CANAL9 forhandler med alle, også Boxer TV, om distribution af kanalen og satser på så mange FCK og Brøndby-kampe som muligt.

Om én måned lanceres Bonniers nye CANAL9. På papiret ser det ud til, at man ikke kan vise alle de attraktive SAS Liga kampe, der ellers især skulle positionere kanalen. Lige nu synes det uundgåeligt, at CANAL9 bliver nødt til at placere mindst halvdelen af sine 60 erhvervede superligakampe på DR1, fordi penetrationen er for lav.

Men den præmis accepteres ikke af CANAL9, og der arbejdes fortsat på sagen, forklarer pressechef på Canal Plus, der står bag CANAL9, Christina Sulebakk.

Hvad er det seneste nye om at få CANAL9 distribueret af flere for at nå en betydelig højere dækning, end de 12 procent, der gættes på?

"Vi arbejder på det konstant! Det er distributørerne, der lige nu har svarene på dette."

Har CANAL9 dialog med Boxer TV?

"Ja, vi taler om det."

Boxer TV vil hverken be- eller afkræfte forhandlinger med CANAL9 eller kommentere på kanalens mulige bidrag til Boxer TV's pakker.

Hvis CANAL9 kun er distribueret af Canal Digital, går den så i luften den 17. juli som planlagt?

"Vi går i luften den 17. juli - det er sikkert."

Giver det mening at gå i luften med meget få superliga kampe?

"Den 17. juli er en fredag, og vi går i luften med film, tv-serier og anden content, også sport"

Informationchef Magnus Törnblom hos det Bonnier-ejede TV4 bekræfter ligeledes, at der forhandles med flere distributører:

"CANAL9 vil blive lanceret af flere end Canal Digital. Vi forhandler fortsat med alle store distributører, undtaget Viasat."

CANAL9 har netop valgt de første syv spillerunder - i alt 14 kampe - som kanalen planlægger at vise fra Superligaen. Af disse kampe kommer der én på DR og 13 på CANAL9. Kampen, som skal vises på DR, ligger ikke i de første fire spillerunder. CANAL9 er andenvælger hver uge, og planen er at vise FCK eller Brøndby i alle tænkelige runder, oplyser CANAL9.

CANAL9 har også ansat flere profiler fra TV 2 SPORT - heriblandt værten Peter Møller og fodboldkommentatoren Niels Christian Frederiksen. Flere sportsprofiler er på vej.

Ejerforhold
Mediekoncernen Bonnier ejer TV4 i Sverige, som så ejer CANAL+ i Skandinavien og CANAL9 i Danmark. CANAL9 er således et rent dansk projekt.
CANAL+ er pay-tv udbyder med 10 kanaler, hvoraf 5 er rene filmkanaler, 3 rene sportskanaler og 2 kanaler er HD kanaler med sport og film. Man har ca. 1. mio abonnenter i de fire lande.

Kilde: mediawatch.dk