. Jeg tror man skal være glade for en midterplacering. Mere bliver det nok ikke til med så mange udskiftninger og så mange unge spillere.

Forest Green Rovers
Placering sidste sæson: 18
Trupstatus: Meget stor udskiftning
Status: Fuldtids professionel
Forventet placering: 12-18

Der har for alvor været gang i svingdøren i Forest Green Rovers. Man klarede frisag i sidste sæson, så nu skal man åbenbart skifte kraftigt ud i truppen. Det er også yderst skuffende at små deltids professionelle klubber klarer sig langt bedre end Rovers. Man har op til denne sæson henter bundter af nye spillere ad gangen. For eksempel hentede man d. 10/7 hele fem spillere på en gang og d. 2 og 4. juli hentede man to gange tre spillere. Der er simpelthen skiftet kraftigt ud i truppen, og man har næsten udelukkende hentet meget unge spillere på 18-22 år. Det antyder at man ønske sig nogle spillere, der er sultne efter at spille fodbold og måske er det en god ide.

Det er svært at forudse hvordan det vil fungere i ligakampe, men umiddelbart tror jeg ikke på det helt store resultat fra Rovers. En midterplacering bliver det nok til, da så mange nye spillere på en gang nok skal bruge tid på at tilpasse sig. Tilmed må man undvære den meget vigtige topscorer Andrew Mangan, der har fået karantæne fordi han har været involveret i noget lusket betting på en kamp han selv medvirkede i.

Gateshead F.C.
Placering sidste sæson: 2 i Conference North
Trupstatus: Styrket
Status: Semi professionel/fuldtids professionel
Forventet placering: 14-21

Gateshead er måske mest kendt for to ting. Det ene er England største shopping center, det andet er at det er byen, hvor den tidligere fodboldstjerne Paul Gascoigne bor og ofte ses cykle ned af hovedgaden på sin cykel. Man byen har faktisk også et ganske ambitiøst fodboldhold, der nu via playoff er rykket op i Conference League. Man har en lokal millionær i ryggen så man kommer nok ikke ud i de helt store økonomiske problemer.

Man har også planlagt at bygge et nyt stadion, så mon ikke der er ambitioner om ligafodbold i Gateshead. Truppen ser ganske fornuftig ud. Det er mest lidt ukendte folk man har på holdet, men det behøver slet ikke at være en ulempe i Conference League. Rækken er ikke stærkere end at solide spillere fra lavere rækker godt kan være med, hvis de suppleres med mere erfarne folk. Det ser ud til at Gateshead har formået dette. I 38 årige Chris Swailes har man en ægte styrmand, der har erfaring fra The Championship, L1 og L2. Man har også fået nye folk ind. Blandt andet en tysk wing som skulle være ret god.

Det er et ungt sultent hold, som, jeg tror, kan fighte sig til en del point. Overlevelse kan man godt opnå, men det kræver at man fra start sætter sig igennem. Spiller man på de etablerede holds præmisser, så knækker korthuset. En tung midterplacering kan man nok godt opnå, men nedrykning bør være en trussel.

Grays Athletic
Placering sidste sæson: 19
Trupstatus: Styrket, men megen udskiftning.
Status: Fuldtidsprofessionelle/semi
Forventet placering: 10-15

Grays havde en forfærdelig sidste sæson. Man havde ellers markeret sig som et fremragende organiseret defensivt hold, som de fleste havde problemer med. Man vandt ikke så mange kampe, men klarede sig godt vi defensiven. I sidste sæson smed man så alt dette på gulvet og leverede en mareridtssæson. Man sluttede kun otte point over stregen og havde især store scoringsvanskeligheder. Det har betydet at man har skiftet stort ud i truppen. Hele 10 nye spillere er kommet ind. Blandt andet har man hentet den tidligere Crystal Palace spillere Micheal Black, der nu er valfartet til endnu en ny klub. Men den bedste signing har man gjort i den store bomstærke, og erfarne, angriber Lee McEvilly. Han skal nok vise sig at være en super spiller for Grays, der netop har manglet styrke i front.

Det er selvfølgelig altid svært at vurdere et hold, der har skiftet så kraftigt ud, men det ligner altså lidt at Grays vil satse mere offensivt end tidligere. Det skal blive spændende at se, men i alle fald er det et styrket hold, der ikke bør komme i nærheden af nedrykning. Heller ikke selvom de nærmest fortjener det med et af historiens grimmest klub logoer.

