Så skal vi endelig i gang med Brasileirão efter masser af kampe i statsmesterskaber, Copa Libertadores og pokalkampe. Lørdag aften ruller fodbolden igen i den bedste brasilianske fodboldrække.

Den største nyhed er, at Corinthians er tilbage i det gode selskab og har hentet målhelten Ronaldo til klubben. São Paulo er stadig favoritterne efter tre mesterskaber i træk, men det bliver nok et meget tæt opgør om mesterskabet i denne sæson.

Der skal afvikles uhyre mange kampe, og det kan være svært at bevare overblikket, så her præsenteres en guide til den brasilianske liga med et kig på alle holdene og et frisk bud på nyt mesterhold i denne sæson.

Brasilianske spilforslag findes på denne side.

Optakt til Brasileirão 2009

Der er lagt op til en yderst jævnbyrdig topstrid om mesterskabet, og årets Brasileirão indeholder alt til at blive ultraspændende og seværdig. Der er mange kandidater til mesterskabet, hvor de forsvarende mestre fra São Paulo vil blive udfordret af tophold som Palmeiras og Cruzeiro, og selvfølgelig vil Corinthians med Ronaldo også gøre alt for at blande sig i medaljekampen.

De fleste tophold og især Grêmio og São Paulo satser meget på Copa Libertadores, hvilket kan give Internacional et lille forspring i mesterskabskampen.

Ronaldo og de andre målslugere

Gode, gamle Ronaldo vil løbe med masser af opmærksomheden, men der bliver sandsynligvis kamp om titlen som ligatopscorer blandt de mange offensive profiler. Ronaldo bør f.eks holde øje med målfarlige herrer som Fred i Fluminense, Keirrison i Palmeiras, Kléber Pereira hos Santos, Nilmar hos Internacional samt Washington hos São Paulo.

Brasileirâo virker i år til at blive mere uforudsigelig og jævnbyrdig end tidligere. Der vil nok komme masser af overraskende resultater, og nye talenter vil springe frem.

Sidste sæson var storhold som Fluminense og Santos længe placeret under nedrykningsstregen, mens det overraskende blev til nedrykning for Vasco da Gama, og spørgsmålene er, om vi får brudt São Paulo´s dominans i mesterskabskampen, og hvilke storhold, der denne gang komme i nedrykningsfare.

BUD PÅ EN SLUTSTILLING

1. Internacional
2. São Paulo
3. Palmeiras
4. Cruzeiro
5. Corinthians
6. Flamengo
7. Grêmio
8. Fluminense
9. Santos
10. Atletico PR
11. Sport
12. Botafogo
13. Atletico MG
14. Goiás
15. Coritiba
16. Vitoria
17. Nautico
18. Santo André
19. Avai
20. Barueri

INTERNACIONAL

Ingen over Internacional. Det lader til at være klubbens motto til denne sæson, og det har den skræmmende trup allerede vist med en lang række overbevisende kampe. Samlet har Internacional vundet 23 kampe, spillet 3 uafgjort og blot tabt en enkelt kamp i 2009 med en vanvittig målscore på 81:16 for de 27 kampe i statsmesterskabet og Copa do Brasil.

Internacional beskrives som en ustoppelig målmaskine, og det har endnu ikke været muligt for modstanderne at tæmme de mange offensive stjernespillere i truppen. Det hele er bundet sammen af det argentinske makkerpar Guiñazu og Andres D´Allesandro på den centrale midtbane.

Internacional købte en håndfuld profiler midt i sidste sæson, og vandt derefter Copa Sudamericana som det første brasilianske hold. Men det blev ikke til Copa Libertadores-kvalifikation, og derfor er der nu fuld fokus på Brasileirão. Forventningerne er enorme til især D´Allesandro og målkongen Nilmar. Denne har fået en ny, hurtig makker, da Taison har tilkæmpet sig en stamplads med 20 scoringer i år.

Positivt: Offensiven, trupbredde, fokusering på Brasileirão.

Negativt: Evt. salg af profiler som D´Allesandro og Nilmar. Manglende rutine i mesterskabskamp.

