Alle veje fører til Rom, siger man. Men for bookmakere er der åbenbart kun een vej til Italien - via Silvio Berlusconis pengepung...

For 3 uger siden (http://www.betxpert.com/artikel/italien-forbyder-internet-gambling ) fortalte vi om den nye italienske lov, der skal holde udenlandske bookmakere, pokerrum, casinoer ude af landet. Internet-udbyderne skal blokere dem - ellers får de en stor bøde. Tåbeligt på mange måder, og muligvis i strid med EU-reglerne. Men dog rettet mod alle udenlandske spiludbydere... Troede vi.

I artiklen spøgte vi ganske vist med, at Betfair* og andre utilfredse i stedet for at overveje sagsanlæg mod Italien, burde give Berlusconi aktier. Det ville nok være mere effektivt, sagde vi. For sjov.

Nu viser det sig imidlertid, at virkeligheden ER så absurd.

Blandt de hundredevis af blacklistede selskaber er der nemlig en række firmaer der glimrer ved deres fravær, og som altså stadig har adgang til de italienske spillere. Blandt de heldige er Betandwin, Coral og Eurobet (jvf bl.a. TIPS-Bladet, d. 10. marts). Og hvad er mon fællestrækket for disse?

Såmænd at de lægger masser af reklamepenge hos Berlusconi-ejede TV-kanaler.

En tilfældighed? Tjah, er paven katolik?