Hayes & Yeading United
Placering sidste sæson: 4 i Conference South
Trupstatus: Styrket
Status: Semi professionel
Forventet placering: 19-24

Det hele lugter af hurtig retur til Conference South for den lille fusionsklub Hayes & Yeading. Det blev kun til en 4. plads i sidste sæson og man rykkede op via playoff. Holdet består stort set udelukkende at ukendte non-league spillere man ikke har hørt om før. Det kan både være en kæmpe fordel og en kæmpe ulempe. Det er umådeligt svært at fungere stabilt på det højeste niveau, når Conference League er det højeste niveau, klubben nogensinde har spillet i. Det kræver en sulten trup, der er langt bedre end den tager sig ud. Hvis man klikker sig igennem spillerne hos Hayes & Yeading, så er det næsten udelukkende spillere uden erfaring fra et højere niveau end det klubben rykkede op fra. Man har gjort gode signings i venstre backen Adam Green, der har optrådt otte gange i Premier League for Fulham og i den erfarne midtbanespiller Marc Canham.

Men jeg tror det kan blive en meget hård sæson for den lille klub, der slet ikke virker gearet til at spille med i en national liga. Man kan blive overrasket, men der skal bare meget mere erfaring og kvalitet til før man kan tro på at holdet kan komme væk fra den tungeste bund. Et eksotisk indslag er dog den tidligere norske ungdomslandsholdsspiller Ram Marwa. Det ligner en meget svær sæson.

Histon F.C.
Placering sidste sæson: 3
Trupstatus: Svækket både defensivt og offensivt.
Status: Semi professionel
Forventet placering: 5-10

At mindre deltidsprofessionelle klubber, under de rette forudsætninger, kan gøre sig gældende i Conference League, er Histon et godt eksempel på. Sidste sæson var nærmest en lang optur for den lille klub, der ikke alene opnåede en fantastisk 3. plads blot fem point fra 1. pladsen, men klubben havde også stor succes i pokalturneringerne. Som det ofte ses med disse mindre klubber, som opnår succes, så kan det få større klubber til at snuppe spillere. Histon er ikke gået fri og har mistet de to vigtige forsvarsspillere Patrick Ada og Mat Mitchell-King, der begge var vigtige dele af Histons succes i sidste sæson. Som om det ikke var nok så har man mistet sin farligste spiller, topscorer Jack Midson, der scorede 20 liga mål i sidste sæson.

Ind har man hentet en ukendt angriber fra de lavere rækker. En klar forstærkning er dog Adam Tann, som kommer fra Notts County. Han vil dække det ene af hullerne i forsvaret. Det ser ikke ud til at Histon har midlerne til at hente forstærkninger ind, der helt og holdent kan dække de tre store tab, så det er et svækket Histon, der løber på banen til første kamp. Man er stadig stærke og burde kunne nå en playoff plads, hvis man har en god sæson, men det ligner tilbagegang i forhold til sidste succesfulde sæson for The Stutes.

Kettering Town
Placering sidste sæson: 8
Trupstatus: Uændret.
Status: Semi professionel.
Forventet placering: 6-11

The Poppies som Kettering kaldes af deres fans havde en fantastisk sæson. Som oprykkere nåede man en fremragende ottende plads. Tilmed havde man pokalsucces og nu lugter klubben blod. Man skal følge op på succesen og selvom man stadig må opfattes som en af de mindre klubber i Conference League, så lægger man sig ikke bare ned. Man startede sidste sæson fremragende og viste især store defensive og taktisk evner. Desværre for klubben har man dummet sig enormt, da man ikke registrerede sin stjerneforsvarer Guy Branstons kontrakt korrekt. Der var budt 10.000 £ på ham, men Burton opdagede fejlen og kunne hente Branston gratis.

En kæmpe bommert fra Ketterings side, men mon ikke Branston er ganske tilfreds. Til gengæld har man formået at forstærke sig rigtigt fornuftigt. Man har hentet den rutinerede franske midtbanespiller Patrick Noubissie, og så har man lavet et scoop i at signe bundrutinerede Ian Roper til at overtage Branstons plads. Man har dog mistet den lovende angriber Craig Westcarr til Notts County. Umiddelbart ser Kettering ud til at holde samme styrke, som i sidste sæson. Det er en ambitiøs klub, der bør kunne spille om en top 10 placering.

