Efter et skuffende nederlag ved turneringen i Bogota skal Tauson forsøge at revanchere sig i Charleston. Klaus F ser på turneringen i et dansk perspektiv og kommer som sædvanligt med spilforslag.

Det er en Clara Tauson, der skal finde momentum igen efter et nederlag som storfavorit i Colombia. Det kan passende gøres her i Charleston, hvor hun skal stifte bekendtskab med det grønne grus, der er typisk for de få amerikanske grusturneringer. 


Det er et overkommeligt felt, som Tauson skal kæmpe mod i WTA-Charleston 2. Danskeren bør finde sig tilpas på det lidt hurtigere grønne grus. Det er dog en svær første runde mod Samsonova, som danskeren står overfor. Hvis hun skal længere end i Bogota, kræver det et niveau højere end i sidste uge. 

WTA Charleston 2

Der er lige blevet spillet Charleston i den forgangne uge, men som man ofte har gjort under denne pandemi, så spiller man to turneringer i træk ved samme lokation for at gøre betingelserne nemmere. Det betyder også, at nogle spillere deltager for anden uge i træk og har vænnet sig til betingelserne. Det må være en fordel i forhold til en type som Tauson, der kommer fra Bogota og en anden type grus end den i Charleston. Men der er pæne navne i lodtrækningen, så der er lagt op til en velspillet turnering med meget kvalitet på grus. 

Tauson med en semi-hård lodtrækning

Jeg var for optimistisk på den unge danskers vegne i Bogota, og det blev jeg behørigt straffet for. Det er nok for tidligt at spille Tauson som favorit i en turnering. Som jeg var inde på i Lyon-optakten for en måneds tid siden, så har hun utrolig meget momentum i markedet. 

I første runde i WTA-Charleston venter Ludmilla Samsonova på danskeren. Russeren har spillet i Charleston i sidste uge og fik nogle gode kampe. Hun var i tre sæt mod Cori Gauff i en meget velspillet kamp. Det giver hende en fordel i forhold til Tauson, der både kommer fra helt andre betingelser, men også potentielt er ramt på selvtilliden. Det blev nemlig til et yderst skuffende nederlag mod Seguel i første runde i Bogota. Men kommer danskeren forbi denne første runde, så begynder lodtrækningen at åbne sig. 

I anden runde kan Alja Tomljanovic vente. Selvom australieren også spillede Charleston i sidste uge, så er hun ingen naturlig grusspiller. Det kom også til udtryk i kampen mod Sloane Stephens, hvor hun var overmatchet. 

I en potentiel kvartfinale kan spillere som Magda Linette eller Sara Errani være modstanderen. Linette er på ingen måde velbevandret på grus. Polakken kan dog spille på underlaget, men er Tauson oppe i gear, så tror jeg på dansk succes. Errani kan være tricky, da hun er hardcore grusspiller. Tauson har dog slået Errani sidste år på grus i to sæt. 

Semifinalen er bestemt heller ikke uoverkommelig. Alize Cornet fra Frankrig blive en af de farligste konkurrenter i den forbindelse, men der er efterhånden langt mellem snapsene for den lille franskmand. 

Alt i alt en mulighed for Clara Tauson. Det hele afhænger af de første kampe, hvor hun skal bruge momentum/selvtillid til at gå langt. Hvis hun først kommer forbi Samsonova, så tror jeg på, hun kan gå langt. 

Favoritterne i Charleston 2

Ons Jabeur fra Tunesien er førsteseedet. Hun har spillet nogle kampe i Charleston i sidste uge, hvor hun slog Gauff på vejen til en semifinale. Det må være den perfekte optakt til en ny uge samme sted. Heldigvis ligger hun i den anden halvdel af Tauson. Hendes vinderodds er bestemt en overvejelse værd. 

Shelby Rogers kan blive rigtig farlig i Charleston. Amerikaneren spillede en voldsom turnering i sidste uge. Hun tabte kun knebent i kvartfinalen i tre sæt mod Ashley Barty. Rogers har en ekstrem tænding på banen. Hun er en fighter af Guds nåde. Det sås også i anden runde, hvor hun kom tilbage fra en umulig position mod Anisimova. Jeg vurderer i skrivende stund hendes odds. 

Amerikanske Lauren Davis var i kvartfinalen i sidste uge i Charleston. Hun slog blandt andet Sofia Kenin i tre sæt. Dermed må hun være en af de mest formstærke spillere i feltet. Hun har også en god lodtrækning i første runde, så man bør bestemt holde øje med Davis i den kommende uge. Om det er nok til et spilforslag, er jeg dog i tvivl om. 

Danka Kovinic har lige spillet finalen i Charleston. Det kan ofte resultere i, at man ugen efter rammer muren mentalt og fysisk, men da turneringen spilles samme sted, kan hun lettere holde momentum. Derfor skal spilleren fra Montenegro nævnes som en af favoritterne. Hun var virkeligt godt spillende i denne her uge, hvor hun blandt andet kun gav fem partier mod Jabeur i semifinalen. 

Clara Tauson hører også til blandt favoritterne. Selvom danskeren skuffede i Bogota, skal man ikke glemme, at grus er hendes favoritunderlag. Kommer hun på et run ligesom i Lyon, så er hun meget farlig. Men som tidligere nævnt, så har markedet også spottet det. Jeg prøver nok ikke lykken to gange i træk, og hendes odds er heller ikke i den favorable ende.

Spilforslag til WTA Charleston 2 

Spilforslaget i denne uge bliver på favoritten, selvom odds er i den lave ende.

Ons Jabeur som vinder WTA Charleston 2 til odds 5,5 hos Bet365*

Tunesiske Jabeur faldt skuffende sammen i semifinalen mod Kovinic i sidste uge. Hun havde dog nogle krævende kampe inden, og især kampen mod Gauff var krævende. Det ser jeg ikke på samme måde i denne uge, hvor hun virkelig starter blødt med en god lodtrækning. Hendes topniveau på grus er indiskutabelt højt. Hun slog Sabalenka ud af French Open sidste år og tabte kun knebent i fjerde runde mod Collins i tre sæt. De lidt hurtigere betingelser i Charleston bør passe hende fint, hvilket vi også så i sidste uge. Hun bør ikke løbe ind i problemer før en semifinale, og så er vores spil allerede godt inde i turneringen. 

Regnskab:
Spil i alt: 30
Vundne spil:8
Tabte spil: 22
Profit: 32,18
Tilbagebetalingsprocent: 207