Selvom Danmark vandt 3-1 over Kazahkstan i lørdagens VM-kvalifikationskamp, levner bookmakerne ikke store chancer for dansk deltagelse ved VM 2018 i Rusland. 

Allerede inden kampen mod Kazakhstan var Danmarks chancer for kvalifikation til VM 2018 for dystre. Og det er de stadig, selvom det blev til en 3-1 sejr. 

"Det var selvfølgelig vigtigt med en dansk sejr, men det ændrer ikke ved, at førstepladsen bliver mere end almindelig svær at nå, så det er andenpladsen, vi skal erobre. Men heller ikke det bliver nemt," siger oddsansvarlig hos Danske Spil*, Peter Emmike og fortsætter:

"Vi tror, Danmark havner på andenpladsen, men det er jo langt fra lig med en billet til VM. Danmarks pulje er i den grad i spil til at tage sorteper som dårligste 2'er-pulje, hvilket ikke giver nogen playoff-plads."

Danske Spil* giver odds 3,00 for, at Danmark kvalificerer sig til VM, mens de giver odds 1,35 for, at Danmark ikke skal til Rusland i 2018. 

Flest indskud på dansk kvalifikation

Nordicbet* vurderer, at der er 27 procents chance for dansk deltagelse ved VM 2018 i Rusland. Pressechef Thomas Holm fortæller, at 85 procent af indskuddene hos dem indtil videre har været på, at Danmark kvalificerer sig. Ifølge pressechefen er der dog ikke tale om overvældende indskud, og den ulige fordeling skyldes formentlig, at danskerne synes, at det er mest spændende at spille på det højeste odds, og på at det går Danmark godt. 

"Førstepladsen ser meget urealistisk ud at nå. Dels er danskerne ikke specielt skarpe, og dels ser Polen rigtig stærke ud. Det er svært at se dem smide seks point i fire kampe. Og så har de også en bedre målscore. Det leder os tilbage til at sige, at det er andenpladsen, landsholdet skal kæmpe om, og den er vi jo ikke en gang sikker på," siger Thomas Holm til BetXpert og fortsætter: 

"Selv hvis Danmark bliver 2'er og kommer ud i to playoffkampe, må man formode, at det cirka er 50/50. Det handler blandt andet om lodtrækningsheld. Danmark kan være uheldige og møde 2'eren i gruppen med Spanien og Italien, og der vil danskerne ikke være favoritter."

Nordicbet* giver odds 3,45 for dansk deltagelse ved VM 2018, mens de giver odds 1,27 for, at det ikke lykkes for det danske landshold at kvalificere sig. 

Danmarks næste kamp i VM-kvalifikationen er den 1. september, hvor Polen gæster Parken. 

2'er-stillingen

De otte bedste 2'ere kvalificerer sig til en playoff-runde med en udekamp og en hjemmekamp om en plads ved VM 2018 i Rusland. I 2'er-stillingen fratrækkes kampene mod sidstepladsen i de forskellige grupper. Det betyder, at Danmark får fratrukket de seks point for de to sejre over Kazakhstan. Hvis Danmark skal have de point med over i 2'er-regnskabet, så skal Kazakhstan avancerer fra sidstepladsen. Det ser dog svært ud, da de kun har to point, mens Rumænien og Armenien begge har seks point. 

Stilling Land Point Målscore
1. Italien* 10 9-4
2. Nordirland 10 7-2
3. Frankrig 10 8-4
4. Island 10 7-5
5. Portugal* 9 15-2
6. Slovakiet 9 9-3
7. Grækenland 9 6-2
8. Irland 9 5-3
9. Montenegro 7 9-7
x Danmark* 4 3-4

*Landet mangler en kamp i forhold til resten.