Kidderminster Harriers
Placering sidste sæson: 6
Trupstatus: Svækket i offensiven.
Status: Fuldtidsprofessionel
Forventet placering: 5-9

Jan Mølbys tidligere klub var tæt på playoff i sidst sæson, men nåede ikke med. Dette skyldtes især at man tabte lidt for mange kampe. At tabe godt en fjerdedel af sine kampe er ikke holdbart, hvis man vil spille med om oprykning. I denne sæson er ambitionen igen at komme med omkring oprykning, men klubben skal spare så der er lidt færre midler til nye spillere. Man har mistet sin topscorer Justin Richards til Cheltenham. Det er et meget hårdt slag for offensiven, der slet ikke ser imponerende ud. Til gengæld har man sikret sig den rutinerede John Finnigan, der ser ud til at blive en succes på midtbanen. I det hele taget må man sige at Harriers mangler power i angrebet. Det ser tyndt ud og skal man med omkring playoff, så skal man godt nok have fundet sig en målscorer.

Man har over de sidste år satset meget på at hente talentfulde unge spillere. De gjorde det flot i sidste sæson, men de har brug for erfarne ledere, så Kidderminster skal håbe på at Finnigan tager ansvaret. Kan Kidderminster sikre sig en god angriber eller to ser det godt ud, men sker det ikke kan man frygte at holdet kommer til at mangle målene. I bedste fald en playoff, men det kan også blive en sæson, hvor man halser efter de øverste hold.

Luton Town
Placering sidste sæson: 24 i League Two
Trupstatus: Styrket
Status: Fuldtidsprofessionel.
Forventet placering: 1-4

Det er gået alvorligt ned af bakke for Lars Elstrups tidligere klub. Fra den næstbedste række er man nu gledet helt ud af ligasystemet og ned i Conference League. At man tog turen fra League Two ned i Conference League er nu ikke så overraskende i og med at man startede sidste sæson med minus 30 point. En umulig hurdle, men man skal huske på at Luton uden pointstraf var endt midt i tabellen. Man vandt endda også det ganske prestigefyldte Johnstone`s Paint Trophy på Wembley, så alt i alt ikke en total elendig sæson. Nu gælder det Conference League og uden at forklejne de andre klubber så er Luton altså lidt for store til at spille i den femtebedste række. Man ville umiddelbart tippe en klub af The Hatters størrelse til at spille i den anden eller tredje bedste række.

Oprykningen ser langt fra umulig ud. Luton har faktisk forstærket sig rigtigt godt. Man har lejet stærke Liam Hatch, angriber i Peterborough. Endnu en god angriber har man hentet i form af Steve Basham. I det hele taget har man styrket og trimmet truppen, der fremstår rigtig stærk med en række spillere, der faktisk har været med siden League One. Man har netop også underskrevet en lukrativ sponsoraftale med EasyJet, så penge er der også kommet i kassen. Jeg tipper Luton som en af de helt store oprykningsfavoritter. Man har holdet og nu skal man så bare finde ud af at leve med et forventningspres om succes efter to år med fiasko.

Mansfield Town
Placering sidste sæson: 12
Trupstatus: Styrket
Status: Fuldtidsprofessionel
Forventet placering: 5-10

At Conference League ikke bare er et hygge år på lavere blus fik Mansfield syn for i sidste sæson. Det kan være ekstremt svært som nedrykker at tage turen hurtigt op igen. Mansfield evnede det i hvert fald ikke med en yderst skuffende 12. plads. Igennem det meste af sæsonen var det meget skuffende det The Stags præsterede. Det var som om holdet slet ikke hang sammen. 18 nederlag var nok ikke lige hvad man havde forventet af holdet, der ganske simpelt ikke var bedre. Nu er der gang i svingdøren på Field Mill. Hele 11 nye spillere er kommet til i pausen. Især ser Paul Heckingbottom, der spillede 30 kampe for Bradford i League Two i sidste sæson meget spændende ud. Derudover har man hentet stærke spillere fra Conference League. Gary Mills og Luke Jones er solide spillere med masser af erfaring.

En spiller jeg tror kan blive spændende er den 23 årige angriber Kyle Perry, der tidligere har vist at han er målfarlig, men som ikke har fået sit definitive gennembrud. Han må være ekstrem sulten efter at få karrieren på rette spor ellers kan han hurtigt havne længere nede i rækkerne. Jeg tror oprydningen i truppen har gjort godt og Mansfield kan godt nå playoff, men det kræver en helt anden præstation end i sidste sæson.

