Det bliver en fremragende uge, hvor kampen om trofæet mellem Medvedev, Alcaraz og Djokovic i Nur-Sultan tager overskriften. Derudover spilles der i Tokyo, hvor stjernen Nick Kyrgios er tilbage. Klaus F håber at fortsætte sit momentum i Asien og finde gode spilforslag. 

Desværre har Holger Rune trukket sig fra Nur-Sultan i sidste øjeblik. En forståelig beslutning efter en lang uge i Sofia, hvor danskeren nåede helt til finalen. Det ændrer dog ikke på, at vi har et stjernebesat felt i Kasakhstan.

Turneringen i Tokyo er tilbage efter tre års pause. De lokale får noget for pengene med hele otte japanere i lodtrækningen. Nick Kyrgios vender tilbage efter en smuttur til Australien. Både ATP Tokyo og ATP Nur Sultan er ATP 500-turneringer, hvilket er den næsthøjeste kategori.

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

ATP Tokyo

Da turneringen blev afviklet sidste gang i 2019, vandt Novak Djokovic. Serberen var på jagt efter 1.-pladsen dengang, og ATP Tokyo var en del af masterplanen. Djokovic stiller ikke op i år, da han spiller i Nur-Sultan.

Der spilles på det flotte anlæg i hovedstaden på udendørs hard court, der lagde baner til OL i Tokyo i 2021. Det kan blive indendørsagtige betingelser, hvis det begynder at regne, da man kan trække et tag hen over anlægget. 

Spørgsmålstegn om Nick Kyrgios

Hvis alle rammer deres højeste niveau i Tokyo, står Nick Kyrgios med trofæet søndag formiddag i Japan. Problemet for Kyrgios er, at han har spillet en lang, opslidende sæson i forhold til, hvad han plejer. Han spillede ti kampe i 2020, 15 i 2021 og 45 her i 2022. Derfor kan jeg godt se en mentalt og fysisk træt australier dukke op i Tokyo i denne uge.

Kyrgios har også været hjemme i Australien på grund af private årsager og sygdom i familien. Det er også en bekymring, hvis hans mindset ikke er, hvor det skal være. 

Kyrgios har vundet denne turnering tilbage i 2016, hvor han slog Goffin i finalen. Jeg tror ikke på en gentagelse i år. 

Turneringsvinder tilbage på hjemmebane

Vores odds 23-vinder fra ATP Seoul Yoshihito Nishioka er tilbage i hjemlandet efter en succesfuld tur til Korea i sidste uge. Kan den lille magiker fortsætte sit raid i Tokyo, så kan han godt blive et farligt bekendtskab for de fleste. Nishioka har dog ingen stolte traditioner ved denne turnering, hvor han i fire forsøg ikke har vundet to kampe i træk ved ATP Yokyo.

Så hjælper det heller ikke på min tro på hans vegne, at der florerer billeder på SoMe, hvor han sidder og drikker øl ovenpå turneringssejren i Seoul. 

Casper Ruud virker mentalt træt

Et sættab til Nicolas Jarry og et nederlag til Nishioka er ikke hverdagskost for den ultrastabile nordmand Casper Ruud. Han virkede for afslappet i sine kampe i Seoul, hvilket jeg tager som et tegn på mental træthed. Det har været en vild sæson for Ruud, der har været i to Grand Slam-finaler. Jeg vil se imod spillere i Ruuds halvdel angående et spilforslag. 

Spilforslag til ATP Tokyo

Jeg går med den varmeste amerikaner på ATP-touren: 

Francis Tiafoe vinder ATP Tokyo til odds 7,50 hos Unibet**

TIafoe vandt den afgørende kamp for Team World, da de besejrede Europa i Laver Cup. En sejr, der må give den flamboyante TIafoe vinger.

Han er kommet godt igang her i Japan, hvor han vandt sin første kamp i to sæt, og lodtrækningen er åben. Han har en overkommelig vej til en semifinale, hvor Casper Ruud kan vente. Men nordmanden stoler jeg ikke på pt.

Betværdi: 112%

Langskud til ATP Tokyo

Dette langskud viste storform for et par måneder siden: 

Borna Coric vinder ATP Tokyo til odds 12,00 hos Bet365*

Coric vandt Cincinnati i August, hvillket var en stor sensation for mange. Man skal dog ikke lang tid tilbage i historikken på hans resultater for at få øje på en mand, der har slået stort set alle de bedste spillere. 

Coric elsker hard court, hvor han får det pefekte tempo i boldene til hans stil. Lodtrækningen er til at tale med, og Coric skal nok gå langt, hvis han rammer niveauet fra Cincinnati. 

Betværdi: 108%

Følg Klaus F's spilforslag hos Unibet

ATP Nur-Sultan

Det er måske årets scoop på ATP-touren, at turneringen kan stille med navne som Novak Djokovic, Daniil Medvedev og Carlos Alcaraz på denne tid af året i en ATP 500. Der må være nogle arrangører, der har kigget meget dybt i lommerne for at få disse stjerner til Kasakhstan. 

