Den engelske storklub Manchester United kan stå overfor en større udskiftning i spillertruppen i sommerens transfervindue. Det er blevet til begrænset spilletid til Christian Eriksen og han kan være én af de spillere, der forlader Old Trafford i sommerens transfervindue.

Se odds for Premier League hos Cashpoint

Vi kan få en travl sommer på transfermarkedet med hektisk aktivitet fra storholdene for at hente de største stjerner. Der er stort fokus på Manchester United, der forventes at skulle igennem en ombygning for igen at kunne udfordre topholdene i Premier League.

Så de er udsigt til massive ændringer hos De Røde Djævle efter skuffende præstationer under manager Erik ten Hag. Skal Christian Eriksen finde en ny klub i sommerens transfer-vindue?

Disse spillere må forlade Manchester United

Mens rivalerne fra Manchester City går fra sejr til sejr, så har Manchester United meget svært ved at finde stabiliteten. Også denne sæson har været en rutsjebanetur med for langt mellem højdepunkterne for Højlund, Eriksen og de øvrige United-stjerner. 

Manchester United endte bl.a sidst i deres Champions League-gruppe med Bayern München, FC København og Galatasaray og står klart, at der skal ske en oprydning i truppen, hvis de skal håbe på at kunne følge med topholdene.

Den tidligere fodboldspiller Brian Laudrup har til Viaplay udvalgt hele 11 spillere, som han mener, at Manchester United bør sælge denne sommer.

  • Christian Eriksen
  • Raphael Varane
  • Harry Maguire
  • Donny van de Beek
  • Jadon Sancho
  • Jonny Evans
  • Mason Greenwood
  • Sofyan Amrabat
  • Anthony Martial
  • Casemiro
  • Antony

Brian Laudrup mener ikke, at Christian Eriksen er god nok til at spille sig på holdet hos Manchester United og anbefaler, at der i stedet hentes unge spillere til klubben.

"- Christian Eriksen får ikke noget spilletid. Casemiro begynder også at være en ældre spiller. Så jeg mener, at man på en eller anden måde skal ud og erstatte de her spillere, så man kan prøve at få skabt et nyt moderne udtryk. Altså et hold, der også kan presse bedre, og som får nogle nye, unge, hurtige og sultne spillere ind", siger Brian Laudrup.

Foto: CRISTINA QUICLER / AFP

På landsholdet er han Kong Christian, men hos United ender Christian Eriksen for ofte med at tage plads blandt reserverne på bænken. Den manglende spilletid må være en stor bekymring for landstræner Kasper Hjulmand op til EM i Tyskland.

Den 32-årige Christian Eriksen har scoret 40 mål i 126 landskampe, og han har kurs mod at slå landsholdsrekorden.

Hvad bliver Christian Eriksens næste klub?

Der er flere rygter om Christian Eriksen og der skulle være interesse fra den tyrkiske topklub Galatasaray, der allerede i vinterens transfervindue skulle have forhandlet om at hente danskeren.

Christian Eriksen er ikke glemt hos Ajax-fansene, der håber på, at det kan lykkes den hollandske storklub at overtale Eriksen til et comeback. Ajax har haft en skuffende sæson og halter langt efter rivalerne fra PSV.

Amsterdam-klubben har hentet den erfarne midtbanespiller Jordan Henderson, men kunne sagtens bruge Christian Eriksen som kreatør på den offensive midtbane.

Men både Galatasaray og Ajax risikerer at blive overhalet af de storsatsende saudi-arabiske klubber, der vil kunne tilbyde Christian Eriksen en markant bedre kontrakt.

Hvis Christian Eriksen foretrækker at blive i England, så kunne et comeback til danskerklubben Brentford være et godt match. Under manager Thomas Frank blev Christian Eriksen en af de bærende profiler, da han blev hentet hos italienske Inter i januar 2022.

Hvilke spillere skal Manchester United hente?

Hvis manager Erik ten Hag sætter gang i den store udrensning i truppen, så skal der naturligvis også hentes nye spillere ind.

Og der skulle være masser af pund i klubkassen til at gå på sommerindkøb. Den engelske rigmand Sir Jim Ratcliffe lagde sidste år 13 milliarder kroner, da han opkøbte 25% af klubben.

Ratcliffe er klar til foretage ændringer på Old Trafford og til at skabe det nye Manchester United har den engelske forretningsmand foretaget flere udskiftninger i klubbens ledelse.

Ifølge transferrygterne skulle Manchester United være interesserede i at hente den 23 årige landsholdsforsvarer Marc Guehi fra Crystal Palace. Der er også rygter om, at den 21-årige midterforsvarer Jarrad Branthwaite fra Everton kan blive ny mand på Old Trafford.

I offensiven kan Rasmus Højlund måske se frem til at blive makker med Pedro Neto fra Wolverhampton, Crystal Palaces Michael Olise eller måske Napoli-topscoreren Victor Osimhen.

Manchester United transfer-odds 

Du kan finde flere spændende transfer-odds hos Betfair Sportsbook* på hvilke spillere skifter til Manchester United denne sommer.

Her gælder det, at spilleren skal have skrevet kontrakt med Manchester United før den 1. september 2024.

Transfer Højeste odds Bookmaker
Jarrad Branthwaite (Everton) 2,00
Pedro Neto (Wolves) 3,25
Michael Olise (Crystal Palace) 3,25
Ivan Toney (Brentford) 7,50
Evan Ferguson (Brighton) 7,50
Victor Osimhen (Napoli) 13,00

Massive investeringer hos United

Ser vi på de seneste 5 år, så har Manchester United et transferunderskud på svimlende 595 millioner pund. Det vil sige, at de har købt spillere for 595 millioner pund mere end de har solgt for i de seneste 5 år.

Det er næsthøjeste transferunderskud af alle klubber i Premier League.

1) Chelsea: £-673m

2) Manchester United: £-595m

3) Arsenal: £-550 m

4) Tottenham: £-460m

5) Newcastle: £-415m

6) Manchester City: £-326m

7) Aston Villa: £-326m

8) West Ham: £-233m

9) Liverpool: £-221m

10) Nottingham Forest: £-200m

Manchester United- seneste transfers

Manager Erik ten Hag hentede disse forstærkninger i sommerens transfervindue

Rasmus Højlund fra Atalanta
Mason Mount fra Chelsea 
André Onana fra Inter 
Safyan Amrabat fra Fiorentina
Altay Bayindir fra Fenerbahce
Jonny Evans fra Leicester
Sergio Reguilón fra Tottenham

Manchester United solgte følgende spillere i sommeren 2023

Dean Henderson til Crystal Palace
Anthony Elanga til Nottingham Forest
Fred til Fenerbahce
Matej Kovar til Leverkusen
Alex Telles til Al-Nassr
Eric Bailly til Besiktas

Derudover forlod også David de Gea, Axel Tuanzebe og Phil Jones klubben efter kontraktudløb.