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 7,00 hos Betsson*.
Season Match Bet: Internacional – São Paulo 1 odds 2,10 hos Betsafe.
Battle of the South: Internacional odds 2,25 hos Betsafe.

SÃO PAULO

Efter tre mesterskaber i træk har São Paulo flyttet ambitionerne til Copa Libertadores-turneringen. São Paulo har holdt på deres profiler som landsholdsspillerne Miranda og Hernanes. Træner Muricy Ramalho har valgt at satse mere offensivt efter stor succes med en betonsolid defensiv, og São Paulo har igen i år hentet flere profiler til truppen.

Største nyhed er den rutinerede angriber Washington, der blev ligatopscorer i sidste sæson i Rio de Janeiro-klubben Fluminense. Også midtbanespilleren Arouca har taget turen fra Fluminense til São Paulo.

Washington og Arouca er hentet til klubben for at give São Paulo succes i Copa Libertadores, og forventningerne er høje til São Paulo i denne sæson. Men fokuseringen på Libertadores kan komme til at koste point i Brasileirão, og Muricy Ramalho må undvære den legendariske keeper Rogerio Ceni, som er langtidsskadet.

Positivt: Stor trupbredde, masser af profiler med rutine.

Negativt: manglende fokusering/motivation, presset kampprogram

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 6,00 hos Unibet*.

PALMEIRAS

Professoren Vanderlei Luxemburgo har skabt et nyt Palmeiras mandskab ved at hente unge, hurtige spillere til klubben. Det er profiler som topscoreren Keirrison, Armero og Willians, der har revolutioneret spillestilen og gjort Palmeiras til et frygtet, offensivt mandskab. Luxemburgo har også udskiftet hele den defensive sektor, hvor Edmilson er hentet som den nye general i forsvaret.

Veteranmålmanden har idolstatus i klubben, men den 35 årige keeper har virket usikker i mange afgørende kampe. Marcos er dog stadig et holdepunkt for de mange unge spillere i truppen, og han er især vigtig i Copa Libertadores turneringen, hvor Luxemburgo har store ambitioner.

Hvis Marcos skulle lukke et enkelt mål ind, så har Luxemburgo sørget for at hente den unge angriber Keirrison i Coritiba, og ”K9” har scoret 19 mål i 21 kampe i Palmeiras trøjen. Kan Luxemburgo holde Keirrison i klubben i hele sæsonen, så kan Palmeiras muligvis kæmpe med om mesterskabet til sidste spillerunde.

Positivt: Hurtige angribere, stærk hjemmebane, offensiv spillestil.

Negativt: Copa Libertadores, defensiv usikkerhed, manglende rutine og sammenspil.

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 9,00 hos Unibet*.
Best Paulista Team: odds 3,60 hos Betsafe.

CRUZEIRO

Cruzeiro-truppen er netop kommet hjem fra Chile med en 3-1 sejr over Universidad de Chile i første ottendelsfinale i Copa Libertadores. Dermed er der stor tilfredshed og optimisme i i klubben, der også ganske sikkert tog statsmesterskabstrofæet i en nedslagtning af rivalerne fra Atletico MG.

Fokus er i første omgang udelukkende på Copa Libertadores, og det kan komme til at koste point i ligaen. Cruzeiro er et offensivt mandskab, men har med træner Adilson Batista fundet den nødvendige balance på holdet. Styrmanden er landsholdsspilleren Ramires på midtbanen, men Cruzeiro-truppen har skabt deres succes med en kollektiv indsats med et højt pres og en offensiv spillestil, hvor spillerne kæmper godt for hinanden.

Det er meget ofte uhyre underholdende at følge Cruzeiro´s kampe. Det var desværre ikke længere muligt at holde på topscoreren Guilherme, men de mange Cruzeiro-fans har på rekordtid fået en ny målhelt. Kléber er hentet hos Palmeiras og har allerede vist at være en solid erstatning i offensiven. Også den rutinerede back Athirson og angriberen Wellington Paulista er nye i truppen.

