Her får du BetXperts optakt med odds til FC Midtjylland – Brøndby. Læs også ekspertudtalelser fra Patrick Arff og tipredaktør Frank Pilantra.

FC Midtjylland kan – alt efter FCK’s resultat mod Silkeborg onsdag – tage et stort skridt mod mesterskabet, når de torsdag aften får besøg af Brøndby. Uanset resultatet af FCK-kampen er det kun de tre point, som tæller for midtjyderne. 

Samtidig skal Brøndby bruge point i jagten på top-4. Heldigvis for de blå-gule stoppede de en forfærdelig stime på syv nederlag i træk ved senest at få 1-1 mod F.C. København.

Denne optakt til FCM – Brøndby byder på odds og herudover tilmed ekspertudtalelser fra Patrick Arff samt tipredaktør Frank Pilantra. Introduktion af førstnævnte følger under oddsene. 

Odds på FCM – Brøndby

Her får du en oversigt over markedets bedste odds til FCM – Brøndby. Superliga-kampen spilles torsdag aften klokken 20.00 og kan følges på TV3+ og Viaplay. 

Odds på FC Midtjylland - Brøndby: 1X2 Højeste odds Bookmaker
FC Midtjylland 1,66
Uafgjort 4,40
Brøndby IF 5,80
Odds på FC Midtjylland - Brøndby: over/under 2,5 mål Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,89
Under 2,5 mål 2,12
Odds på FC Midtjylland - Brøndby: begge hold scorer Højeste odds Bookmaker
Ja 1,85
Nej 2,04
Odds på FC Midtjylland - Brøndby: målscorerspil Højeste odds Bookmaker
Anders Dreyer scorer 2,50
Evander scorer 2,85
Erik Sviatchenko scorer 6,50
Mathias Kvistgaarden scorer 4,50
Josip Radošević scorer 12,50
Andreas Maxsø scorer 8,00

OBS: Odds på FCM – Brøndby er fra tirsdag den 10. maj klokken 12.22.

Bookmakernes odds på FC Midtjylland - Brøndby fortæller os, at FCM er forholdsvis klare favoritter. Bedste odds på FCM er således 1,66, mens højeste odds på Brøndby er 5,80. Bedste betaling for krydset er 4,40. Alle odds er desuden hos Marathonbet*

Patrick Arff: Gode resultater; knapt så godt spil

BetXpert har snakket med Patrick Arff, medstifter af FC Midtjylland-podcasten Sort Snak, for at få et besyv på midtjydernes situation. FCM-manden er godt tilfreds med holdets resultater, men ser gerne forbedringer i spillet. 

FC Midtjylland har nu sat en flot stime sammen på syv kampe, hvoraf de seks er vundet, og én er endt uafgjort; hvorfor fortsætter stimen mod Brøndby? 

- Jeg hæfter mig mest ved det resultatmæssige, som på det seneste har været i bedring. Angående det spillemæssige synes jeg stadig, der er plads til rigtig stor forbedring.

- Vi har efter min mening spillet alt for passivt og defensivt, og vi har i store perioder været langt væk fra den famøse FCM-dna med aggressivitet, fremadrettethed og tesen om at angribe sejrene hjem.

Selvom Patrick Arff gerne ser ændringer i selve spillet, erkender han, at det i sidste ende er resultaterne, som er det allervigtigste – særligt i en meget tæt mesterskabskamp, lyder det. Han mener desuden, at Brøndby har spillet mere seværdigt fodbold på det seneste, end det er tilfældet med FCM. 

”Frygter altid Brøndby”

Selvom Brøndby mildest talt ikke er i nogen historisk god form, har podcastmageren alligevel en vis respekt for holdet fra Vestegnen.

Brøndby havde inden weekendens derby mod FCK tabt hele syv kampe i streg; frygter du, at de blå-gule nu har vendt bøtten lige inden, de skal møde jer?

- Jeg frygter altid kampene mod Brøndby, da de af en eller anden grund ofte lever deres eget liv. Men enlig svale gør ingen sommer, og Brøndby har siden deres seneste sejr (1-0 ude mod Silkeborg den 6. marts, red.) kun scoret tre mål, så på den anden side frygter jeg dem ikke mere end så mange andre hold. 

- Det er en kamp, hvor vi har alt at vinde. Forhåbentligt kommer vi med fuld fart frem, og så skal vi være i stand til at slå Brøndby. 

”FCK er stadig favoritter”

F.C. København har formøblet et forspring på ni point plus en bedre målscore til nu ét point og en bedre målscore med tre kampe tilbage. Dette ændrer imidlertid ikke ved, at Patrick Arff endnu holder ”Løverne” som mesterskabsfavoritter foran FCM. 

