Overraskende udvikling i bunden og toppen af rækken gør, at spændingen i Bundesligaen er på sit højeste med syv runder tilbage. Runde 30 byder på en monsterkamp i München, hvor Bayern, der er dumpet ned på andenpladsen, tager imod førerholdet far Dortmund. Bliv klædt på den hæsblæsende kamp og resten af runden her.

Der er syv kampe tilbage i Bundesligaen, og det er ikke blevet mindre interessant efter sidste runde. Stuttgart tabte ude til Frankfurt, men samtidig tabte Augsburg højst overraskende 3-0 til Nürnberg, hvilket betyder, at der stadig er fem point mellem Augsburg og Stuttgart.

Dortmund vandt 2-0 over Wolfsburg med mål i det 90. og 92. Minut, samtidig med at Bayern kun fik 1-1 ude mod Freiburg. Det betyder, at Dortmund nu er to point foran Bayern, og årets kamp står for døren i den kommende runde.

Ugen efter seneste runde har i øvrigt budt på et overraskende udmelding i Gladbach, hvor træner Hecking er blevet afsat – men først fra sommer?  

Mainz 05 – SC Freiburg 

Kampen spilles fredag den 5. april klokken 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Mainz mødte i sidste weekend Werder Bremen ude, hvilket måske er en af de sværeste udebaner for tiden, da Werder ikke kan tabe ligegyldigt hvad de gør. En yderst lige kamp blev også til en 3-1 sejr til Werder Bremen, og Mainz står tilbage endnu engang en smule uheldige, men heller ikke kyniske nok foran mål. Mainz har et svært kampprogram, så de bør tage denne kamp seriøst. Det er på trods af mange ting skal gå galt, før de bliver overhalet af både Stuttgart, Augsburg og Schalke. Mainz var uden den faste defensive midt Gbamin mod Werder, men det var en intern suspendering af midtbanespilleren, som var kommet for sent til en træning. Han træner dog med holdet igen og bør være i spil til fredagens kamp. 

Freiburg fik et flot 1-1 resultat mod Bayern, men det var vidst kun pga. Bayerns manglende skarphed. Kampbilledet viste at Bayern burde have vundet og stats ligeledes. Bayern havde 16 skud i straffesparksfeltet, 3 skud i målfeltet og hele 10 afslutninger af Lewandowski. Det er sikkert at sige, Freiburg bør klappe keeper Schwolow på skulderen. Uanset spil og chancer så har Freiburg dog kun fokus på en ting og det er de har spillet uafgjort mod Bayern to gange denne sæson. Der er både gode og dårlige trupnyheder i Freiburg lejren. Angriberen Nils Petersen er ude resten af sæsonen, hvilket er et slag i offensiven, men man er meget bredt dækket ind her. Defensivt så var Gulde tilbage i truppen mod Bayern, og den defensive midtbanespiller Koch træner med igen. Så et defensivt forstærket Freiburg mandskab, og en offensiv som næppe er blevet svækket markant. 

Begge hold scorer til odds 1,71 hos Bethard

På trods af at Freiburgs defensiv er styrket, er det værd at have for øje, at Mainz skaber sine chancer på hjemmebane. Freiburg bør have rigtig fine muligheder for at spille sig igennem et skrøbeligt Mainz-forsvar, og en åben kamp er ikke et utænkeligt scenarie. Bemærk, at hvis kampen står uafgjort hen mod det 70. minut, så vil de to mandskaber nok gerne dele i porten. 

Hertha Berlin – Fortuna Düsseldorf 

Kampen spilles lørdag den 6. april klokken 15:30. Se mere info i vores matchcenter.

Hertha fik sidst noget af en endefuld, da de blev spillet baglæns ud af banen ude mod Leipzig. Leipzig var foran 2-0 efter 27 minutter, og i anden halvleg var det noget nær en leg for Leipzig. Hertha er nu løbet ind i en række kedelige nederlag, og drømmen om Europa er langsomt forsvundet.

Træner Dardai har udtalt, at de skal komme med en reaktion hjemme mod Düsseldorf, men samtidig lufter han også tankerne om at teste unge spillere, som kan komme i spil næste år. Kopke og Dilrosun er tilbage i truppen, mens det forventes at Lustenberger har spillet sig til en bænkplads efter en forfærdelig præstation. Kaptajn Ibsevic er fortsat ude med karantæne. 

Düsseldorf vandt 3-1 hjemme over et lettere kriseramt Gladbach-mandskab, og de tre point betyder, at Düsseldorf er så godt som sikret overlevelse. Der gik heller ikke mere end 16 minutter, før Düsseldorf var foran 3-0 og derefter, kunne de blot stille sig ned og forsvare den hjem. Den defensive styrmand, Ayhan, gik ud med en skade mod Gladbach og er tvivlsom op til Hertha kampen. Hvis Ayhan er ude, står man defensivt klart svagere. 