Positivt: Godt kollektiv, offensiv spillestil, stor dominans på hjemmebanen

Negativt: Copa Libertadores deltagelse, mangler stjernespiller.

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 8,00 hos Betsson*, Sportingbet.
Season Match Bet: Cruzeiro – Santos 1 odds 1,60 hos Sportingbet.

CORINTHIANS

Ronaldo markerede sit comeback til brasiliansk fodbold med at sparke Paulista-trofæet til Corinthians, og den titel skaber respekt for oprykkerne Corinthians. Der er hentet adskillige profiler til klubben for at få Corinthians placeret blandt topholdene i Brasileirão. Udover Ronaldo indeholder truppen offensive profiler som Souza, Dentinho og Jorge Henrique, men holdets styrke er faktisk defensiven, hvor Chicão er samlingspunktet.

Træner Mano Manezes er kendt for en ultra-defensiv taktik, og han har skabt et nærmest uovervindeligt Corinthians mandskab. Corinthians gik ubesejret igennem de 23 Paulista kampe, der sluttede med en sikker finalesejr over Santos.

Ronaldo vil tiltrække meget opmærksomhed hos modstanderne, men Corinthians-truppen har som oprykker ikke erfaring med at kæmpe med om mesterskabet.

Positivt: Defensiv styrke, selvtillid fra Paulista turneringen

Negativt: Ny trup uden sammenspil, Ronaldo vil blive sparet i mange opgør, mangler profil på midtbanen.

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 8,00 hos Betsson*, Unibet*.

FLAMENGO

Den store angriber Adriano var ulykkelig i italienske Inter, men nu har ”kejseren” genfundet spillelysten og samlet mod til at snøre målstøvlerne og fortsætte karrieren i Rio-storklubben Flamengo. Det er en rigtig god nyhed for de mange Flamengo-fans, der var meget utilfredse med at se Ronaldo i Corinthians-trøjen.

Flamengo har holdt fast på deres profiler, men har i de seneste sæsoner savnet en topscorer. Den rolle skal Adriano nu indtage, og dermed er kravene og forventningerne høje til Flamengo i denne sæson. Flamengo har en rutineret trup fyldt med stjernespillere, der kan sikre en absolut topplacering. Flamengo har dog snublet i de afgørende spillerunder i de seneste sæsoner. Der har manglet fokusering og disciplin hos Flamengo, men får Cuca styr på de mange profiler, så bør Flamengo være med i topstriden.

Spillestilen fra træner Cuca er meget offensiv, og det har givet gode resultater på udebane, mens modstanderne ofte har haft succes med at spille afventende imod Flamengo på Maracanã i Rio de Janeiro.

Positivt: Sammenspillet trup med rutine, fleksibel spillestil, endelig fundet topscoreren?

Negativt: Ustabilitet, ofte intern uro, ikke overbevisende på hjemmebane.

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 14 hos Unibet*.

GRÊMIO 
Der var en mindre krise i Grêmio i statsmesterskaberne, hvor rivalerne fra Internacional sikkert tog titlen. Grêmio kan dog trøste sig med succes i Copa Libertadores, hvor Porto Alegre-klubben er flyvende og blandt favoritterne til at vinde turneringen.

Nuværende Corinthians-træner Mano Manezes førte Grêmio fra Serie B til en position blandt topholdene i Brasileirão. Klubben har fastholdt den defensive spillestil, som gav succes, og Grêmio har været et frygtet mandskab i de seneste sæsoner.

Truppen virker også meget stærk i denne sæson med forstærkninger som backene Ruy og Fábio Santos samt angriberne Maxi López og Alex Mineiro. Især på hjemmebanen ”Olimpíco” kan Grêmio kvæle modstanderne med deres dominerende defensive sikkerhed.

Grêmio stiller ofte med blot én enkelt angriber i front, og det har vist sig at skade holdet offensive kreativitet.

Positivt: Fysisk styrke, defensiv dominans, stærk hjemmebane.

Negativt: fokusering på Copa Libertadores, svag offensiv med manglende skarphed.

