DBU er blevet enig med Morten Olsen om at forlænge hans kontrakt som landstræner frem til og med EM-slutrunden 2016 - hvor han vil have 16 år på bagen.

DBU’s generalsekretær Jim Stjerne Hansen har torsdag formiddag forlænget aftalen med landstræner Morten Olsen med yderligere to år.

"- Morten Olsen nyder en enorm respekt blandt de personer herhjemme og i udlandet, jeg tillægger kvalificeret viden om trænermarkedet i international fodbold. Tilliden til ham er tilsvarende stor blandt de nøglespillere i den nuværende landsholdstrup, jeg har haft samtaler med,” forklarer Jim Stjerne Hansen, og uddyber:

”Hans indsigt og evne til at læse tendenserne i international fodbold er unik. Jeg har samtidig oplevet en ambitiøs og motiveret landstræner med meget klare målsætninger for sit fortsatte arbejde med landsholdet og talentudviklingsarbejdet herhjemme.”

Morten Olsen skal dermed til at forberede det danske landshold til den kommende EM-kvalifikation:

"- Jeg er meget stolt over den tillid, min arbejdsgiver viser mig, og det er et afgørende rygstød for at takke ja til en ny periode. Vi er nok mange, der stadig er ærgerlige over, at vi efter to førstepladser i de to forrige kvalifikationsturneringer kun nåede andenpladsen denne gang, og ikke bliver en del af næste sommers VM-slutrunde,” udtaler Morten Olsen, og fortsætter:

”Men nu lægger vi skuffelsen bag os og bruger erfaringerne på en konstruktiv måde til at se frem til den kommende periode. Vi har sammen med klubberne skabt et fremragende talentudviklingsprogram, vi intensiverer løbende arbejdet i landstrænergruppen, vi har allerede fået mange nye spillere ind på landsholdet, og flere spændende, unge spillere presser sig på.”

Morten Olsen overtog landstrænerposten tilbage i 2000 og er den længstsiddende landstræner.

Læs mere hos DBU: http://www.dbu.dk/Nyheder/2013/December/morten_olsen_fortsaetter