Herth Berlin - Düsseldorf: 1 til odds 1,95 hos Bethard

Selvom Düsseldorf senest fik en 3-1-sejr, skal vi ikke længere tilbage end de forrige to runder for at se, hvor store defensive problemer de kan have. Düsseldorf har fået det maksimale ud af deres sæson. Hertha har været både uheldige og dårlige på det seneste, men de har dog stadig et stærkt hold, og de bør slutte deres sæson godt af. Selvom Dardai lufter tanken om at kigge mod næste sæson, så bliver det næppe allerede nu. Førsteprioritet for Dardai må være at slutte sæsonen på fin vis.1,95 hos Bethard på  hjemmeholdet mod en modstander, der giver meget plads, er et fint spil i mine øjne.  

Bayer Leverkusen – RB Leipzig 

Kampen spilles lørdag den 6. april klokken 15:30. Se mere info i vores matchcenter.

Leverkusen skuffede med et 4-1-nederlag ude mod Hoffenheim, hvor de blev fanget i samme taktiske spil som i det omvendte opgør. Et stort overtag i boldbesiddelse og også et mindre overtag i chancer til Leverkusen, men de blev ikke udnyttet, mens Hoffenheim var kliniske på deres chancer. Leverkusen, som egentlig lå lunt i svinget til en mulig Champions League plads, skal nu kæmpe for at komme i Europa. Samtidig lider Leverkusen også et tungt tab, da Bellarabi er ude resten af sæsonen. Derudover er Lars Bender tvivlsom op til dette opgør. 

Leipzig spillede en yderst imponerende kamp hjemme mod Hertha Berlin, hvor de viste, at de ikke kun er et godt defensivt hold, men kan skabe et hav af chancer og dominere kampe. Danske Poulsen lavede tre mål på fire afslutning og blev kampens helt, mens holdet store stjerne, Timo Werner, havde otte afslutninger og ikke scorede. Der er ingen nye fravær i Leipzig lejren. 

Schalke 04 – Eintracht Frankurt 

Kampen spilles lørdag den 6. april klokken 15:30. Se mere info i vores matchcenter.

Schalke hentede sin første sejr efter fyringen af Tedesco, og den kom ude over bundpropperne fra Hannover. Kønt var det langt fra, faktisk var det en pinlig præstation af Schalke, som ikke havde fortjent tre point. Det var Hannover som havde overtag i både spil og chancer, mens Schalke intet kunne skabe offensivt. Suat Serdar reddede dog træner Stevens og cso. med sin enlige scoring i kampen. 

I midtugen spillede de pokalkamp mod Werder Bremen, hvor flere af de normale startere fik fuld tid. Schalke blev ikke løbet over ende, men endte alligevel med at tabe fortjent 0-2.

På trods af den seneste ligaesejr er undertegnede for alvor i tvivl, om Schalke rent faktisk klarer den. De har et svært kampprogram tilbage, og en hjemmekamp mod Stuttgart i sidste runde (flere bookmakere har i skrivende stund over odds 20 på, at Schalke rykker ned, red.).

Frankfurt er ubesejret i et hav af kampe, og med en 3-0 sejr hjemme over Stuttgart ligger de nu nr. 4. Det lader slet ikke til, Frankfurt har nogen intentioner om lade denne Champions League plads glippe, og de vil satse alt for at ende der, når sæsonen er ovre. Frankfurt har umiddelbart ingen nye fravær og på trods af en kommende EL-kvartfinale mod Benfica, så forventes det ikke, at de sparer spillere. 

Frankfurt åbnede i 3,06 hos en toneangivende licensløs bookmaker, men er faldet drastisk siden – ligeledes er værdien. 

VfB Stuttgart – FC Nürnberg

Kampen spilles lørdag den 6. april klokken 15:30. Se mere info i vores matchcenter.

Stuttgart fik ørene i Frankfurt-maskinen og tabte 3-0 ude, men man skal også være af en speciel støbning, hvis man skal gøre sig forhåbninger ude mod Frankfurt for tiden. Stuttgart har derfor stadig fem point op til Augsburg, som dog også smed point i weekenden. Stuttgart har både Augsburg og Schalke ude tilbage, mens de møder Nürnberg hjemme i denne runde. Der skal tre point på kontoen i denne kamp, da det bliver rigtig tæt i sidste ende. Stuttgart mangler dog to vigtige spillere i Castro og Gentner, som begge er faste midtbanespillere. 

