Før Slaget om Nordlondon mellem Arsenal og Tottenham ser vi på hvem der er det bedste køb - og hvem der er det bedste scoringsbud til oddset i lørdagens lokalderby - Eriksen eller Özil?

Som Spurs-fan er det svært ikke at have mindreværds-komplekser over for arvefjenden, Nordlondon-naboen Arsenal.

I de seneste 15 år har Gunners vundet 19 ud af 37 kampe mod Tottenham (12 er endt uafgjort, og sølle 6 styk er endt med Spurs-gevinst) - således vandt Arsenal alle tre indbyrdes opgør i sidste sæson. Og hvad værre er: Arsenal lander altid foran Tottenham i ligaen...

Arsenal-Tottenham 1: Odds 1,8 hos Ladbrokes

Erfarne Wenger kan nok udnytte at den nye Spurs-manager Pochettino har brug for tid før hans hold klikker helt.
Læs tip-analysen

Saint Totteringham's Day

Det er i hvert fald hændt i hver eneste sæson siden 1995 - dvs i al den tid hvor Arséne Wenger har stået ved managerroret i Arsenal (franskmanden tog over i 1996). Datoen for Saint Totteringham's Day (dagen hvor Tottenham ikke længere kan nå Arsenal i tabellen) har flyttet rundt på sig i kalenderen, men dagen er uvægerligt blevet fejret af Gunners-fans hvert år.

Imens har Tottenham skiftet træner gennemsnitligt een gang per sæson. Senest er Mauricio Pochettino kommet til efter gode resultater i Southampton. Og bestemt, hans offensive tilgang vækker håb om gode tider i Tottenham, men det varer nok lidt før effektiviteten og soliditeten er på plads. Spurs har i hvert fald svinget mellem det sublime og det dybt elendige i denne sæson.

Men lad nu det ligge. Lad os i stedet fokusere på eet element hvor Tottenham faktisk kan godte sig lidt: Christian Eriksen versus Mesut Özil.

Bedste scoringsbud - Eriksen eller Özil?

Özil som målscorer giver odds 3,75 hos Unibet*. Eriksen odds 5,50 hos Bet365*.

Begge har scoret 1 gang i denne sæson, i henholdsvis 5 og 4 PL-kampe. For Özil taler at hans form - den var VM-tung i sæsonstarten - er for opadgående, at han scorede i seneste PL-runde, samt at Arsenal må forventes at dominere lokalderbyet. For Eriksen taler at han har haft 12 afslutninger indtil videre (Özil har kun haft 6), og at Özil har fået konkurrence som frisparksskytte med Arsenals køb af Sánchez.

Billig dansker lige så god som dyr tysker

Kigger man på de nøgne tal, viser det sig nemlig at den danske kreatør har været en bedre forretning for Tottenham end tyskeren har været det for Arsenal.


Begge blev hentet i sommeren 2013. I den første sæson leverede Özil 5 mål og 9 assists i 26 Premier League-kampe (i alt 2149 spilleminutter). Dertil kom 1 mål i 8 Champions League-kampe. Eriksen scorede 7 mål og mål-assisterede 8 gange i 25 PL-opgør (1982 spilleminutter) - plus 3 mål i 9 EL-kampe (4 fra start).


Ikke den store forskel, med andre ord. Men det var der så sandelig på købsprisen. Eriksen kostede 12 mio euro da Tottenham hentede ham i Ajax, mens Arsenal måtte punge ud med ikke færre end 50 mio for at købe Özil i Real Madrid.

Elvis & The Beatles

Hvormed Arsenal i øvrigt delvist finansierede Tottenhams mange indkøb den sommer - Spurs solgte nemlig Gareth Bale til Real Madrid for 91 mio euro.

”Spurs have sold Elvis and bought The Beatles,” mente den gamle Tottenham-keeper Erik Thorstvedt, men det kneb for Spurs-indkøb som Paulinho, Soldado, Chadli og Lamela med at levere varen i 2013/14. I modsætning til Eriksen.

I denne sæson har Özil scoret 1 gang og leveret 1 assist i 4 PL-kampe, mens Eriksen har scoret 1 mål i 5 kampe. Hvordan går det mon i lørdagens lokalderby?

Arsenal-Tottenham: Lørdag kl 18.30. Se kampens odds, nyheder, debat, tips, statistik i Match Center