Der er i hvert fald sket en del på kvaliteten af spillerfeltet, når man konstaterer, at sidste års finale i Nur-Sultan stod mellem James Duckworth og Soon Woo Kwon.

Underlaget er relativt langsomt og hører til de mest langsomme på ATP-touren. Det giver åbninger til spillere, der har brug for tid til slagene.

JACK GUEZ AFP

Novak Djokovic nummer 1 på Powerranking

Jeg er ikke i tvivl om, hvor jeg har den serbiske superstjerne Novak Djokovic i forhold til hans to nærmeste konkurrenter i form af Carlos Alcaraz og Daniil Medvedev. Vi er på en tid af sæsonen, hvor det er en klokkeklar fordel ikke at have spillet meget i løbet af 2022.

Djokovic har spillet 35 kampe. Alcaraz har spillet 64 kampe. Medvedev har spillet 51 kampe. 

Når man kigger på formen, så har Djokovic lige vundet en titel i Tel Aviv, og han virkede frisk og motiveret, selvom det var en ATP 250-turnering. Jeg tror, at han vil sætte nogle ting på plads i denne uge angående sine største konkurrenter. 

Medvedev har stort set ikke lavet andet end at skuffe, lige siden han blev verdens nummer 1. Russeren kan tydeligvis ikke lide rollen som den jagtede fremfor den jagtende. Han tabte sin sidste kamp mod Stanislas Wawrinka i Metz og var i mental ubalance i den kamp. Det var ikke et kønt syn. 

Alcaraz er efter min mening overvurderet i markedet lige nu, at jeg vil benytte enhver mulighed for at gå imod spanieren. Man skal huske på, at Alcaraz var nede i femte sæt med break mod Cilic ved US Open, han var nede med matchbold i Sinners serv i kvartfinalen, og Ruud havde sætbold i tredje sæt mod Alcaraz i finalen.

Alle de marginaler gik spanierens vej, og det tror jeg ikke fortsætter. Han har dog stadigvæk en helt voldsom statistik i 2022, hvor han endnu ikke er gået fra en kamp uden at vinde minimum et sæt. 

Félix med Laver Cup-energi

Félix Auger Aliassime slog Novak Djokovic ved Laver Cup og åbnede dermed muligheden for det sensationelle comeback til Team World. Det samme gjaldt i Davis Cup, hvor han slog Carlos Alcaraz og tidligere på året i ATP Cup, hvor han også spillede sit bedste tennis. 

Fællesnævneren er holdånden, der får canadieren til at spille sit bedste tennis og være ekstrovert og vise følelser. Kan han transformere det til de individuelle turneringer, er der ikke grænser for, hvad Félix kan opnå. 

Spilforslag til ATP Nur-Sultan

Det bliver verdens ubetinget bedste tennisspiller, jeg sætter min lid til med dette spilforslag: 

Novak Djokovic vinder ATP Nur-Sultan til odds 2,60 hos Bet365*

Det handler meget om Djokovic' nærmest konkurrenter, der i min bog ikke er i nærheden af serberen for tiden. De har ikke samme energi og sult som serberen udviser. Selv i den mindre ATP250 i Tel Aviv var Djokovic topmotiveret. Jeg er sikker på, at det vil han fortsætte med at være. 

Lodtrækningen skal først byde på problemer i en semifinale mod Medvedev eller Agut. Russeren virker dog langt under par pt. Alt i alt en stor chance for Djokovic for endnu en titel, selvom odds selvfølgelig er meget lavt. 

Betværdi: 109%

Langskud til ATP Nur-Sultan 

Dette langskud har før vist stærke egenskaber indendørs og har generelt et skyhøjt topniveau: 

Hubert Hurkacz vinder ATP Nur-Sultan til odds 17,00 hos Bet365*

Hurkacz har slået de bedste spillere i verden på deres topniveau. Han har vundet en Masters 1000, og så har han stærke meritter indendørs.

Han er allerede i anden runde, da han slog Cerundolo i 1.runde, hvilket også giver mig en bekræftelse på, at han er mentalt klar i denne her uge. 

Lodtrækningen er ikke dårlig, og jeg ser svagheder hos spillere i den øverste halvdel, hvor han befinder sig. 

Betværdi: 119%

Ugens bettingråd

Grundig research! I den forgangne uge satte jeg et af mine største spil i 2022 imod Diego Schwartzman. Jeg kunne slet ikke se argentinerens motivation i en ATP 250 efter han så flad ud i både Davis Cup og Laver Cup.

Efterfølgende fandt jeg ud af, at han er jøde, og hele den israelske del af familien var i Tel Aviv for at se ham spille. Det er små detaljer, der kan flytte de sidste procenter med hensyn til, om der er værdi i et væddemål. Derfor er det vigtigt at få alle informationer med omkring spillerne - ofte ved at tjekke deres sociale medier. 

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Samlet regnskab 

Tilbagebet. 101%
Balance +1,61
Hitrate 27/153