Hvem er mesterskabsfavoritter og hvorfor?

- Det er FCK stadig, da de trods alt stadig har det i egne hænder. Men som jeg sagde i vores seneste optagelse af Sort Snak, så var jeg sikker på, at FCK ikke ville gå igennem de sidste fire kampe uden at smide point, og sådan har jeg det egentligt stadig med de sidste tre kampe. 

- Spørgsmålet er så, om vi kan lave fuld plade i de sidste tre kampe – jeg håber det. 

Frank Pilantra: Brøndby mangler kreativitet, kvalitet og lederskab

BetXpert-redaktionen stak hovederne sammen med tipredaktør Frank Pilantra for at få hans syn på Brøndby-formen. Her lægger eksperten ikke skjul på, at Brøndby bestemt også havde lidt held på deres side, da de senest fik afbrudt deres stime af nederlag. 

Brøndby fik efter syv nederlag på stribe vendt skuden en smule med 1-1 hjemme mod FCK i weekenden; hvad, om noget, så du i Brøndby-spillet, som gør, at du tror på en god slutspurt fra de blå-gule? 

- De berømte små marginaler. Vi kommer meget ofte til at fokusere på måltavlen, når vi analyserer et holds præstationer. Nu er der i spørgsmålet lagt op til, at Brøndby fik vendt skuden med 1-1, men havde FCK-angriber Khouma Babacar scoret til 2-0 på sin kæmpechance, så havde vi måske igen sat fokus på de elendige indkøb fra Carsten ”CV” Jensen, og om Niels Frederiksen fortsat er den rette træner for Brøndby. 

Frank Pilantra roser desuden Brøndby for at spille med gejst, hvilket han også ser som en nødvendighed, da truppen mangler kreativitet, kvalitet og lederskab, lyder vurderingen.

- Der er ikke nok kvalitet i aktionerne, og der mangler kreativitet og lederskab, som vi tidligere har set fra eksempelvis Michael Krohn-Dehli, Thomas Kahlenberg, Hany Mukhtar og senest Jesper Lindstrøm. Brøndby har nogle unge spillere, der måske bliver gode på et tidspunkt, men slutspillet har afsløret, at der endnu er langt for disse Brøndby-talenter.

Forventer sejr til FC Midtjylland

Frank Pilantra er klar i spyttet, når han skal spå om torsdagens kamp: FC Midtjylland vinder troligt qua en større kvalitet. Så simpelt kan det koges ind. 

Hvilket kampbillede forventer du, vi får at se torsdag aften? 

- Jeg tror ikke på mirakler i torsdagens kamp, hvor FCM’s individualister vil vise den klasse, som Brøndby-spillerne ikke har. I Brøndby-lejren vil der igen være fokus på at komme ud med den rette indstilling, men holdet fra Herning er ret massive favoritter. 

- Jeg forventer, at ”Ulvene” snupper sejren, og så vil de blå-gule nok hellere snakke om de 50/50-dommerkendelser, der ikke gik deres vej, efter kampen; eller muligvis om FCM-træner Bo Henriksens opførsel på sidelinjen.

Optakt og trupnyt til FCM – Brøndby

Denne FCM – Brøndby optakt slutter af med seneste trupnyt og bud på startopstillinger. 

FC Midtjylland
Træner Bo Henriksen har atter anfører Erik Sviatchenko med. Han sad senest ude med karantæne. Evander startede på bænken, men kom ind og fik 35 minutter i søndagens 2-1-sejr ude over AaB. Brasilianeren er formentlig klar til at starte inde igen. 

Der hersker tvivl om Pione Sisto, som ikke var i truppen mod AaB. Endelig er Mads Døhr Thychosen ude med en skade. 

Bud på FC Midtjyllands startopstilling (3-4-3):
Ousted; Juninho, Sviatchenko, Dalsgaard; Paulinho, Onyedika, Evander, J. Andersson; Isaksen, Dreyer, Chilufya

Brøndby IF
Både anfører Andreas Maxsø og midtbanemand Anis Ben Slimane er tilbage efter afsonet karantæne. Herudover er Kevin Mensah fortsat ude med sin langtidsskade. 

Bud på Brøndbys startopstilling (4-1-2-1-2):
Hermansen; Riveros, Rosted, Maxsø, Bruus; Bell; Radošević, Cappis; Slimane; Hedlund, Kvistgaarden

Mathias Greve må med sit mål mod FCK også være i spil til en plads i startopstillingen.