Det har været nogle dramatiske dage i OB med rullende hoveder og druk-rygter - samtidig med at spillerne har skullet forberede sig til Europa League-kampen mod Getafe i Madrid-forstaden af samme navn (i aften kl. 21:05).

I tirsdags fyrede OB-bestyrelsen cheftræner Lars Olsen, assistenttræner Viggo Jensen og sportsdirektør Kim Brink. Det skete på baggrund af et utilfredsstillende år 2010 hvor den fynske klub først måtte nøjes med sølv i Superligaen (selv om holdet lå nr 1 ved vinterpausen) og siden fik en tvivlsom start på den nye sæson.

Den spillemæssige krise kulminerede med lørdagens elendige spil og 0-1-nederlag mod FC Nordsjælland - og det fik altså bestyrelsen til at sætte gang i guillotinen. Med et overraskende omfattende blodbad til følge.

Brinks fyring overraskede

Man vidste godt at Lars Olsens trænersæde var varmt, men Kim Brinks fyring kom som noget af et chok. Set udefra har sportsdirektøren (i øvrigt med en succesrig fortid som træner; han stod bag OBs sensationelle sejr over Real Madrid i 1994) med fiffige spillerhandler i høj grad været manden bag OBs forvandling fra en halvgrim ælling til en relativt smuk svane der kunne spille med om mesterskabet. Efter to fjerdepladser i træk, blev det til en andenplads i både 08/09 og 09/10.

Men Brinks hoved røg altså også - og det satte gang i rygterne. Ekstra Bladet citerede anonyme spillere for at Brink havde været fuld og opført sig pinligt ved de to EL-kvalifikationskampe mod skotske Motherwell (Brink afviser blankt rygterne om fuldskab).

Krise-styring: Hele truppen med i Spanien

Anonyme spillerudtalelser (uanset om Ekstra Bladet har pyntet på dem) har næppe været den ideelle optakt til OBs første EL-gruppespilskamp der spilles denne torsdag mod Getafe. I forvejen var der splid i truppen efter FCN-nederlaget hvor Thomas Helveg kritiserede visse elementer (mellem linjerne: Peter Utaka og co.) for at være useriøse.

Uffe Petersen - den gamle cheftræner der har indvilliget i at udfylde posten indtil bestyrelsen finder en ny - har da også valgt at tage hele truppen på 24 mand, inklusive skadede spillere, med til Spanien. For at få dem væk fra den snadrende medie-andedam i Danmark, og for at få talt ud og rystet spillerne bedre sammen.

I aften vil det vise sig om spillerne så også står sammen når det gælder på banen - og om trænerfyringen er den saltvandsindsprøjtning som fynboerne har manglet.

Læs analysen af Getafe - OB

Se også BetXperts øvrige Europa Cup-analyser (og spilforslag). Oversigten findes på forsiden af BetXpert.com eller her.