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 15 hos Sportingbet.
Season Match Bet: Grêmio – Botafogo 1 odds 1,50 hos Sportingbet.

FLUMINENSE

Der er store ambitioner hos Fluminsense, der har hentet den tidligere landstræner Carlos Alberto Parreira for at sikre succes i Brasileirão. Rio de Janeiro-klubben tilbragte det meste af sidste sæson på den forkerte side af nedrykningsstregen efter fokusering på Copa Libertadores turneringen.

Carlos Alberto Parreira har i første omgang hentet angriberen Fred hos den franske mesterklub Lyon, men Fluminense var også nødt til at finde en erstatning for topscoreren Washington, der blev solgt til São Paulo.

Fluminense har solgt flere af de profiler, der gav succes i Copa Libertadores, og de mange Fluminense-fans vil især savne Thiago Silva i defensiven, Arouca samt Thiago Neves på den offensive midtbane og selvfølgelig Washington.

Statsmesterskaberne Carioca var endnu en skuffelse for Fluminense, der ikke rystede sidste års fiasko af sig. Fred mangler endnu at slå igennem, og meget afhænger af den hjemvendte angriber.

Positivt: Offensiv spillestil. Rutineret træner, angriber Fred.

Negativt: Mangler defensive profiler og midtbanestyrmand, udsalg af profilerne, ustabilitet.

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 18 hos Unibet*.

SANTOS

I flere sæsoner har Santos tilhørt topholdene i den brasilianske liga, og derfor var det en meget stor overraskelse, at klubben længe var i nedrykningsfare i sidste sæson. Det har fået træner Vágner Mancini til at hive Neymar op i førsteholdstruppen.

Stortalentet Neymar er nyeste fund i Santos truppen, og den 17 årige angriber er selvfølgelig blevet sammenlignet med både Robinho og Pelé.
Neymar bliver angrebsmakker med ligatopscoreren Kléber Pereira.

Derudover er der også store forventninger til den lille, offensive midtbanespiller Madson, der er hentet hos nedrykkerne fra Vasco da Gama.

Positivt: God hjemmebane, godt makkerpar i front.

Negativt: Ustabilitet, dårlige udebanepræstationer, mangler defensiv styrmand.

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 19 hos Unibet*.
Season Match Bet: Santos – Botafogo 1 odds 1,85 hos Unibet*.

ATLETICO PR

Nedrykning var et seriøst tema i Atletico PR i sidste sæson, og der er faktisk ikke hentet afgørende forstærkninger til truppen til denne sæson. Alligvel er der er stor optimisme i Curitiba-klubben.

Atletico PR overlevede sidste sæson på en række flotte resultater på hjemmebanen ”Arena da Baixada”, og truppen har selvtillid efter at have vundet statsmesterskabet.

Lykkes det for modstanderne at lukke ned for angriberen Rafael Moura, så er Atletico PR offensiven stort set lammet. Rafael Moura er eneste offensive profil i klubben, og det kan vise sig at blive afgørende i denne sæson. Specielt i udebanekampene har en ensom Rafael Moura i front haft svært ved at sikre point til klubben.

Positivt: God hjemmebane, defensiv sikkerhed.

Negativt: Mangler offensive profiler, dårlige udebaneresultater.

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 81 hos Sportingbet.
Season Match Bet: Atletico PR – Coritiba 1 odds 1,82 hos Unibet*.

SPORT

De besøgende hold har haft svært ved at få noget med hjem fra "Estadio Ilha do Retiro" i Recife, hvor Sport har opbygget en stærk hjemmebane med massiv opbakning fra de mange Sports-fans. Der er her, at Sport henter hovedparten af pointene i Brasileirão, men ambitionen hos den populære klub er at placere sig i den øvre halvdel af tabellen.

Sport udnyttede hjemmebanefordelen og vandt ligacuppen Copa do Brasil i sidste sæson, og deltager derfor i årets Copa Libertadores, hvor modstanderen i næste uges returopgør i ottendelsfinalen er topholdet Palmeiras, der kommer til Recife med en 1-0 sejr i bagagen.

