De træsko der blev stillet i maj, tages nu på igen. Den hollandske Æresdivision går i gang med den nye sæson denne fredag, d. 17. august. Og hvem vinder så denne gang - bliver det PSV igen, eller får Ajax eller AZ Alkmaar held til at stjæle sejrstulipanerne fra Eindhoven?

Med i overvejelserne skal også den fjerde af de store - selv om Feyenoord kun blev nr 7 i sidste sæson.

Flere klubber vil selvfølgelig drille topklubberne i enkelte kampe, men samlet set over en hel sæson har de øvrige klubber næppe niveauet til at være med helt fremme….

PSV er favorit til at trumfe endnu et mesterskab hjem. Odds 11 på Feyenoord kan være et spil værd, da de som udgangspunkt bør have omkring de 10 procents vinderchance. Det er et interessant hold på papiret, men spørgsmålet er om de mange nye spillere kan fungere på højt niveau sæsonen igennem. Og ikke mindst skal holdet forbedre udebane-statistikken. Det bedste spil synes dog at være AZ Alkmaar der må have en chance på cirka 20%.

Vinder-odds
PSV: 2,7 Unibet*
AZ: 6,0 Gamebookers
Ajax: 3,5 Unibet*
Feyenoord: 11 Eurobet

Efter en hæsblæsende thriller i sidste spillerunde 06/07 hev favoritterne PSV deres tredje mesterskab hjem i træk i tæt opløb med Ajax og AZ. Sæsonen 07/08 bliver sandsynligvis en tæt affære igen mellem de etablerede topklubber. PSV må igen påtage sig favoritrollen i kraft af truppens styrke, bredde og klubbens gode set-up, dog må den erfarne kaptajn Cocu’ stop være en svækkelse.

Hvis PSV ikke genvinder titlen mener jeg at AZ bør være bedste bud. Selvom topscoreren Arveladze er væk, så har de stadigvæk et godt og spændende hold, kendetegnet ved fight og offensivt spil. Grundstammen på holdet er (bortset fra Arveladzes afgang) intakt fra sidste sæson, og det var jo som bekendt tæt på at de havde taget mesterskabet. Og med et par nye spændende angribere i folden og van Gaal på coach linjen, så bør holdet fortsætte takterne fra sidste sæson. Dertil har klubben ligesom PSV et fremragende set-up over hele linjen - som giver den ambitiøse klub gode muligheder for at høste trofæet hjem til Alkmaar.

Ajax, tjah hvad med Ajax. De bør vel nævnes efter en stærk afslutning som var tæt på at give guldmedaljerne. Men selvom holdet rummer mange spændende spillere i alle geledder, så mener jeg at de efter salget af holdets helt store kreatør, frisparksekspert og målscorer Sneijder (Real Madrid) næppe helt til tops. Dertil har holdet midtbaneslideren Davids ude en rum tid, og med klare problemer på den centrale midtbane tror jeg Ajax får det svært pt.

Senest illustreret i onsdagens kval til CL, hvor man spillede med nyankomne Suarez på Sneijders plads. Suarez plads ER i angrebet, men i mangel af kvalitetspillere må man ty til alternativer. (Ajax tabte iøvrigt skuffende 0-1 til Slavia Prag hjemme).

Feyenoord, ja det kan blive den helt store darkhorse. Holdet der igennem de senere år har kæmpet med store økonomiske problemer, blev smidt ud af UEFA Cuppen sidste år pga. tilskuer-problemer, træner Erwin Koeman smed tøjlerne, og der var diverse intriger...

På coach-fronten bliver det etablerede og tidligere Feyenoord-træner (2004/2006) Bert van Marwijk (Borussia Dortmund) der skal styre tropperne. Og på spillerfronten er der kommet gode rutinerede folk som på angrebssiden Makaay og unge fremadstormende Slory. På midtbanen er Bronckhorst (kan også spille i forsvaret) kommet til fra Barcelona som bindeled og indpisker, og hans store rutine gør at Feyenoord er interessant i mine øjne. Desværre har man mistet det helt store talent på venstrekanten, Drenthe (Real Madrid), men med Bronckhorst og de De Cler (AZ) og Hofland (Wolfsburg) er man dækket solidt ind.

De vigtigste transfers hos top4-klubberne


PSV Eindhoven
Tilgang:
Keeper:
-Roorda (Groningen)
-Cassio (Gremio)
Forsvar:
-Zonneveld (Breda)
-Fagner (Corinthians)
-Alcides (Chelsea, lån)
-Rajkovic (Chelsea, lån)
Midtbane:
-Van der Leegte (Wolfsburg)
-Perez (offensiv, Ajax)
Angreb:
-Reis (Atletico Madrid)

Afgang:
-Cocu (cap.-m) stoppet
-Vahrynen (defensiv) Derby
-Lamey (f)
-Ball (f) Manchester City
-Kluivert ?

AZ Alkmaar
Tilgang:
Keeper:
Romero (Racing Club, reserve)
Forsvar:
-Koenders (Waalwijk)
-Pocognoli (Genk)
Midtbane:
-Agustien (tilbage fra Roda, lån)
-Medunjanin (tilbage fra Sparta, lån)
Angreb:
-Pelle (Cesena)
-Ari (Kalmar FF)

Afgang:
-De Cler (Feyenoord)
-Arveladze (Levante)
-Meerdink

Udlån:
-Luyckx (m-Excelsior)
-Lens (a-NEC)
-Stam (f-Excelsior)

Ajax Amsterdam
Tilgang:
Forsvar:
-Urzaiz (Atletico Bilbao)
-Colin (Norwich City)
Midtbane:
-Rommedahl
Angreb:
-Bakircioglu (offensiv-Twente)
-Suarez (Groningen)

Afgang:
-Perez (PSV)
-Sneijder (Real Madrid)
-De Mul (?)
-Babel (Liverpool)

Feyenoord
Tilgang:
Forsvar:
-Hofland (Wolfsburg)
-De Cler (AZ)
Midtbane:
-Bruins (Excelsior)
-Sahin (Borussia Dortmund, lån)
Angreb:
-Slory (Excelsior)
-Makaay (Bayern Munchen)
-Bronckhorst (midtbane-Barcelona)

Afgang:
-Drenthe (f-Real Madrid)
-Saidi (f-Nantes)
-Castelen (offensiv-HSV)
-Huysegems (offensiv-Twente)
-Charisteas (a-Nurnberg)
-Boussabon (a-Quatar)
-Collen (f)