En armensk fodboldpræsident chokerer med udtalelser om matchfixing i Danmark EM-kvalgruppe. Bookmakeren Tipico oplevede vilde, men ikke usædvanlige oddsudsving til kampen, mens Nordicbet* og Betsafe ikke så nogen mistænksomme spillemønstre.

Mange danske fodboldfans vil sikkert helst glemme alt om den netop afsluttede EM-kvalifikation, som endte med en kold dansk dukkert. Men nu er der for en stund pustet marginalt liv i forhåbningerne om dansk EM-deltagelse.

I den sidste gruppekamp mellem Armenien og Albanien ville alt andet end albansk sejr nemlig sende Danmark til EM via andenpladsen. Sådan gik det dog ikke, da Albanien vandt sikkert 3-0. 

Men nu er den armenske fodboldpræsident Ruben Hayrapetyan ude med chokerende udtalelser. I et interview med mediet Armenia Now har han blandt andet sagt:

"... angående kampen mod Albanien, så er jeg sikker på, at der fandt bedrag sted i opgøret. Selv hvis vi havde haft verdens bedste træner på bænken, så havde resultatet været det samme." Det skriver Ekstra Bladet i dag.

Også i dagene efter kampen var der rygter om, at armenerne skulle have "lagt sig ned."

Vild, men ikke usædvanlig, oddsudvikling

Hos bookmakere Tipico startede oddset på Albanien i 2,80, men gik derefter ned til odds 2,05.

"Det var en voldsom oddsudvikling," siger Jacob Nielsen fra Tipico, til BetXpert.

"Men der var ikke som sådan noget, der fik alarmklokkerne til at ringe hos os. For odds 2,80 var fra starten nok lidt skævt, men at den ender i 2,05 var dog også alt for lavt. Så det var da en markant udvikling i oddsene, men det ser man ofte," siger han.

Tipico er en bookmaker med et stort antal fysiske butikker i Tyskland - også i områder med mange albanere.

"Vi ville have været de første til at mærke, hvis der blev spillet unormalt tungt på Albanien" siger han.

Han afviser dog ikke, at der kunne have fundet fusk sted, da man aldrig kan udelukke "vennetjenester" inden for sport.

Der blev holdt øje

Hos Nordicbet* og Betsafe oplevede de heller ingen mistænkelige spillemønstre, siger manager Thomas Holm.

"Udfra spillemønstrene var der ikke noget mistænksomt at se," siger han.

Ligesom Jacob Nielsen forklarer han dog, at der af den grund godt kan finde noget fordækt sted. Det er set tidligere.

"Det kan jo være, at spillerne er blevet bestukket - ikke med henblik på at vinde penge, men bare fordi, at Albanien gerne vil til EM," siger han og forklarer, at der blev holdt lidt ekstra øje med kampen.

"Når hold som Armenien og Albanien mødes, hvor det ene hold har alt at spille for, og det andet hold intet, så holder vi ekstra øje med kampen. Ligesom vi fx gør med motivationsløse hold i Serie B," siger han.

Thomas Holm vil ikke gisne om Danmarks muligheder for at komme med til EM, men såfremt der indledes en reel sag, så er Betsafe klar med odds på, om Danmark alligevel skal med til EM.

"Ja, hvorfor ikke. Hvis først der indledes en reel sag, så kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke også skal have odds på det. Lad os se, hvordan det udvikler sig."