Sport har dog ikke benyttet muligheden for at tiltrække de store stjerner til klubben, og ansvaret for den offensive indsats ligger hos veteranen Paulo Baier, der med 34 år synger på karrierens sidste vers. Angrebet har mistet profilen Carlinhos Bala, og det er nu Vandinho og Ciro, der skal levere målene.

Sport vandt ganske overbevisende deres statsmesterskab, hvor der dog ikke er den store konkurrence.

Positivt: Stærk hjemmebane.

Negativt: Mangler profiler, deltager i Copa Libertadores.

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 67 hos Sportingbet.

BOTAFOGO

Der er tradition for en meget offensiv spillestil hos Rio de Janeiro-klubben Botafogo. Det er uden tvivl ambitionen hos træner Ney Franco at fastholde fokus på offensiven, og der bliver satset meget på trioen Maicosuel, Reinaldo og Victor Simôes i angrebet.

Derfor har det været afgørende, at Botafogo hentede forsvarsgeneralen Juninho tilbage efter et mislykket ophold hos São Paulo.

Ney Franco er under stort pres efter sidste sæsons økonomiske krise betød afsked med størstedelen af førsteholdstruppen. Carioca-turneringen blev en overaskende succes for Botafogo, der kæmpede sig til finalen mod storklubben Flamengo, som dog vandt statsmesterskabstrofæet efter straffesparkskonkurrence.

Positivt: Offensiv spillestil, god hjemmebane.

Negativt: Meget begrænset trup og få muligheder for indkøb.

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 29 hos Sportingbet

ATLETICO MG

Der er allerede krisestemning i Atletico MG efter elimination i Copa do Brasil og et smerteligt 6-1 nederlag til rivalerne fra Cruzeiro i statsmesterskabsfinalen.

Èn spiller giver dog Atletico MG fansene forhåbninger; angriberen Diego Tardelli er kommet til fra Flamengo og han har fundet vej til netmaskerne hele 23 gange i de hidtil 22 kampe for Belo Horizonte-klubben. Dermed er én mandshæren Tardelli ansvarlig for halvdelen af Atletico MG´s scoringer.

Atletico MG mangler at hente en håndfuld forstærkninger, da den smalle trup består af mange unge og urutinerede spillere. Det kan skabe svingende præstationer og manglende gejst i en nedgangsperiode som denne, hvor spillerne viser udisciplineret spil på banen.

Atletico MG viste denne ustabilitet i Copa do Brasil-opgørene mod Vitoria. I første opgør faldt Atletico MG mandskabet sammen og tabte med 3-0, men holdet vandt med samme cifre på hjemmebane i returopgøret på hjemmebanen ”Mineirão”. Atletico MG tabte dog efter straffesparkskonkurrence og stemningen er dårlig allerede fra sæsonstarten.

Positivt: Diego Tardelli, fuld fokus på Brasileirão

Negativt: Usikker defensiv, ringe trupbredde, dårlig disciplin.

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 50 hos Unibet*.
Season Match Bet: Atletico MG – Goiás 1 odds 2,25 hos Unibet*.

GOIÁS

Der bliver satset offensivt hos Goiás for at overraske i denne sæson. Træner Hélio dos Anjos har hentet angriberen Felipe hos Nautico for at blive angrebsmakker med topscoreren Iarley. Felipe har allerede vist at være en god investering ved at score 17 mål i de hidtil 26 kampe.

Men faktisk er det defensiven, der har vist overraskende god form ved blot at tillade 10 scoringer i året ialt 26 kampe. Der er dog ikke den store konkurrence i statsmesterskaberne, men især de to backs Vitor og Julio Cesar har imponeret. Den store test bliver selvfølgelig, når den smalle Goiás-trup skal møde topholdene i Brasileirão.

Goiás har en begrænset trup efter at have mistet deres stjernespiller Paulo Baier til Sport, mens Romerito er ude med en skade i sæsonens første par måneder. Det kan blive en vanskelig sæson for Goiás, men ambitionen er en midterplacering, og træner Hélio dos Anjos blæser til angreb fra første fløjt.

