Mens fodboldtilhængerne savner mål, så har de målfattige kampe ved EM været en god forretning for bookmakerne. Tal fra Danske Spil* viser, at kunderne har tabt mere end normalt.

Skal man konkludere noget efter EM's første 12 kampe, så er tendensen rimelig klar: Alle hold står kompakte, er bange for at blotte sig, defensiven er stærkere end offensiven, og de store hold har svært ved at lukke kampene. Alt i alt har det resulteret i få mål.

Det er skidt for os alle fodboldtilhængere, som elsker mål og gerne vil have så meget underholdning som muligt. Det er til gengæld ganske fint for bookmakerne, der lever godt, når målene er få, og favoritterne har det svært.

Sådan lyder det hos de bookmakere, som BetXpert har talt med, før onsdagens kampe.

Hos Danske Spil* ligger tilbagebetalingsprocenten for EM på 84 procent, hvor den teoretiske tilbagebetaling ligger på 95 kroner. Det vil sige, at spillerne i gennemsnit taber 11 kroner mere end normalt.

Det er særligt de få mål, som skæpper godt i bookmakernes kasser. EM-slutrunden har været præget af få mål. Faktisk er kun to ud af 12 kampe gået over 2,5 mål.

"Da vores Oddset-spillere generelt hælder til at spille på flere mål i EM-kampene, har dette isoleret set været godt for forretningen," siger Hans-Henrik Busk Stie, Content Manager ved Danske Spil*.

De store nationer har heller ikke været så overlegne, som Oddset-spillerne har troet.

"EM har generelt været præget af mange favoritsejre, men da favoritterne typisk har vundet knebent med præcis ét mål, så holder vi skindet på næsen hos Danske Spil*," siger Hans-Henrik Busk Stie.

BetXpert har fået indsigt i Danske Spils tal for EMs første 12 kampe.

Favoritterne vinder knebent

Det mønster ses også hos bookmakeren Tipico. Her kan man også melde om "pæne tal." Særligt én kamp har dog gjort ondt for bookmakerne. Det er Tysklands 2-0 sejr over Ukraine.

"Spillerne fik en god start med mange favoritsejre og en del kombinationsspil, der gik hjem. Tysklands 2-0 sejr over Ukraine gjorde ondt på os - primært på grund af det sene mål af Schweinsteiger," siger Jacob Nielsen fra Tipico til BetXpert.

Også hos Tipico har de udeblevne handicapsejre til favoritterne været indbringende. Og de seneste dage har hverken Belgien, Østrig eller Portugal vundet trods favoritstatus.

"De sidste par dage har været lidt sværere at forudse, og vi kan da vise ret pæne tal nu," siger Jacob Nielsen til BetXpert.