Lige som man troede, sæsonen var helt ovre for Nürnberg, så hentede de en 3-0-sejr hjemme over Augsburg, og et lille håb åbnede sig. Nürnberg har dog måske det sværeste program af nedrykningskandidaterne, så i en kamp som denne skal alt investeres for de tre point. De har fire point op til playoff-kampen om nedrykning, mens der er ni point op til direkte overlevelse.  

Over 2,5 til odds 1,96 hos Nordicbet (nu 1,91)

Nürnberg bør satse hårdt på de 3 point. Det er en vigtig kamp, som kan blive taktisk låst, men også Stuttgart skal bruge en sejr, og det bør blive et målrigt opgør. Se hele spilforslaget

VfL Wolfsburg – Hannover 96 

Kampen spilles lørdag den 6. april klokken 18:30. Se mere info i vores matchcenter.

Wolfsburg led et tungt nederlag mod Dortmund, da de indkasserede målet til 1-0 i det 90. minut og derefter i det 94. minut målet til 2-0. Det første mål var en kluntet frispark, som desværre for Wolfsburg gik forbi keeper Casteels. Wolfsburg kan trøste sig selv med, at Leverkusen også smed point, og at de derfor har samme antal point som Werder Bremen og Leverkusen. Werder Bremen indtager lige nu 6. pladsen på en bedre målscorer. Den vigtige midtbanespiller Arnold er ude med karantæne til dette opgør. 

De to mest kriseramte hold i ligaen mødte senest hinanden, da Hannover tog imod Schalke på hjemmebane. Hannover kom fint ud og med stor energi, men den fornødne kvalitet er der bare fortsat ikke. En halv chance skulle der til, og så førte Schalke 0-1, hvilket også blev slutresultatet. Hannovers trup virker ganske enkel for svag til at konkurrere på dette niveau. Hannover mangler fortsat en god række spillere, mens seneste nye fravær er den faste back Albornoz. 

Bayern München – Borussia Dortmund

Kampen spilles lørdag den 6. april klokken 18:30. Se mere info i vores matchcenter.

Efter Bayerns 1-1-flop ude mod Freiburg er de nu to point bag Dortmund. Dette bliver derfor den måske vigtigste kamp, som Bayern har spillet i år. Bayern skabte mange chancer mod Freiburg, men blandt andet Lewandowski var alt for uskarp.

Bayern havde også pokalkamp i midtugen, som blev til en drabelig 5-4 sejr over 2. Bundesliga-holdet, Heidenheim.  Midtstopperen Süle fik dog også rødt kort efter 15 minutter. Overraskende nok valgte Kovac ikke at spare synderligt, da det kun var Lewandowski, Alaba og Coman, som blev sparet. Bayern får sandsynligvis målmand Neuer tilbage, mens Robben og Tolisso fortsat er ude.  

Dortmund skal prise sig lykkelige over, deres mildest talt heldige sejr over Wolfsburg, hvor de først fik scoret i det 90. minut på et frispark af Alcacer. Med et nogenlunde overkommeligt program tilbage vil Dortmund nok ikke stille sig utilfredse med et enkelt point her. Det er dog anden kamp i træk, hvor Dortmund bliver reddet af et sent mål, og de oser ikke ligefrem af kvalitet for tiden. Kigger man tilbage på det omvendte opgør, som Dortmund vandt, så virker de ikke på samme niveau nu. Med Reus tilbage vil Götze sandsynligvis starte på bænken, mens Alcacer får genvalg på toppen. Selvom Dortmund har haft længere hviletid end Bayern, så skal de finde ekstra procenter frem i deres spil, hvis de vil have point med fra Allianz Arena.  

 

Bayern München -1 asian til odds 1,89 hos Bethard

Dortmund har ikke imponeret spillemæssigt i deres seneste kampe. Dortmund har fået mere hviletid end Bayern, men München-holdet har skabt et hav af chancer i deres seneste kampe. Se hele spilforslaget

FC Augsburg – TSG Hoffenheim

Kampen spilles søndag den 7. april klokken 15:30. Se mere info i vores matchcenter.

Augsburg havde gode muligheder for at slå et hul til Stuttgart, da de senest spillede ude mod den daværende bundprop fra Nürnberg. I stedet fejlede de totalt og tabte fortjent 3-0, hvilket betyder, der nu kun er fem point ned til Stuttgart.

Nu står Augsburg tilbage med et rigtig svært kamprogram, og deriblandt er en hjemmekamp mod Stuttgart. Kigger man på deres resterende kampe er det dog svært at se Augsburg hive en masse point hjem til sidst; Hoffenheim (h), Frankfurt (u), Stuttgart (h), Leverkusen (h), Schalke (u), Hertha (h) og Wolfsburg (u). For at gøre ondt værre for Augsburg spillede de 120 minutter mod Leipzig i pokalen tirsdag aften. 

