Der sker noget ganske særligt i Dortmund i disse dage, hvor der er udbrudt total fodboldfeber op til CL semifinalen mod Real Madrid. Den vanvittige triumf i slutsekunderne mod Malagá i kvartfinalen sendte Westfalenstadion i ekstase, og nu kæmper deres trofaste fans om at følge deres helte videre i Champions League...


Echte Liebe i Dortmund
Når kaptajnen Sebastian Kehl fører tropperne på grønsværen og Dortmund åbner op for kombinationerne, så har modstanderne svært ved at følge med. Specielt de lynhurtige Mario Götze og Marco Reus har forvirret mange forsvarsspillere i et eminent samarbejde.

Den tyske mesterklub har gang i et langsigtet projekt med en klar strategi med fokus på egne talenter og en positiv spillestil, hvor der gerne må være fart over feltet. Fansene er begejstrede, og i de seneste sæsoner er det blevet til guldfest i gaderne efter at have taget Bundesliga-tronen fra Bayern München. Den succes har vakt opsigt, og mange klubber forsøger at kopiere denne Dortmund-model for at fylde lægterne og samtidig have overskud på transfermarkedet.

I de seneste sæsoner har Dortmund kunnet overgå de dyre stjerne fra Bayern München, men efter denne sæson må de forsvarende mestre aflevere Bundesliga-pokalen til de suveræne Bayern München, men så kan Dortmund-fansene i stedet se frem mod nogle spændende CL semifinale-brag mod Real Madrid.

De mange fodboldtossede Borrusia Dortmund-fans har haft masser at fejre, ikke kun i år med Champions League eventyret, men de har også været forkælet med de to Bundesliga-titler i træk, hvor træner Jürgen Klopp har imponeret med unge spillere og en attraktiv spillestil.

Dortmunds hjemmebane Westfalenstadion er Bundesligaens største stadion med lidt over 80.000 tilskuerpladser, og imponerende nok er der stort altid udsolgt, hvilket gør det hæderkronede stadion til verdens bedst besøgte.

"Der glücklichste Mensch der Welt"
Mange havde Dortmund blandt outsiderne til Champions League titlen i år. De har ikke samme verdensstjerner som de engelske eller spanske storklubber, men i løbet af de seneste sæsoner har Jürgen Klopp opbygget en slagfærdig trup, som nu er havnet i semifinalen mod José Mourinho´s Real Madrid.

Jeg håber I så Dortmunds 3-2 sejr i kvartfinalen over Malagá. Nogle af jer lagde måske mærke til denne flotte indgangshilsen fra fansene på det tætpakkede Westfalenstadion:

http://www.youtube.com/watch?v=HCNm5EPTFDo&feature=player_embedded


Det store dramatiske festfyrværkeri omdannede det tyske fodbold-tempel til en kogende heksekedel, hvor en euforisk matchvinder Felipe Santana dybt inde i overtiden kunne slutte en magisk aften som "Der glücklichste Mensch der Welt" med den utrolige scoring til 3-2.


Billetkaos til Real-braget
Fansene kan slet ikke få nok af dette sprudlende Dortmund mandskab, og mange tusinde fans havde valgt at overnatte foran salgsstederne for at sikre sig billet til semifinalen mod Real Madrid med Cristiano Ronaldo, Mesut Özil og Sami Khedira.

Det var alligevel ikke muligt at holde styr på fodboldfansene, der stormede mod billetlugerne, da salget åbnede i tirsdags. Alle billetter blev selvfølgelig revet væk, og politiet måtte rykke ind, da der opstod tumult og slagsmål blandt fansene ved billetkontoret.

De spanske megastjerner kan helt sikkert forvente en massiv lydmur fra ’Die Gelbe Wand’ - ’Den Gule Væg’ som Dortmund-fansene kaldes. 

Hvor længe varer eventyret?
I første omgang må man konstatere, at Real Madrid er favoritter til at tage finalepladsen, og Dortmund må sandsynligvis håbe på endnu et mindre mirakel til at sende videre i Champion League.

Men også på længere sigt er der pres på Jürgen Klopp og Dortmund modellen. Storklubberne står klar til at overtage holdets bedste spillere og hvert transfervindue er en balancegang, da klubben har en klar politik om at hente unge fremadstormende talenter fremfor dyre, etablerede stjernespillere.

Vi har tidligere set Real Madrid hente midtbanestjernen Nuri Sahin (der dog nu er tilbage i Dortmund efter skuffende lejeophold hos Liverpool). Og Jürgen Klopp kunne heller ikke forhindre, at Manchester United hentede den kreative tekniker Shinji Kagawa sidste sommer, mens den paraguayanske angriber Lucas Barrios blev lokket til kinesiske Guangzhou Everglade.

Nu har storklubberne ifølge transferrygterne udset sig profiler som Mats Hummels, Mario Götze og Robert Lewandowski, og spørgsmålet er hvor længe Dortmund kan holde sig blandt eliten og udfordrer både Bayern München i Bundesligaen og de spanske storhold i Champions League.


Der skal gøres et stort talent- og scoutingarbejde for hele tiden at have en kvalificeret afløser klar til at overtage pladsen, når stjernerne forlader Dortmund og Westfalenstadion.

Borussia Dortmund tager imod Real Madrid onsdag den 24., og der er returkampen i Madrid den 30. april.