Tenniseksperten Klaus F ser i denne artikel frem til en spændende turnering hos kvinderne ved Australian Open. Som traditionen foreskriver, er der mange om buddet på kvindesiden, og der vil løbende komme vurderinger af odds og spilforslag.

Et helt åbent Australian Open venter for kvinderne i årets version. Der vil være mange spørgsmål, der skal besvares løbende. Kan Barty stå for presset på hjemmebanen? Er Serena Williams helt færdig som 39-årig? Kan Osaka fortsætte sin dominans i Grand Slams? 


Mens der hos mændene kan nævnes omkring en håndfuld spillere, der kan vinde titlen, så kan der hos kvindernes være helt op til 20 deltagere i spil om trofæet ved Australian Open. Det skaber grobund for en interessant turnering, hvor der ikke vil være meget, der er forudsigeligt. 

Den abdicerende dronning 

Serena Williams er blevet 39 år, og hun er blevet mor. Kampen om at nå Margaret Courts Grand Slam rekord på 24 er stadig et narrativ, der vil blive bragt op af journalisterne i forbindelse med Serena Williams. Hun er på 23, men har ikke vundet en Grand Slam i fire år. Og fysikken begynder også at drille amerikaneren, der måtte trække sig i weekenden på grund af problemer med skulderen. Serena står i omkring odds 10, og det er vel aldrig set før i en Australian Open. Det siger lidt om, at markedet har mistet troen på hende. 

En håndfuld favoritter 

Ashleigh Barty skal regnes blandt storfavoritterne. Den unge australier tog et helt års pause fra tennis qua coronavirussen, men formen fejler ikke noget. I denne uge har hun spillet sig i finalen i en opvarmningsturnering. Dermed får hun vital kamptræning, inden det går løs i Australian Open. Markedet har hende også som næststørste favorit til titlen til cirka odds 7. 

Naomi Osaka har vist et skræmmende topniveau i Grand Slams. Sidst ved US Open, hvor hun tog sin tredje Grand Slam-titel. Hun skuffede dog sidste år ved Australian Open, hvor hun tabte i tredje runde. Men hun er bookmakernes favorit Down Under. Og med rette. Osaka har det højeste topniveau i feltet i min optik. Men hun trak sig fra opvarmningsturneringen i denne uge, men det gjorde hun også før US Open, hvor hun efterfølgende vandt. 

Garbine Muguruza - finalisten fra 2020, der havde titlen i sin hule hånd, indtil Sofia Kenin ramte et himmelsk niveau og vandt fra en umulig position. Spanieren kan sagtens gå hele vejen, hvis hun rammer niveau. Underlaget passer hende perfekt, og hun skal ud og revanchere nederlaget fra sidste år. 

Simona Halep kommer fra en monumental skuffelse fra sidste Grand Slam, hvor hun blev ydmyget af Swiatek i Paris. Hun er dog en meget solid spiller, og en af de mere stabile spillere på WTA-touren. Hun har været i en finale i Australian Open, men tabte til vores egen Wozniacki. Oddset på omkring 13 på hende som turneringsvinder er dog i den pæne ende. 

Aryna Sabalenka vandt tre titler i træk fra slutningen af 2020 til begyndelsen af 2021. Hun er en kompromisløs spiller, der slår igennem alle spillere på en god dag. Men hun har problemer med at videreføre det momentum til Grand Slams. Exits i henholdsvis 1., 2. og 3.runde i Grand Slam-turneringerne i 2020 underbygger dette. Derfor finder jeg ikke hendes odds på omkring 13 attraktivt på nogen måde. 

Det store forfølgerfelt 
 

Stærke navne såsom Victoria Azarenka, Elena Svitolina, Bianca Andreescu, Sofia Kenin, Karolina Pliskova, Jennifer Brady, Iga Swiatek og Petra Kvitova udgør et stort felt, der kan gå hele vejen.

Typer som Azarenka og Kvitova har gjort det flere gange før. De har rutinen og de mentale redskaber, hvilket er uvurderligt. 

Swiatek vandt French Open, men hun mangler at bevise sit niveau på hard court.

Kenin er forsvarende mester, og hun gik også i finalen i Paris i 2020. Hun skal bestemt regnes med blandt de farlige spillere.

Andreescu har også gjort det før i Grand Slam, men hun har været ude i lang tid.

Svitolina, Brady og Pliskova mangler de sidste procenter for at kunne gøre det, men det kan blive i år, hvis de kan finde de mentale redskaber. 

Spilforslag til Australian Open hos kvinderne
 

Det er en udfordring at finde en spiller i dette store felt, som markedet potentielt har undervurderet. Men jeg synes, at jeg har fundet et interessant spilforslag, hvor odds er i overkanten i forhold til hendes vinderchancer. 

Garbine Muguruza til at vinde Australian Open til odds 12,5 hos Betfair Sportsbook*

Spanieren er i fremragende form. Hun er i finalen i opvarmingsturneringen Yarra Valley Classic. Den spilles på anlægget, hvor Australian Open afholdes, så hendes forberedelse kan ikke være mere optimal. Muguruza skulle have vundet sidste år, men kun et mirakuløst comeback fra Kenin forhindrede dette. Muguruza har afgivet 2, 3, 4 og et parti i de fire kampe her i opvarmningsturneringen i Melbourne. Det er et uhørt højt niveau, og viderefører hun dette momentum til Australian Open, står vi med et godt spil. Lodtrækningen er dog en kende brutal, da hun har stærke navne i form af Osaka, Andreescu og Kvitova i sin quarter inden en semifnale. 

Regnskab:
Spil i alt: 12
Vundne spil: 4
Tabte spil: 8
Profit: 23,83
Tbp: 299