Vores tennisekspert klaus f har en optakt klar fra ATP Cup. Der bliver kigget på åbninger i markedet i forhold til favorable turneringsvinderodds, og favoritter såvel som outsidere bliver vurderet. Det munder ud i et spændende spilforslag.

Den nye tradition som opstart til tennisåret er ATP Cup, hvor de bedste lande i verden mødes. Den erstatter Hopman Cup, der var en turnering med mænd og kvinder. ATP Cup er dog udelukkende en herreturnering. Landene stiller med deres bedste spillere, så vi vil både se Rafael Nadal og Novak Djokovic i aktion. 

Man kan finde spændende odds ved ATP Cup, da nogle spillere overpræsterer, når de repræsenterer de nationale farver og andre vice versa. Sidste år var der en del overraskelser - især i doublerne. 

ATP Cup - patrioterne Djokovic og Nadal versus de nye i klassen

Selvom spillere som Rafael Nadal og Novak Djokovic er bedst, når de repræsenterer deres land, så var der undtagelser ved ATP Cup 2020. For eksempel vandt Goffin over Nadal til odds 7,5. Og generelt vandt man mere ved at spille underdogs vs. favoritter i ATP Cup 2020 kontra omvendt.

Iagttog man de store spillere sidste år,  så var der ingen tvivl om, at ATP Cup betød en masse. Især Djokovic var ekstremt følelsesmæssigt involveret. Men nu, hvor Serbien vandt trofæet i 2020, så det kan blive en anden Djokovic, vi ser i år. Nadal var som vanligt lidt under par i begyndelsen af året, men hans dedikation var der heller ingen tvivl om. Men Rusland med spillere som Rublev og Medvedev skal kunne gå ind og drille de store stjerner nu. Og de har også bredden, hvor Spanien og Serbien er mere sårbare på det punkt. 

Favoritterne

Rusland har den største bredde. Rublev og Medvedev kan afgøre det hele alene, uden at doublerne kommer i spil. Med fare for at bruge en håndboldterm, så kan jeg blive i tvivl om, hvorvidt de er et godt nok kollektiv. De har aldrig opnået det helt store sammen, men er tætte udenfor banen, så det kan godt blive dem i år. Med odds 3,10 er de markedets absolutte favoritter. 

Serbien er forsvarende mestre og har verdensetteren. Selvom Lajovic spillede over evne sidste år ved ATP Cup, så er han det svage led. Og deres double er ikke fremragende. Troicki, der var med til at vinde sidste år, er holdkaptajn. Serbiens styrker er Djokovic og sammenholdet. 

Spanien med Nadal i spidsen og en stærk to'er i form af Agut giver odds 4 som turneringsvinder. Det er også en kende for lavt, da Nadal sjældent rammer sit peak i begyndelsen af året. De er dog også en sammentømret kerne med alsidige spillere og en god double.

Outsiderne 

Østrig skal regnes med blandt aspiranterne, når Dominic Thiem spiller i deres farver. Østrigeren har været inde i en voldsom udvikling, og året 2021 er året, hvor han skal slå Big 3. De har dog Dennis Novak på 2.-singlen, hvilket er en sårbarhed. Derfor kan odds 9 stykker ikke få mig udover rampen til et spilforslag. 

Tyskland har to vigtige styrker: Alexander Zverev og deres double. Men de var helt splittede sidste år, hvor Zverev faldt fra hinanden. Men kan den unge tysker ramme niveau, så har de et stærkt hold. Struff i 2.-singlen er bestemt heller ikke en dårlig mand i den position. 

Hjemmeholdet skal nævnes. Selvom de ligger lige under odds 20 og dermed har omkring 5 procent chance, så kan de komme langt på adrenalin og tilskueropbakning. De mangler dog Kyrgios i år, hvilket er et kæmpe minus. 

Spilforslag til ATP Cup

Jeg har naturligvis også et spilforslag til ATP Cup 2021. Her har jeg valgt at spille på Rusland, som jeg mener har den klart bredeste trup. 
 

Rusland til at vinde ATP Cup til odds 3,1 hos Betfair Sportsbook*

Jeg kan ikke ignorere, at Rusland stiller med to stjernespillere i form af Rublev og Medvedev. I dette format vil jeg prioritere bredden. Og ingen kommer i nærheden af Rusland på det punkt. De har en overkommelig pulje, hvor de er odds 1,2 til at vinde den. Og så virker det til, at deres tur er kommet nu. Serbien vandt sidste år, og Djokovic har mange ting kørende udenfor banen. Nadal har sjældent ramt sit højeste niveau i sin første turnering i en sæson. Derfor vælger jeg Rusland i stedet for de andre supermagter. 

Regnskab:
Spil i alt: 12
Vundne spil: 4
Tabte spil: 8
Profit: 23,83
Tbp: 299