Det danske landshold har kæmpet bravt og leveret fortryllende præstationer. Nu venter der er semifinaleopgør på Wembley mod EM-favoritterne fra England. Fodboldekspert Frank Pilantra kigger nærmere på de danske chancer i semifinalen.

Der er nu kun fire hold tilbage ved EM 2020: Italien, Spanien, England og så lille Danmark.

Det blev en yderst spændende kvartfinale i Baku, efter Danmark fik en drømmestart mod Tjekkiet med Thomas Delaneys føringsmål allerede efter fire minutters spil.

Med Kasper Dolbergs scoring til 2-0 var tjekkerne sendt til tælling ved pausen efter dansk dominans i de første 45 minutter. Tjekkerne var dog langtfra færdige, og med en hurtig scoring fra topscorer Patrik Schick i starten af 2. halvleg kom der pres på Kasper Schmeichels bur.

Heldigvis kom der ikke yderligere scoringer, og dermed kunne de danske spillere og fans fejre semifinalebilletterne, og at de danske vikinger nu skulle videre på togt. Denne gang er målet at erobre England.

Bookmakerne peger på England: "It's coming home"

Englænderne har ganske vist ikke spillet helt op til deres bedste ved dette slutrunde, hvor der har været kritik af den defensive taktik og manglende kreativitet.

Det blev der for alvor rettet op på i kvartfinalen på Det Olympiske Stadion i Rom.
Englænderne fik smidt lidt af forsigtigheden og udspillede Ukraine i en kvartfinale, hvor der var ren klasseforskel og reelt på intet tidspunkt tvivl om udfaldet.

Med to fuldtræffere af Harry Kane, et enkelt fra forsvarsfyrtårn Harry Maguire samt en scoring fra den rutinerede Jordan Henderson fik England en overbevisende 4-0-sejr over Ukraine.

Med 60.000 engelske fans i ryggen på Wembley er England favoritter i semifinalen mod Danmark.
 
Bookmakernes 1X2-chancevurdering for ordinær spilletid er landet lige i nærheden af 56-26-18, og de danske spillere skal helst finde endnu en toppræstation frem og ramme dagen for at nedkæmpe de engelske stjernespillere. 

1X2 odds, England - Danmark, Ons. 7. jul. 2021 kl. 21:00

England

Uafgjort

Danmark

England var i fuld kontrol i deres ottendedelsfinale, hvor de tog en 2-0-sejr over Tyskland. Landstræner Gareth Southgate bygger spillet op fra en sikker defensiv organisation, og de engelske "Three Lions" har hentet fem clean sheets i deres fem EM 2020-kampe. 

Såørgsmålet er nu, om Kasper Hjulmand kan finde den rette taktik og få udnyttet hurtigheden hos offensive profiler til at tage fusen på englænderne i omstillinger?

Bookmakerne har ikke den store tiltro til det danske landshold, og de vurderer, at der blot er omtrent 30 procent chance for, at Danmark eliminerer England og ender i EM-finalen den 11. juli på Wembley.

England vs. Danmark: Hvem går videre? Højeste odds Bookmaker
England går videre 1,33
Danmark går videre 3,50

Det er ikke den store overraskelse, at England også er udset af bookmakerne som favorit til at vinde EM-trofæet.

I den anden semifinale mødes Italien og Spanien den 6. juli; Den kamp bliver også afviklet på Wembley.

Hold øje med analyser til semifinalerne fra vores ekspertpanel.