I en tid, hvor det meste sport og resten af samfundet ligger stille, har mange tyet til utraditionelle midler. BetXpert er ingen undtagelse, og derfor er tipredaktør Jesper Helmin stolt over at kunne præsentere sitets nye petanque-ekspert Poul W. Andersen.

Det er næppe gået mange folks næse forbi, at næsten al sport ligger stille i disse tider. Derfor har vi her hos BetXpert allieret os med en ekspert fra en af de få sportsgrene, der ikke ligger stille.

Her er tale om den erfarne petanque-ekspert Poul W. Andersen. Poul er 55 år og har tidligere været på det danske landshold i petanque. I dag spiller han mest for sjov i sin lokale klub ”Kaffen er Sort”. Den ligger i en lille by, der hedder Borup, lidt vest for Køge.

Foruden mere end 30 års erfaring med petanque er han slet ikke uerfaren indenfor betting.

”Når jeg fortæller folk, at jeg er spiller på sport, ser de ofte underligt på mig. Mange tror, at det kun er de helt unge, der spiller. Sådan er det i hvert fald ikke i mit tilfælde. Qua min karriere indenfor petanque har jeg et rigtig godt netværk blandt elitespillerne, både nationalt og internationalt. Jeg følger jo stadig meget med, og det forsøger jeg at udnytte, når bookmakerne stikker ud med for høje odds.”

”Jeg har bettet på petanque i de seneste 10-12 år. Førhen var der ingen bookmakere, der udbød odds på det, men det er der nu. Inden da spillede jeg en smule på dart, som er min anden passion, i ny og næ. Det gav dog ikke overskud, hvilket petanque har gjort indtil nu.”

De små detaljer er afgørende

Pouls mange års erfaring har gjort, at han er i stand til at vurdere selv de mindste og mærkværdige detaljer i spillet. Det er ofte noget, bookmakerne ikke tager højde for, mener han.

”Der er så mange finesser og detaljer, der kan være altafgørende i petanque. Ofte tager bookmakerne slet ikke højde for dem. Lidt groft sagt skulle man nogle gange tro, de havde sat en abe til at sætte oddsene.”

”For folk, der ved noget om sporten, er det alment kendt, at hver klub har sin måde at rive banen på, når du skal gøre den klar til næste kamp. Du kan rive den på tværs, på langs, sågar skråt, og du kan gøre det med bredt og smalt rivehoved. De ting tænker bookmakerne ikke på.”

”Det betyder, at når en klub skal spille mod en klub, der river sandet på en anden måde, så er det en klar fordel til hjemmeholdet. De er vant til at spille på banen, når den er revet på en bestemt måde. Og det har eksempelvis kæmpe betydning for, hvordan og hvor meget du skal skrue din kugle. Denne potentielle hjemmebanefordel er langtfra altid afspejlet i oddset.”

Underlaget betyder også noget

De fleste tennisfans ved, at underlaget kan betyde meget for den enkelte spiller. Sådan er det også i petanque, beretter Poul.

”Endnu en ting, som bookmakerne ikke altid tager højde for, er underlaget. Mange vil nok tænke, at underlaget altid er sand, og dermed er det ens alle steder. Det kunne dog ikke være mere forkert. Under sandet er der altid støbt med beton i et hul eller fundament, om man vil. Dette huls dybde kan variere fra bane til bane. Der er selvfølgelig nogle krav, man skal leve op til i den henseende, men ligesom fodboldbaner heller ikke altid er lige store, så er betonfundamentet under sandet på petanquebaner heller ikke altid lige dybe.”

”De fleste har fyldt et hul op, der er en halv meter dybt. Men faktisk er det tilladt at have fundamenter, der er helt op til 1,15 meter dybe. Det har en kæmpe betydning for, hvor hurtigt kuglerne triller og dermed potentielt set også, hvor hårdt de støder ind i hinanden.”

Kontrollen over farten i kuglerne er helt essentielt i petanque, forklarer Poul.

”Har du ikke styr på, hvor hurtigt kuglen triller, vinder du ikke mange kampe på eliteplan, lad os bare sige det sådan. Det er alfa og omega. Derfor er det en fordel, hvis din klub har baner med forskellige fundamentdybder. Dermed kan du øve dig på de forskellige typer underlag.”

Første spilforslag

Grundet personlige årsager har Poul ikke tid til at skrive en analyse til weekenden. Han har dog alligevel sit første spilforslag klar til BetXpert-brugerne. Et forslag, som han forsikrer er analyseret i bund. Vi skal en tur til den hviderussiske liga. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
PK Minsk 1,85
Dinamo Slutsk 2,10

OBS: Odds er senest opdaterede onsdag den 1. april klokken 07.15. 

”PK Minsk er rigtig godt kørende og har vundet deres seneste fire kampe. De får her besøg af topholdet Dinamo Slutsk, som ganske vist også er fint kørende med tre sejre og ét nederlag i de seneste fire kampe. Udeholdet har dog tit været i problemer, når de spiller på baner, der er revet sidevers, som det er tilfældet med PK Minsk.”

”Det taler dog til Slutsks fordel, at begge klubbers baner har fundamenter på en halv meter. Det andet parameter med rivningen af banen har bare meget at sige i dette matchup. Slutsk har da også tabt de seneste fire gange, de har gæstet PK Minsk. Højst sandsynligt på grund af rivningen, for tager man spiller for spiller, er der ingen tvivl om, at udeholdet er stærkest.” 

BetXpert og tipredaktør Jesper Helmin byder hermed velkommen til Poul W. Andersen, og vi glæder os til at følge hans kompetente tips i fremtiden.