AGF har fået en skidt start på sæsonen i den næstbedste række. Kan klubben fra Danmarks næststørste by hente gejst i pokalen mod et Superliga-hold?

Man behøver ikke være AGF-fan for at mene at Danmarks næststørste by bør have en klub i Superligaen. Men lige nu har det lange udsigter.

Pokalkamp: AGF-SønderjyskE: Kl 20:30:

Begge hold scorer: Odds 1,63 hos Cashpoint*

AGF har skabt en masse chancer i den næstbedste række, dog har effektiviteten manglet. SønderjydskE er eksperter i at spille 1-1, og med en Pourie oppe foran, så har de fået langt mere offensiv-pondus. Gode chancer for mål i begge ender.
Læs hele tip-analysen

Efter sidste sæsons nedrykning - AGFs tredje på otte år - var der dømt sommer-rengøring på Fredensvang i Sydvest-Århus. Sportschef Brian Steen Nielsen og træner Jesper Fredberg blev hældt ud, og den respekterede Randers-sportschef Jacob Nielsen overtog tjansen som direktør. Nye boller på den aarhusianske suppe, og hos tipperne var der tiltro til den hæderkronede klub der blev udråbt som oprykningsfavorit.

Oprykningsfavorit

Da det gode trænernavn Morten Wieghorst kom til i slut-maj, faldt oddsene for AGF-oprykning endda fra 1,6 til 1,47 hos NordicBet*.

Der blev også luftet lidt ud i spillertruppen med salget af umotiverede Casper Sloth. Det indbragte angiveligt (Yorkshire Evening Post) cirka seks millioner kroner, men det er dyrt at rykke ned, så der var ikke penge til de store indkøb. Man hentede dog den dygtige offensivmand Kim Aabech på fri transfer. Plus et par erfarne (over-the-hill?) udlændinge i defensivfolkene Cortés og Danielsson.

Dårlig sæsonstart

Men da det kom til stykket kneb det for AGF der begyndte tilværelsen i den næstbedste række 27. juli med 2-2 hjemme mod Roskilde. Og det er ikke blevet meget bedre siden.

”De Hvi'e” har skam hentet nogle sejre, og nogle af dem store (5-0 i Brønshøj, 5-1 hos AB og 3-0 hos Vendsyssel), men det er blevet til endnu flere pointtab, og 14 runder inde i turneringen er AGF kun nr 5, otte point fra en oprykningsplads.

Elendig hjemmebane-statistik

Værst har det set ud hjemme på NRGi Arena hvor AGFs statistik siger 1-3-4 (7-11), dvs kun EEN hjemmesejr i otte kampe. Turneringsplanlægningen har maget det sådan at holdets fire seneste kampe alle er spillet på eget græs, og de har givet to gange 0-0 og to nederlag, senest 1-2 mod Horsens sidste torsdag.

Pokalen: Gejst eller endnu et søm til ligkisten?

Krise? Det lugter sådan. Men måske kan AGF hente noget gejst i pokalturneringen.

Modstanderen i aftenens kamp er Superliga-klubben SønderjyskE der er ubesejret i sine seneste syv kampe og dermed ligner en grum hurdle. Men i sidste års pokalturnering blev sønderjyderne elimineret af et hold fra den næstbedste række (Fredericia), og hvem ved - måske sker det igen?

I seneste runde lykkede det faktisk for AGF at slå en Superliga-klub, nemlig Hobro (at den lille himmerlandske klub overhovedet befinder sig i den bedste række i modsætning til AGF, er dog en aarhusiansk ydmygelse i sig selv), og endda på hjemmebane. Via forlænget spilletid, men mon ikke de frustrerede fans på lægterne tog det med - det var trods alt en sjælden triumf.