Så byder vi endnu en sæson i den tyske 2. Bundesliga velkommen – startskuddet lyder lørdag kl. 13, hvor Energie Cottbus tager imod Eintracht Braunschweig.

En analyse af kampen - og et par tip til samme – kan findes hér: http://www.betxpert.com/ekspert/tys2/

Efter 2½ måneders venten er de tyske hold nu ved at være klar til at starte på en ny sæson. Træningskampe er blevet spillet, taktikker er blevet øvet og spillere er gået til og fra.
Og hvad er en sæsonstart uden en lille optakt? Hermed bringes en lille opsummering af klubberne og en gennemgang af hvad man kan forvente af de forskellige hold.

Jeg byder jer alle velkommen til en ny spændende sæson i den tyske 2. Bundesliga, som forhåbentlig vil byde på både spænding og gode tips og fiduser.

Held og lykke!

Kampen i toppen


Kampen om oprykning vil i 05/06-sæsonen hovedsageligt blive udkæmpet mellem de hold der lige er rykket ned fra 1. Bundesliga. Det vil sige at Bochum og Hansa Rostock vil slås med næb og klør for at komme tilbage til den bedste tyske række.
Dog har jeg ikke meget fidus til at den sidste nedrykker, Freiburg , har store chancer for at klare skærene og rykke op.
Det er tre helt nye hold der er dumpet ned i 2. Bundesliga. Forstået på den måde at ingen af oprykkerne fra 03/04-sæsonen er dumpet ned igen, men derimod har klaret sig bemærkelsesværdigt godt i den bedste række.

I oprykningskampen får Bochom og Hansa Rostock sandsynligvis selskab af 1860 München , der på trods af god vilje og fighterinstinkt ikke nåede at skaffe helt nok point til et avancement i sidste sæson. Derudover vil de "evige efterfølgere" Aachen og Greuther Fürth gøre deres for at nå en oprykningsplads efter mange års hårde prøvelser.
Man plejer også at se et af sidste sæsons midterhold pludselig blusse op og gøre sig gældende i oprykningskampen. Dette år tror jeg det kan blive Erzgebirge Aue eller forrige sæsons oprykker fra regionalligaerne, Dynamo Dresden . Specielt Dresden overraskede mange sidste sæson og endte på en flot 8. plads med en hjemmebanestatistik lydende på 12-2-3 30-18. Holdet skuffede dog lidt mere på udebane, og her lød statistikken på 3-2-12 18-35. Hvis Dresden derfor kan få styr på spillet på udebane tror jeg de kan blive en aldeles farlig modstander og kæmpe med i toppen af ligaen.

De mange midterhold


Når en liga består af 18 hold, vil der altid være mange klubber der befinder sig i den store midterzone. Sidste sæson var der dog ikke den store afstand fra midter- til nedrykningspladserne, og det faktum tror jeg vil gøre sig gældende igen i år.
Hold som Unterhaching , Burghausen og Saarbrücken vil sandsynligvis holde til i midten, med et ikke alt for stort hul ned til de skæbnesvangre nedrykningspladser.
Da grænsen igen i år bliver temmelig flydende er det svært at komme med et direkte bud på hvem der kommer til at ligge lige over stregen, og hvem der kommer til at ligge lige under.

...Og holdene i bundstriden


Som nævnt vil der i år blive tæt kamp om at undgå nedrykning, men der vil alligevel nok være ét hold der ligger som en solid bundprop. I år bliver denne plads højst sandsynligt besat af en af oprykkerne.
Hvis jeg skal komme med et regulært bud på hvem det bliver - og det skal jeg jo - så hælder jeg mest til enten Paderborn eller Sportfreunde Siegen . For begges vedkommende er det noget helt nyt at være i 2. Bundesliga, og hverken truppen eller styrken er stor nok til at de kan gøre sig gældende som meget andet end nedrykningskandidater.
Udover oprykkerne vil også Ahlen og Cottbus sandsynligvis blande sig i kampen om at undgå nedrykning. Begge førnævnte hold viste i sidste sæson at de har svært ved at præstere godt på udebane, og det faktum vil give holdene en svær tid i den kommende sæson.