Peyton Manning tager imod Tom Brady, når New England Patriots gæster Denver Broncos. Danske Spil* har frigivet adskillige specials til opgøret.

Søndag tørner to af de største NFL-legender sammen, når Peyton Manning og Denver Broncos tager imod Tom Brady og New England Patriots. De to quarterbacks har i årevis været blandt de allerstørste profiler i den amerikanske football-liga, og når de indstiller deres respektive karrierer, vil man utvivlsomt omtale dem begge som to af de bedste quarterbacks i historien.

Denne søndag står de så over for hinanden for syttende gang, når de to hold skal afgøre AFC-mesterskabet. Indtil videre har Tom Brady vundet 11 af disse opgør, mens Manning har vundet fem gange. Ud af disse 16 opgør har fire af dem fundet sted i slutspillet, hvor de indtil videre begge har prøvet at vinde to gange over den anden.

Et opgør som dette, der i den grad sætter to af tidens bedste quarterbacks over for hinanden, fortjener en masse dækning, og det får kampen også. Det sker også hos bookmakerne, og hos Danske Spil* har man lavet et helt marked, der hedder Peyton Manning vs Tom Brady (inkl. OT) – og det har undertegnede kigget en smule på. Byd endelig ind med indspark til disse specials i kommentarfeltet. 

Hvem kaster flest interceptions? Tom Brady Lige mange Peyton Manning
Danske Spil
3,50 2,25 2,60

Peyton Manning har gang i en horribel sæson, hvor det i 10 kampe i grundspillet blev til hele 17 interceptions. Det var der kun én quarterback, der gjorde værre hele sæsonen, og det var Blake Bortles, der modsat Manning spillede samtlige 16 kampe. Måske skal man spille lidt på, at han kaster flere interceptions end Tom Brady? 2,60 kan godt virke højt på en quarterback, der kastede 10 interceptions mere end Brady i langt færre kampe - men husk på at Denver Broncos i den grad har et skræmmende defense, hvilket er en kæmpe årsag til deres finaleplads.

Hvem kaster bolden flest gange? Tom Brady Lige mange Peyton Manning
Danske Spil
1,67 20,00 2,10

New England Patriots har ikke det store løbespil, hvilket presser Tom Brady til at kaste bolden oftere. Peyton Manning har altid været kasteglad, men når man tænker på hans spil i denne sæson, kan det godt ske, at Kubiak og Broncos vil forsøge at få løbespillet til at fungere. Kigger man på de rå stats, så har Brady i grundspillet kastet 39 gange per kamp, mens han kastede 42 gange i seneste runde af slutspillet. Til sammenligning snitter Manning 33,1 kast per kamp og 37 i slutspillet. Der er selvfølgelig flere ting, der spiller ind på disse stats, men måske man skal kigge mod 1,67 på Tom Brady?

Hvem kaster først 100 yards? Tom Brady Peyton Manning
Danske Spil
1,50 2,40

100 yards er ikke meget - men handler dette spil ikke lidt om, hvem der starter med bolden? Ikke helt, men odds 2,40 på Peyton Manning synes jeg, virker til at være ret højt - eller hvad? Det spiller naturligvis ind, at han har haft en ussel sæson, og at han lynhurtigt kan kaste en interception, men umiddelbart synes jeg, at oddset virker lidt højt, når man tænker på, at det 'blot' er 100 yards.

Jeg er ingenlunde NFL-ekspert - dem har vi andre af her på siden, og mon ikke de spytter deres tanker ud om søndagens kampe på den ene eller anden måde - så byd endelig ind med dit input. 

Kampen kan ses på 3+ fra klokken 21:05. Efter AFC-finalen venter NFC-finalen mellem Carolina Panthers og Arizona Cardinals. 

Sådan finder du deres specials:

Gå ind på Danske Spil* her

Gå til Manning vs Brady via forsiden