Barton, Mutu, van der Wiel... Se gennemgangen af de interessante spillerhandler der skete lige før transfervinduet smækkede i for den franske Ligue 1.

Der er ofte panik før lukketid på fodbold-transfermarkedet, og der skete da også en del lige før transfervinduet smækkede i for Frankrig (5. september). Her følger en gennemgang af de mest markante klubskifter efter Ligue 1-sæsonen gik i gang 10. august.

Bemærk at denne gennemgang supplerer sæsonoptaktsartiklen der blev lagt på 8. august (og som indeholder et overblik over de transfers der var foretaget før den dato).

TIPS

Tips til de franske L1-kampe kan løbende findes på denne side:

http://betxpert.com/ekspert/jens-boeye

Gennemgang af sene transfers

Ajaccio

Før transfervinduet smækkede i, lykkedes det Ajaccio at hente selveste Adrian Mutu (fri transfer) - stjerneangriber der har scoret masser af mål i den italienske Serie A (og på Rumæniens landshold). Med 33 år og et par kokain-episoder på bagen, er Mutu nok en smule over-the-hill (ellers ville han næppe tage til Ajaccio), men han nettede trods alt 8 gange i 28 kampe for Cesena i sidste sæson og kan meget vel tænkes at blive en profil i den franske liga. Hvis han gider.

Bastia

Ingen interessante sene handler.

Bordeaux

Ingen interessante sene handler.

Brest

Ingen interessante sene handler.

Évian

Évian hentede at hente en god erstatning for Christian Poulsen: 33-årige Jarolim der har været fast bestanddel (faktisk anfører om jeg husker ret) på den defensive midtbane i Hamburger SV i mange år.

Lille

Lille hentede den talentfulde, 22-årige angriber (kan også spille på fløjen) Ryan Mendes der i sidste sæson scorede 13 mål i 34 kampe for Le Havre i Ligue 2.

Lorient

Lorient solgte den stærke defensiv-midtbanemand Mvuemba til Lyon.

Lyon

Lyon solgte landsholdsmålmand Lloris til Tottenham. Det vil vise sig om reserven Vercoutre kan tage over.

Andre sidste øjebliks-ting: Lyon hentede den stærke midterforsvarer (kan også spille højreback) Bisevac i PSG. Han erstatter rutinerede (og over-the-hill) Cris der er draget til Tyrkiet. Til er også kommet Nice-venstrebacken Monzon (8 mål i 2011/12; 7 på straffe) der erstatter Cissokho (Valencia). Slet ikke så dumt; Monzon går også gerne med frem og har også en god sparketeknik. Endnu en nyerhvervelse: Den stærke defensiv-midtbanemand Mvuemba (fra Lorient).

Endelig er klubløse Malbranque blevet føjet til truppen. Interessant hvad den hurtige og dynamiske offensivmand (tidligere Lyon, indtil 2001, og så Premier League for diverse klubber) kan bidrage med efter et års kamppause. En del, at dømme efter hans comeback-kamp 1. september, hvor han gjorde det flot mod Valenciennes, på den centrale midtbane.

Det kan også bemærkes at hverken højreback Réveillère eller venstrekant Bastos forlod Lyon - trods meget snak om klubskifte.

Marseille

Marsielle hentede den herostratisk berømte Joey Barton i QPR. Den notorisk hidsige og ofte voldelige Barton er faktisk en dygtig midtbanespiller og på dén led en ok erstatning for MBia der er draget den modsatte vej. Men englænderen går glip af de næste 9 kampe pga den karantæne han pådrog sig i sidste PL-spilerunde i sidste sæson.

Montpellier

Ingen interessante sene handler.

Nice

Nice sendte den stærke venstreback Monzon til Lyon. Og fik Lyons talentfulde angrebsreserve Pied den anden vej. Han afløser (og ligner en god erstatning for) angriberne Guie Guie og Dja Djedje der begge havde problemer med at slå igennem og nu er draget videre.

Væk er også midtbanefolkene Coulibaly og Diakité. Ingen af dem var dog nøglespiller.

Nancy

Ingen interessante sene handler.

PSG

PSG sendte midterforsvarer/højreback Bisevac til Lyon - og hentede i stedet højreback van der Wiel i Ajax. Et godt køb, vil jeg sige. van der Wiel har vist sin klasse mange gange for Ajax og det hollandske landshold. Han ligner en skarp konkurrent til Jallet (god fremad, mindre pålidelig bagude) selv om denne senest er blevet udtaget til det franske landshold.

Reims

Reims hentede venstrekant Diego i L2-klubben Tours (hvor han scorede 9 mål i 32 kampe i sidste sæson).


Rennes

Rennes sendte den talentfulde midtbanemand Doumbia til Wolverhampton - men fik en mere end fuldgod erstatning i 29-årige Makoun der i mange år var en Ligue 1-profil for først Lille og så Lyon. Derefter skuffede han i Aston Villa, og i sidste sæson var han lige så meget på bænken som på banen for græske Olympiakos, men han ligner stadig en god mand for Rennes. Der i øvrigt har beholdt midtbanemand M´Vila - der var ellers meget snak om et klubskifte for den talentfulde landsholdsspiller.

Saint-Étienne

Saint-Étienne solgte den dygtige venstrekantsmand Sako (men sommerindkøbet Hamouma ligner en fin arvtager) og fik til gengældknyttet centreforward Brandao til sig. Den teknisk begrænsede, men fysisk bomstærke brasilianer scorede mange mål i Shakhtar Donetsk, men kunne ikke rigtigt få hul igennem i Marseille. Nu er han havnet i en klub der virkelig manglede en ægte centreforward.

Sochaux

Sochaux solgte den rutinerede midterforsvarer Perquis (polsk EM-landsholdsspiller) til spanske Betis.

Toulouse

Toulouse sendte midtbanemand Machado til Olympiakos. Midtbanen ser nu stadig glimrende ud. Angrebet har fået Benfica-reserven Yannick.

Troyes

Troyes hentede midtbanemand Camus i belgiske Genk (hvor han mest var reserve). Ikke ligefrem en lysende forstærkning af bundholdet.

Valenciennes

Valenciennes sendte angriber Samassa til Chievo - og hentede i stedet Le Tallec i Auxerre. En fornuftig handel - Le Tallec er spilintelligent og målfarlig.