Oxford United
Placering sidste sæson: 7
Trupstatus: Markant forstærket
Status: Fuldtidsprofessionel
Forventet placering: 1-4

Der er store ambitioner i Oxford, som på alle måder hører til højere oppe i ligasystemet. Økonomisk, organisatorisk og ikke mindst supportermæssigt er dette en stor klub på et lavt niveau. Man trækker mere end 6000 tilskuere pr. hjemmekamp, hvilket er imponerende af en klub i den femtebedste række. Når det går godt er det slet ikke umuligt at Oxford kommer op omkring 9-10.000 tilskuere.Det var tæt på med playoff i sidste sæson, men holdet kom for sent igang med at vinde mange kampe. Nu er holdet helt på plads inden sæsonstart. Der er hentet massivt ind af kvalitet og det ligner virkelig noget for Oxford.

Jeg tror på en succesfuld sæson for Oxford, der var det stærkeste hjemmehold i Conference League i sidste sæson, og jeg tror man har gode muligheder for at fortsætte hvor man slap. Som om det ikke var nok, så har klubben tjent omkring 7 mio. kr. på Dean Whiteheads skifte fra Sunderland til Stoke. Det er kæmpepenge for Oxford, der nu er sikret økonomisk i sæsonen. Holdet er markant forstærket over hele linjen. (læs analysen for Oxford – York kampen for at se samtlige forstærkninger). Jeg anser Oxford som meget stor oprykningsfavorit i denne sæson.

Rushden & Diamonds
Placering sidste sæson: 11
Trupstatus: Udskiftning, men samme kvalitet.
Status: Fuldtidsprofessionel
Forventet placering: 8-13

Det lyder ellers så fornemt, fusionsklubbens navn, Rushden & Diamonds, men det er ikke fordi holdet viser specielt meget. Man har en stille ambition om at komme med i League Two, men selvom man har ganske fine fuldtidsprofessionelle tilstande så har holdet skuffet i sidste sæson. En 11. plads hele 20 point fra playoff er meget skuffende. Man forventer mere af et fuldtidsprofessionelt hold, men der er mange om buddet og man var trods alt aldrig i nedrykningsfare. Det var bare en ligegyldig sæson. Jeg tror man er meget opsatte på at ville med i toppen, men indkøb og salg udligner nærmest sig selv så man er ikke bedre end i sidste sæson.

Jeg tror på endnu en skuffende sæson på Nene Park. Med mindre man hiver nogle kaniner op af hatten i form af klare forstærkninger, så tror jeg ikke holdet kommer til at blande sig.

Salisbury City
Placering sidste sæson: 16
Trupstatus: Svækket og meget smal.
Status: Semi professionel
Forventet placering: 20-24

Det så lyst ud efter den første tredjedel af sidste sæson. Salisbury lå i toppen af tabellen, men desværre havde man satset alt for hårdt fra ledelsens side. Pengene til fuldtidsprofessionel fodbold var slet ikke til stede, da det kom til stykket. Nærmest fra den ene dag til den anden kom det frem at klubben var i stort bekneb for penge. Man begyndte hurtigt at afskibe alle de bedste spillere og trække unge billige spillere til. Der er røde tal på bundlinjen og klubben kæmper for overlevelse. Truppen er papirtynd og man satser på unge billige folk, hvilket er det eneste der er råd til. Klubben har siden april været til salg for den fyrstelige sum af 1 £, men så får man altså en hel del gæld med i pakken. Det ser meget sort ud for Salisbury, som hverken har truppen på plads eller muligheden for at hente forstærkningen.

Nedrykning ligner det triste facit for klubben der for godt et år siden lå nummer 1 i tabellen. På positivsiden er der blevet forlænget med trøjesponsoren, men det er slet ikke nok til at redde klubben.

Stevenage Borough
Placering sidste sæson: 5
Trupstatus: Svækket en smule.
Status: Fuldtidsprofessionel
Forventet placering: 3-7

Stevenage har nu i flere år leget med i toppen og man arbejder stadig for oprykning. Det er begyndt at være lidt smallere med midlerne nu, hvor oprykningen ikke er kommet, så man har ikke smidt om sig med midlerne i dette transfervindue. Man har solgt sin absolutte stjerne; angriberen Steve Morison, der nåede godt tre år og godt 80 mål på Broadhall Way. Man har heldigvis stadig gode offensive kort såsom Lee Boylan, Yemi Odubade og de to nye Chris Beardsley og superfarlige Charlie Griffin som man har snuppet fra Salisbury. Og så har man selvfølgelig holdt fast i den meget dygtige offensivspiller Mitchell Cole.