Hoffenheim viste stor effektivitet og taktisk overlegenhed, da de slog Leverkusen 4-1 hjemme. Leverkusen-træner Bosz veg ikke fra det offensive, boldbesiddende system, og Nagelsmann kunne derfor sætte sit hold op til det, de gør bedst – lukrere på modstanderens fejl og slå kapital af det.

Hoffenheim må til denne kamp desværre undvære Joelinton, som ellers har været blandt Nagelsmanns vigtigste spillere. Det betyder sandsynligvis, at Hoffenheim igen går over til en tremandskæde bagtil og spiller med to på toppen. Den dygtige offensive wingback Schulz er tilbage fra karantæne. 

Borussia Mönchengladbach – Werder Bremen

Kampen spilles søndag den 7. april klokken 18:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Gladbach tabte 3-1 ude til oprykkerne fra Düsseldorf, hvilket medførte, at ledelsen i Borussia klubben følte, at den var nødt til at skride ind. Det blev dog nok til den i mine øjne dårligste beslutning de overhovedet kunne tage.

Samarbejdet med Dieter Hecking er blevet opsagt, men først fra sommer. Gladbach går ind i en helt afgørende fase nu, når de skal forsøge at sikre en 4. plads, som vil betyde Champions League-muligheder, og som alt andet lige vil være mere end en godkendt placering.

Der er to point op til Frankfurt, som har Europa League at tænke på, samtidig med at de har svære udekampe tilbage mod Wolfsburg, Frankfurt og Bayern. Mulighederne for top 4 er altså fortsat mere end realistiske. Beslutningen virker altså strategisk tåbelig af flere årsager:

  1. Hecking bliver defineret på et kort grundlag. I starten af sæson var Gladbach med helt i toppen, og folk snakkede om mesterskabsmuligheder. Samtidig spillede Gladbach også noget af det bedste fodbold, de har gjort i adskillige sæsoner. Heckings kontrakt blev forlænget så sent som i november.

  1. Hvor vil motivationen ligge for Hecking nu? Han ved, at til sommer stopper det. Hvordan ser han fremadrettet på resten af sæsonen, når Gladbach skal gøre alt, hvad de kan, for 4. pladsen? 

  1. Hvordan reagerer spillerne? Der har ikke været noget snak om, at Hecking skulle have tabt omklædningsrummet. Bliver dette blot en forstyrrelse for spillerne, eller får det overraskende en positiv effekt? Det er et stort sats.

Situationen i Gladbach er den, at sportsdirektøren, Max Eberl, er i gang med en stor forandring. Planen er, at Gladbach skal ”professionaliseres” i langt højere grad. Der er investeret langt flere penge i personale, og der er kommet mange nye ansigter til Gladbach - træner/fys/læge/analytiker bl.a. Alt dette er kommet midt inde i sæsonen, hvilket har skabt forandringer for Gladbach. Intet af dette virker strategisk særlig godt planlagt og burde måske have været gjort i opstarten af sæsonen, i stedet for midtvejs at ændre rammerne om noget, der fungerer. Afløseren forventes at blive Marco Rose fra Salzburg, men intet er officielt endnu. 

Werder spillede hjemme mod Mainz i en lige kamp, men som symptomatisk for den periode, Werder befinder sig i, så kom de bedst ud af kampen. Det blev til en 3-1-sejr til de grønblusede og derudover sendte de fuldt fortjent Schalke ud af pokalen i midtugen. Werder har nu sneget sig hele vejen op på en 6. plads, hvilket flere (inklusiv undertegnede) vil mene er dybt ufortjent.

Faktum er dog, at Werder Bremen er hamrende effektive for tiden, og de gør alt for, at marginalerne falder ud til deres fordel. Bremen får backen Gebre Selassie tilbage, mens Veljkovic fik et mindre slag mod Schalke, men bør blive klar igen.  

Sidste rundes regnskab                                 

Spiltip i sidste artikel:                            
Antal og indsats: 1                                             
Overskud:  +0,78   
Tb%: 178      

Spilovervejelser i sidste uge:      
Antal og indsats: 5      
Overskud: +0,6      
Tb%: 112,3      

Samlet regnskab      

Spiltip i alt:        
Antal og indsats: 10     
Overskud: +2,5      
Tb%: 124,5    

Spilovervejelser i alt:     
Antal og indsats: 37      
Overskud: -6,9      
Tb%: 81,3