Den brasilianske Serie A holder pause, men bolden ligger bestemt ikke stille i sambaens hjemland. Således er det blevet tid til kampen om mesterskabet i São Paulo-provinsen.

Ikke mange kunne forestille sig, at små hold som São Caetano og Bragantino ville nå i slutspillet i sidste udgave af ´Paulistão´. Det skete ikke desto mindre. Santos endte dog med at genvinde titlen, og igennem turneringen blev det afsløret, at der trods alt er niveauforskel mellem de deltagende hold. Paulistão er en blanding mellem Serie A klubber og langt lavere rangerede hold. Det betyder, at vi kan opleve, at spillere fra det brasilianske landshold møder glade amatørspillere, der ville passe glimrende ind i truppen hos Døllefjælde-Musse (ikke et ondt om denne klub, i øvrigt). Men som São Caetano og Bragantino viste i 2007, så skal man passe på med at undervurdere nogen i Paulistão turneringen.

I alt 20 hold deltager i Paulistão, der begynder i dag, den 16. Januar. Alle hold møder hinanden én gang, og derefter går de fire bedste til slutspil. Blandt favoritterne finder vi selvfølgelig São Paulo, der har vundet det brasilianske mesterskab i de seneste to sæsoner.
Det er op til Santos at forsvare titlen, men udover truslen fra São Paulo, så vil Santos også møde stor modstand fra både Palmeiras samt et fornyet Corinthians mandskab.

Tip kan ses på denne side: http://www.betxpert.com/ekspert/bra/

Vi ser her nærmere på de fire favoritter i Paulistão.

São Paulo

Den store nyhed er selvfølgelig, at Adriano vil forsøge at finde spilleglæden og målformen hos Sao Paulo. Han er udlånt af Inter indtil Juli 2008, og vil derfor være med i hele Paulistão turneringen. Sao Paulo lader til at være igang med en mindre udrensning af truppen. Angriberne Aloísio og Leandro er på vej væk, mens Santos ser ud til at kunne hente hele tre spillere fra Sao Paulo truppen, Hugo, Diego Tardelli og Souza.
En anden spiller, der allerede har forladt mesterklubben, er teenagesensationen Breno, der skal overtage Lucio´s plads i midterforsvaret hos Bayern Munchen.
Sao Paulo har derimod været på indkøb hos Botafogo, hvor de har hentet de to midterforsvarer Juninho, Alex samt kantspiller Joilson. Yderligere er midtbanespiller Fábio Santos kommet til fra Lyon.
Adriano er den klasseangriber som Sao Paulo har savnet siden de mistede Ricardo Oliveira (udlånt fra Betis i ´06).
Sao Paulo´s store styrke i 2007 var forsvaret, og netop defensiven virker svækket. Det kan skabe nogle mere underholdende kampe med et offensivt stærkere Sao Paulo mandskab. Sao Paulo satser meget på Copa Libertadores turneringen, der begynder i februar.

Santos

Vanderlei Luxemburgo har tilfort Santos to Paulistão mesterskaber i træk, men han får ikke muligheden for at forsvare titlen. Emerson Leão har overtaget trænersaedet, men mens de andre tophold i Paulistão har investeret i nye spillere, så har Santos indtil videre ikke forstærket truppen. Emerson Leão har klaget over manglende midler til indkøb, men det er dog blevet plads i budgettet til midterforsvaren Betão, der blev i overskud i Corinthians.
Santos har mistet to de flamboyante offensive midtbanespillere Petkovic og Pedrinho samt angriberen Marcos Aurélio.
Santos har en meget smal trup til at gøre sig gældende i Paulistão samtidig med, at Santos også deltager i Copa Libertadores. Et par offensive forstærkninger er absolut nødvendige.

Palmeiras

Modsat Santos og Sao Paulo er Palmeiras ikke kvalificeret til Copa Libertadores. Det betyder, at de kan koncentrere sig udelukkende om Paulistão. Maaske derfor har Palmeiras hentet eksperten Vanderlei Luxemburgo til trænerposten. Derudover er det lykkes for Palmeiras at holde på holdets dirigent og den absolutte profil Jorge Valdivia. Palmeiras har også hentet tre klare forstærkninger, kantspiller Élder Granja, midtbanespiller Diego Souza og ikke mindst angriber Alex Mineiro.
Veteranen Edmundo er blevet fritstillet og hurtigt hentet til Vasco af Romario.
Palmeiras er forstærket og især er offensiven godt besat. Vanderlei Luxemburgo er kendt som et taktisk, defensivt geni. Nøglen til succes er samarbejdet mellem Valdivia og Luxemburgos taktiske jerngreb.

Corinthians

Det var et stort chok, da Corinthians havnede under nedrykningsstregen på sidste spillerunde i den brasilianske liga.
Gremio´s succestræner Mano Menezes har efterfølgende overtaget styringen, og det har ført til en revolution. Hele 16 spillere er solgt eller smidt ud af klubben, og 12 nye spillere er kommet til. Corinthians har formået at bevare de to profiler; målmand Felipe samt topscorer Finazzi, men ellers er det en helt ny trup.
Corinthians har været i stand til at hente nogle seriøse forstærkninger. Vigtigst er angriber Acosta, der er kommet til fra Nautico. Acosta scorede 19 mål i sidste sæson, og blev nummer to på ligatopscorerlisten. Midterforsvaret er ledet af Chicão fra Figueirense, mens midtbanen nu styres af Perdigão, der er kommet til fra Vasco.
Der er store forventninger til, at Corinthians vil rejse sig, og truppen indeholder bestemt potientiale til at kæmpe med om Paulistão. Problemet er, at træner Mano Menezes kun har ganske kort tid til at få de nye profiler til at spille sammen som et hold. Mano Menezes fik succes i Gremio med en ultra defensiv taktik.