Det er hårdt at undvære Morison, men der er kommet gode erstatninger ind, så jeg tror bestemt på at Stevenage igen spiller med i toppen. Det skal nu snart til at være for Stevenage, der ikke kan blive ved med at være lige ved og næsten. En topplacering, men har man ikke fået bedre styr på defensiven, så bliver det maksimalt en playoff plads.

Tamworth F.C.
Placering sidste sæson: 1 i Conference North
Trupstatus: Stor udskiftning, men styrket.
Status: Semi professionel
Forventet placering: 15-21

Tamworth var den helt store oplevelse i Conference North som klubben vandt i sidste sæson. Tamworth har taget turen op og ned i fra Conference League. I 2006/2007 blev man nummer 22 og rykkede ud, men nu er man efter to sæsoner i Conference North klar til endnu en tørn i den femtebedste række. Bulletinerne fra det engelske går på, at Tamworth har gjort det fremragende i sidste sæson og at det er et meget lovende hold. Der tales om at holdet kan overraske mange i den kommende sæson.

Der har været stor udskiftning i truppen, men de nye folk ser meget fornuftige ud. Man har netop signet den ufatteligt berejste angriber Trevor Benjamin. I 2000 købte Leicester ham for mere end 1 mio. £, men bortset fra succes i starten, så hans karriere været en af de mest omtumlede jeg længe har set. Siden The Foxes har Benjamin været i intet mindre end 15 forskellige klubber. Han har trænet med Tamworth og bevist sit værd. Tamworth er svære at læse, men jeg tror på at det bliver en svær sæson som oprykker. Man kommer med selvtilliden efter 1. pladsen, men spørgsmålet er om det rækker til Conference League.

Wrexham AFC
Placering sidste sæson: 10
Trupstatus: Stor udskiftning, men virker stærk.
Status: Fuldtidsprofessionel
Forventet placering: 3-7

Sidste sæson startede så godt og Wrexham lignede en sikker oprykker. Mod slutningen af sæsonen gik The Dragons ganske underligt helt i stå. Det var som om man slet ikke kunne klare presset til sidst, da det gjaldt oprykningen. Gennem hele sæsonen skiftede manager Dean Saunders meget ud og det er bestemt ikke stoppet op til denne sæson. Man har igen skiftet en hel masse spillere. Ude er sidste sæsons topscorer Jefferson Louis er væk, men han var også helt væk i sæsonens sidste 10-12 kampe.

Ind har man blandt andet hentet Lamine Sakho, der har spillet mange kampe og scoret masser af mål i den bedste franske række. Fra 2002 til 2004 spillede han for selveste Marsielle og scorede 10 mål i 43 kampe. Siden er hans karriere gået ned af bakke, men til Conference League bør han være en klasse angriber. En anden spændende spiller er franskmanden Mansour Assoumani, der spillede for Montpellier i fem år. I det hele taget er det et hold med en masse eksotiske indslag og det skal blive spændende om man kan spille sig op i toppen og blive der. Kvaliteten bør være til stede og det er spændende om manageren igen får lov til hente spillere efter behov.

York City
Placering sidste sæson: 17
Trupstatus: Forstærket.
Status: Fuldtidsprofessionel
Forventet placering: 12-18

York startede sæsonen fremragende og var efter godt en fjerdedel af sæsonen ubesejrede, men præstationerne faldt langsomt i kvalitet, og da klubben så begyndte af få lommesmerter gik man ned og måtte sælge spillere. Man klarede sig fri af nedrykning, hvilket ikke mindst skyldtes hele 19 uafgjorte kampe (højeste antal i Conference League i sidste sæson). Nu er der kommet bedre styr på finanserne og man har hentet forstærkninger ind. Umiddelbart ser det ganske fornuftigt ud for York, der har fået nogle fine folk ind og som slet ikke bør komme i nedrykningsfare. I bedste fald vil man ligge lige under playoff, men realistisk er det nok en sikker midterplacering man havner på.

Jeg tror dog ikke at penge situationen er helt sikker i York, som måske kan ryge ud i problemer længere henne i sæsonen, men indtil videre ser det fint ud. Op til sæsonstart har der været lidt intern ballade i klubben, da fire af holdets spillere blev smidt i fængsel for at have startet en slåskamp. De fire: Michael Rankine, Michael Gash, Craig Nelthorpe og Michael Ingham, er alle ude på kaution. Det kan blive et problem for klubben, hvis de dømmes og skal i fængsel igen, da det drejer sig om førstemålmanden og angrebsduoen. En solid midterplacering uden nedrykningsproblemer bør man kunne opnå.