Positivt: Rutineret angreb ledet af Iarley

Negativt: Smal trup. Profilen Romerito langtidsskadet.

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 51 hos Sportingbet.

CORITIBA

Sidste sæson lykkedes det for Coritiba at overleve som oprykker, og ambitionen i denne sæson er at fastholde en position i midten af tabellen. Men det bliver uden Keirrison, der faktisk ene mand holdt Coritiba fra nedrykning. Keirrison blev ligatopscorer med 21 scoringer, hvilket fik Palmeiras til at hente målhelten.

Træner René Simôes satser på den rutinerede offensive midtbanespiller Marcelinho Paraiba, der er kommet til fra Flamengo. Det var René Simões, der reddede Fluminense fra nedrykning i sidste sæson, og han har sparket lidt kampgejst ind i truppen.

Det unge Coritiba-mandskab skuffede i statsmesterskaberne, hvor rivalerne fra Atletico PR vandt trofæet uden større besvær. René Simôes har fokuseret på defensiven, men det har ikke været muligt at hente en erstatning for forsvarsgeneralen Mauricio, der også har taget turen til Palmeiras.

Dermed kan Coritiba ende som én af sæsonens skuffelser.

Positivt: Træner René Simões

Negativt: Mangler offensive profiler. Smal trup

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 101 hos Sportingbet.

VITORIA

Efter en imponerende 10.plads i sidste sæson har Vitoria solgt de største profiler Willians og Marquinhos til Palmeiras, men ambitionen er gentage bedriften fra sidste sæson og igen kvalificere sig Copa Sudamericana.

Nu ligger meget af ansvaret hos de erfarne midtbaneprofiler Ramon og Jackson, mens angriberen Neto Baiano er tiltænkt en rolle som topscorer på holdet.

Vitoria træder ind i Brasileirão med selvtillid efter en flot indsats i statsmesterskabet samt succes i Copa do Brasil, hvor holdet kvalificerede sig til kvartfinalen efter straffesparkskonkurrence mod Atletico MG.

Træner Paulo Cesár Carpegiani håber på, at målmand Viárafa holder Vitoria væk fra nedrykningszonen, men det forventes ikke, at Vitoria henter mange point på udebane.

Positivt: Erfaring, defensiv fokusering, god stemning i truppen

Negativt: Manglende offensive profiler, ringe trupbredde.

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 101 hos Sportingbet.

NAUTICO

Siden oprykningen i 2006 sæsonen har Nautico formået at redde sig fra nedrykning i de sidste spillerunder, og det ligner igen en position blandt nedrykningskandidaterne for Nautico. Truppen har dog fået et par sæsoners erfaring med Brasilerão og har lært af tidligere fejltagelser.

Nu virker Nautico klar til at spille offensivt for overlevelse og vil jagte vigtige point ved at udfordre modstanderne langt fremme på banen. Den fornyet optimisme er kommet med stjernespilleren Carlinhos Bala, som Nautico har hentet hos rivalerne fra Sport.

Derudover kan træner Waldemar Lemos fremvise offensive profiler som Sidny, Adriano Magrão og topscoreren Gilmar.

Den offensive taktik har betydet, at Nautico har fundet vej til netmaskerne hele 52 gange i årets 26 kampe i statsmesterskaber og Copa do Brasil, og Carlinhos Bala er hurtigt faldet til i Nautico-truppen i elegant sammenspil med Gilmar.

Årets første store test kom dog mod Internacional i Copa do Brasil. Internacional er i sportspressen generelt regnet som det stærkeste mandskab i Brasilien, og det lykkedes at vise svaghederne og begrænsningerne for dette Nautico mandskab. Internacional vandt sikkert med 3-0 i Recife.

Forsvaret kan virke rystende usikkert, og det kan blive en vanskelig sæson, hvis der ikke kommer mere stabilitet i de bagerste rækker.

Ambitionen er kvalifikation til Copa Sudamericana, hvilket kræver en placering blandt de 12 bedste, men træner Waldemar Lemos bør i første omgang fokusere på at skabe afstand til nedrykningsstregen.

