På opfordring fra en bruger har vi været i dialog med Centrebet for at undersøge rigtigheden af SKAT's kategorisering af dem som en ikke-EU bookmaker.

For lidt over en måned siden beskrev BetXpert brugeren jcount i denne forumtråd det svar han havde modtaget fra SKAT mht. hos hvilke bookmakere han fremover er fritaget for at betale skat af et evt. overskud på spil, og hos hvilke han skal svare skat.

I afgørelsen af de enkelte bookmakere, skelner SKAT mellem om bookmakeren har licens indenfor EU eller udenfor EU.

I svaret fra SKAT satte de Centrebet i kategorien "udenfor EU", og dermed med skattepligt, hvilket fik jcount til at undre sig, eftersom Centrebet har licens både i Australien og i Storbritannien, dvs. både indenfor og udenfor EU. 

Vi besluttede os for at undersøge sagen nærmere, og har været i dialog med Centrebet, som har haft den juridiske afdeling på arbejde, og herunder følger i korte træk hvad vi har fået ud af dem:

To adskilte licenser

Centrebet har som nævnt to sportsbook licenser;

1) Centrebet PTY LTD, australsk (ikke-EU)

2) Centrebet UK Ltd, britisk (EU)

Centrebet berettede bl.a. at de har en skarp revisionspligtig adskillelse af alle driftmæssige indtægter og udgifter på hver af de to licenser, hvilket naturligvis sætter SKAT's simplificerede kategorisering af dobbelt-licenser i et skævt lys.

Desuden har vi fået bekræftet at alle danske kunder opretter sig hos Centrebet automatisk underlægges den britiske licens, dvs. den der er hjemhørende i EU.

Sådan har det imidlertid ikke altid forholdt sig.

Den britiske licens er kun ca. 5 år gammel, og alle kunder der er oprettet før den britiske licens er erhvervet, er således underlagt den australske licens. Det er kun for ganske nyligt at Centrebet har automatiseret den proces hvor kunder bosiddende i EU automatisk henføres til den britiske licens, så selvom man har oprettet sin konto efter den britiske licens blev erhvervet, kan man godt opleve at være underlagt den australske licens, og dermed være skattepligtig.

Det afgørende er altså hvilken licens ens konto henviser til. Det kan man faktisk undersøge selv.

Skift din konto fra ikke-EU til EU

Når man er logget ind på sin Centrebet konto, kan man under punktet "Min konto" -> "Klik her for at se din licens", altid se hvilken licens man spiller under. Står der Centrebet PTY Ltd, hører man under den australske, og står der Centrebet UK Ltd, hører man under den britiske.

Skulle man som dansker/EU-borger spille under den australske licens, er der dog håb forude. Som EU-borger på en australsk licens, kan man bede Centrebet om at ændre licensen til den britiske ved at skrive til dem og bede dem ændre det.

Dermed vil man i skattemæssig henseende kunne komme til at spille hos Centrebet under EU-licens. Og dermed er bolden kastet videre til SKAT, som forhåbentlig vil genoverveje deres kategorisering af Centrebet, så de retteligt betragter dem som EU-bookmaker fremover.

Se hele den omtalte forumtråd på http://www.betxpert.com/forum/diverse/vis/uventet-svar-skat