Scandic Bookmakers kan bryste sig af BetXperts pris som årets bookmaker 2015 inden for kategorien "Bedste tilbagebetaling."

Som noget nyt uddeler BetXpert i år en række bookmaker-awards. I løbet af uge 51 vil vi uddele tre priser inden for tre forskellige kategorier.

Vi begynder med "Bedste tilbagebetaling". Og her løber Scandic Bookmakers med prisen.

For at finde bedste tilbagebetalingsprocent har vi taget udgangspunkt i de mest populære sportsgrene og ligaer fra BetXpert i 2015. Hos Scandic er man glade for prisen.

"Vi er stolte over at modtage prisen, da der netop på tilbagebetalingsprocenten er benhård konkurrence på markedet," siger Jakob Sagild, manager ved Scandic Bookmakers.

"Vi er meget bevidste om, at tilbagebetaling er en væsenlig faktor for mange spillere, og vi har igennem 2015 arbejdet for at få bedre odds på en række store fodboldligaer. Derfor er det selvfølgelig ekstra rart, når der bliver lagt mærke til vores forbedringer," siger Jakob Sagild.

Også høj TBP i 2016

Scandic Bookmakers har i 2015 blandt andet gjort sig bemærket ved deres "bedste odds"-garanti på store fodboldligaer som Premier League og Bundesligaen. De vil nu kigge på muligheden for også i 2016 at garantere de bedste odds på markedet.

"Denne pris bekræfter os i, at vi har fat i noget rigtigt og giver endnu mere blod på tanden i forhold til at fortsætte med at garantere markedets bedste odds. Vi har allerede udvidet vores ”garanteret bedste odds”-tilbud med flere ligaer i slutningen af 2015, og nu skal vi se nærmere på, hvordan vi kan styrke produktet yderligere i 2016," siger Jakob Sagild.

På pladserne efter Scandic kom Sportingbet og Unibet* ind som henholdsvis nummer to og tre.

Sådan gjorde vi

Bookmakernes tilbagebetalingsprocent inden for de forskellige ligaer kan man til enhver tid se i BetXperts bookmaker-sektion.

I stedet for blot at tage et samlet gennemsnit for alle bookmakernes markeder, har vi beregnet en vægtet tilbagebetalingsprocent med udgangspunkt i de 20 mest populære sportsgrene/ligaer blandt ekspert- og brugertips på BetXpert i 2015, målt på antal unikke læsninger. Dette modsvarer over halvdelen af alle læsninger af tips i 2015.

Den danske Superliga er med knap 8% af samtlige (unikke) læsninger den mest populære liga. Herefter følger Champions League fodbold med 6%, engelsk Premier League med 4%, ATP tennis med 3% osv.

Hver af de 20 sportsgrene/ligaer bidrager således til det vægtede gennemsnit svarende til deres popularitet. Bookmakernes tilbagebetaling på Superligaen er således vægtet ind i gennemsnittet med knap 14% og så fremdeles. For simpelheds skyld har vi anskuet 1X2/head-to-head markeder på alle sportsgrene/ligaer i det vægtede gennemsnit.