Positivt: God offensiv og erfaring med nedrykningsdrama.

Negativt: Usikker defensiv, smal trup, dårlige udebaneresultater.

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 751 hos Sportingbet.
Season Match Bet: Nautico – Barueri 1 odds 1,85 hos Unibet*.

SANTO ANDRÈ

Her er en af de spændende oprykkere, som der er store forventninger til. Klubben skabte en sensation, da det lykkedes at vinde ligacupfinalen mod Flamengo i 2005, hvilket førte til deltagelse i Copa Libertadores året efter.

Og med både bolivianske Pablo Escobar og Elvis i truppen, så er der forhåbninger om overlevelse for Santo André. Derudover har træner Sérgio Guedes hentet profiler som den rutinerede back Gustavo Nery og midtbaneveteranen Rodrigo Fabri. De er selvfølgelig hentet for at tilføje erfaring til truppen og for at gå forrest i de svære kampe.

Santo André imponerede i Paulista turneringen, hvor favoritdræberen var med til sidste spillerunde om slutspilspladserne. Det lykkedes endda at besejre mægtige São Paulo med 2-0, og Santo André har vist, at de kan være med blandt Brasileirão holdene.

Udgangspunktet er yderst defensivt, og der bliver næppe sat scoringsrekorder hos Santo André. Som oprykker skal man forvente, at Santo André vil hente langt hovedparten af deres point på hjemmebanen i São Paulo.

Positivt: Selvtillid efter Paulista, rutinerede forstærkninger.

Negativt: Svag offensiv, smal trup, risiko for skader til veteranspillerne.

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 1001 hos Sportingbet.
Season Match Bet: Santo André – Avai 1 odds 1,833 hos Sportingbet.

AVAI

En anden oplagt nedrykningskandidat er Avai. Det er 30 år siden, at Avai sidst deltog i Brasileirão, så det er på sin vis endnu en debutant. Der er ikke hentet forstærkninger for at sikre overlevelse, hvor træner Silas må satse på defensiven.
Det forventes, at målmandsprofilen Eduardo Martini får masser at bestille mod de bedste brasilianske klubber.

Træner Silas har valgt en meget defensiv taktik, og det kan blive vanskeligt for Avai-offensiven at vise kvalitet. Den manglende erfaring kan betyde meget svingende præstationer og det totale fravær af profiler kan betyde et meget lavt bundniveau.

Profilerne i truppen er alle samlet omkring defensiven, hvor André Turatto og Léo Gago skal forsøge at holde modstanderne fra scoringer.

Positivt: Defensiv fokusering.

Negativt: Svag offensiv, manglende erfaring og smal trup.

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 1001 hos Sportingbet.

BARUERI

Grêmio Barueri er stormet igennem de brasilianske divisioner med 7 oprykninger siden klubben blev grundlagt i 2000. I sidste sæson fik Barueri 4.pladsen i Serie B, hvilket lige præcis indløste sidste billet til Brasileirão.

I de 38 spillerunder i Serie B scorede Barueri blot 58 mål, mens de tre øvrige oprykkere alle scorede over 70 mål. (Corinthians scorede flest med 85 scoringer i de 38 kampe)

Det er således første gang, at Barueri deltager i Brasileirão, og debutanter har det traditionelt set svært. Det viste Ipatinga f.eks i sidste sæson, hvor det blev til en sikker sidsteplads.

Ambitionen for Barueri i denne sæson er at samle erfaring og undgå sidstepladsen. Træner Estevam Soares håber på sensationen, men det ser ud til at blive mere end vanskeligt at undgå nedrykning, og alle forhåbninger er samlet hos angriberen Pedrâo. Han har scoret 16 mål i år, men Barueri imponerede ikke i Paulista-turneringen, hvor præstationerne svingede meget.

Der er ikke hentet afgørende forstærkninger til den smalle trup.

Positivt: Angriber Pedrâo

Negativt: Manglende erfaring og ringe trupbredde.

Bedste odds: Vinder af Brasileirão til odds 751 hos Sportingbet.