Midt i French Open er der lagt en græsturnering ind i tenniskalenderen. Den har Klaus F kigget på og fundet nogle spændende odds, der gerne skulle blive til et profitabelt spilforslag.

Det er første gang i den moderne æra, at vi har en græsturnering samtidig med Roland Garros. Det skyldes, at programmet blev skubbet en uge grundet Covid-19. ATP Stuttgart fik dispensation til at afholde deres turnering, selvom den i udgangspunktet var aflyst. 

Derfor er det et decimeret felt, der stiller til start i den tyske storby. De bedste spillere er stadig med i French Open, hvilket har resulteret i en del afbud i sidste øjeblik til denne turnering. Det er uanset begyndelsen på en fantastisk græssæson. 

ATP Stuttgart

ATP Stuttgart er en lang traditionsrig turnering, der begyndte som en grusturnering. Fra 2015 blev det til en græsturnering som optakt til Wimbledon. Den har altid været godt besat med stærke navne såsom Roger Federer og Rafael Nadal. Turneringen blev ikke afholdt i 2020 på grund Covid-19.

Den forsvarende mester fra 2019 Matteo Berrettini er ikke med, da han stadig er med i Paris. Til gengæld kommer Felix Auger-Aliassime, der var finalist i 2019. Roger Federer var også inde i billedet som potentiel deltager, men han har ikke overraskende meldt afbud. Det er en ATP 250-turnering, hvilket tilhører den laveste kategori af turneringer på ATP-touren. 

Den canadiske duo    

Denis Shapovalov og Felix Auger-Aliassime har ikke levet helt op til forventningerne fra omverdenen, efter de fik et gennembrud i en tidlig alder. Især Felix har været inde i en monumental krise, hvor han op til grussæsonen skulle samarbejde med Toni Nadal. Det blev en eklatant fiasko og kulminerede, da han tabte mod Andreas Seppi ved French Open.

Shapovalov viste omvendt lovende takter, da han førte med sæt og break mod Rafael Nadal i Rom. Han kunne dog ikke følge kampen til dørs og tabte igen en mental kamp. Dem har der desværre været en del af hos Shapovalov. Hans fokus forsvinder ofte i kampe, og han bliver frustreret over de mindste ting, hvilket bringer ham i ubalance. 

Selvom de to canadiere burde være blandt de sidste fire qua deres seedning, så er min tiltro til dem ikke til stede. Jeg finder ikke nok værdi i deres odds til et spilforslag. 

Jokerne på græs

Adrian Mannarino er en farlig herre på det grønne underlag. Franskmanden specialiserer dig i at toppe på dette tidspunkt af året, hvor han også kan snige sig igennem en ATP 250-lodtrækning. Han gjorde det i 2018, hvor han var i finalen i Antalya. I 2019 gjorde han det i Holland, hvor han vandt titlen.

Hans lave tyngdepunkt er skræddersyet til græs. Jeg kan godt lide franskmandens odds. Han har qua ringe form ikke noget momentum i markedet, men han er altid god til at nulstille sit mindset, når græssæsonen begynder. 

Nogle vil nok mene, at det er grænsende til useriøst at nævne den aldrende 39-årige spanier Feliciano López. Jeg kan dog ikke ignorere en mand, der har stået i tre finaler på græs siden 2017. Det er uhørt mange set i lyset af, hvor få turneringer der findes på græs. I 2019 kulminerede karrieren for López, da han vandt både single- og doubleturneringen i Queens.

Spanieren har imidlertid ikke haft sit bedste år i 2021, og alderen er ved at sætte sine spor. Dog skal man aldrig afskrive ham, når der spilles på græs. Hans slice og venstrehåndsserv er uhyggelig på dette underlag. Det er værd at kigge efter spansk værdi og måske et spilforslag. 

Gilles Simon er en anden aldrende herre, der slet ikke har ramt noget, der ligner niveau i år. Han er dog også stadigvæk stærk på græs, hvilket passer hans stil perfekt. Han var i 4. runde ved Wimbledon i 2018, og i 2019 var han i finalen i Queens. Franskmanden mangler normalt noget pace i sit spil, men det får han helt automatisk af underlaget og de angribende spillere.

Spørgsmålet er, om Simons form er så ringe, at et underlag ikke kan kompensere for dette. Jeg vil nok afskrive ham i forhold til et spilforslag. 

De naturlige favoritter

Hubert Hurkacz vandt Miami for nogle måneder siden og lignede en mand, der endelig fik etableret sig i verdenstoppen. Han har dog ikke lavet noget siden, og han har tillige heller ikke mange meritter på græs. Derfor holder jeg mig fra et polsk spilforslag.

Marin Čilić har været en af de helt store på græs gennem de sidste mange år. Det har inkluderet en finale ved Wimbledon, hvor han dog tårevædet nærmest måtte opgive på grund af vabler. Han er ved at komme lidt i gang igen. Kroaten kunne godt lave lidt rav i den og skabe noget værdi på kroatisk succes. 

Alex Di Minaur hører også til de bedste spillere i feltet. Han vil være tilfreds med, at grussæsonen er ovre, og han nu kan fokusere på det grønne underlag. I 2018 vandt han to Challenger-turneringer i træk på græs. Jeg er dog ikke helt sikker på, at australieren er, hvor han skal være p.t. Der er ikke nok værdi i oddset på manden fra Down Under. 

Spilforslag til ATP Stuttgart 

Vi satser på en fransk succes i vores spilforslag til ATP Stuttgart.

Adrian Mannarino til at vinde ATP Stuttgart til odds 21 hos Bet365*

Den venstrehåndede franskmand har været i tilpas horribel form, til at markedet ikke er særlig begejstret for ham. Det kan jeg godt lide, da jeg ved, at han evner at nulstille sig mentalt, når vi kommer til græssæsonen. Det bliver også nødvendigt, da han ikke har vundet en kamp siden 27. marts. 

Mannarino er én af de spillere med den bedste statistik på græs på ATP-touren. Underlaget er skræddersyet til franskmanden. 39 sejre på græs er det blevet til de seneste fem sæsoner (2020 fratrukket grundet ingen turneringer), hvilket er et højt antal, der kan overgå de fleste. Det viser, at han præsterer kontinuerligt på underlaget. 

Lodtrækningen er ganske fornuftigt, og han står til at møde Hurkacz, som jeg ikke frygter så meget på græs. I en semifinale kan Felix vente, men canadieren har været helt væk, og jeg er ikke sikker på, at han er kommet sig over skuffelsen fra French Open.  


Regnskab:
Spil i alt: 42
Vundne spil: 9
Tabte spil: 33
Profit: 20,18
Tilbagebetalingsprocent: 138