DR2 har kørt et spændende eksperiment til deres store temalørdag om betting. Vi har snakket med en af deltagerne, pokerspilleren Anders Jensen, for at høre mere om projektet...

DR2s Temalørdag om betting løber over skærmen den 23. november og der vil blive sat fokus på forskellige former for pengespil. Et af programmerne i løbet af aftenen bliver et eksperimet, hvor DR2 har givet 3000kr til tre forskellige gambler-typer, som de så skal få til at yngle mest mulig over 7 dage.

Der var udvalgt en husmor, uden det store kendskab til betting, en professor med en mere matematisk tilgang og så pokerspilleren Anders Jensen.

Vi har kunnet følge lidt med undervejs i dette projekt hos anderspoker.dk, hvor den professionelle pokerspiller fortalte om, hvordan han valgte at tackle udfordring fra DR2.

Anders spillede på omkring 18 borde samtidig, og til at begynde med blev der valgt en lav takst (NL10 -big blind $0,10 og small blind $0,05).

DET VRIMLER MED TOSSER

Nu har de tre deltagere været igennem de 7 dage, og vi hev fat i Anders Jensen for at høre lidt mere om, hvorfor han meldte sig til dette DR2-projektet og hvad han håbede at få ud af det:

"- Først og fremmest sagde jeg ja, da jeg er et kæmpe konkurrencemenneske og elsker at konkurrere i det, jeg er god til. Derudover var det oplagt at få vist pokeren frem på en ordentlig måde, hvor folk kan få set, at det ikke er hasard, men et vidensspil.

Det lykkedes i de første par dage i eksperimentet at få skabt overskud nok til at rykke op på højere indsatsniveau - NL25, og på dag2 skrev Anders på sin blog -Vinder og vinder i DR2s eksperiment:

"- Der vrimler med, undskyld udtrykket, tosser på NL25 og det var bare at samle pengene ind, folk var villige til at give mig".

Det var allerede lykkes at fordoble de 3000kr, og jeg spurgte Anders om han ikke var bekymret over at give det indtryk til seerne, at det er let at skabe overskud ved pokerbordet, og at alle kan sætte sig ned ved 18 borde og skovle chips ind.

"- Nej, jeg tror, jeg får givet et godt billede af, at der skal en seriøs arbejdsindsats til. Men omvendt er det altså positivt med succeshistorier fra pokeren. Det vil altid tiltrække mere opmærksomhed og derved flere nye spillere. Uden at afsløre for meget, fik jeg opnået det jeg ville. Det var yderst interessant at være med og eksperimentere med de rette strategier på de lavere niveauer"

EN MÅNEDS MADBUDGET PÅ RØD

Nu må vi ikke vise det endelige resultat af eksperimentet; det må vente til tema-aftenen den 23. november. Men der var både gode og mindre gode dage ved pokerbordene.

Undervejs blev Anders fulgt af et kamerahold, og vi har også hentet en kommentar fra producent bag eksperimentet Mads Astrup:

"- Tanken bag eksperimentet er at opleve og vise nogle forskellige miljøer igennem de tre medvirkende. Undervejs hører vi om tanker og motivationer. Og så se vi hvordan pengestrømmen ændrer sig."
 
Hvorfor har I valgt at tage en husmor med i programmet, og hvad kan hun vise om bettingmarkedet?
 
"- Husmoren kan sætte ord på, hvordan det et at sætte en måneds madbudget på rød, når hun helst ville købe sko til børnene for pengene. Anders fortrækker jo ikke en mine hvis han fx. taber/vinder 10.000 kr :-)"
 
I må vente med at se om roulette-kuglen lander på rød, når DR2 sender deres Temalørdag den 23. november.