På fredagens sprinter-etape er Mark Cavendish som sædvanlig favorit - men indtil videre er det faktisk Marcel Kittel der er spurtkongen i årets Tour...

13. etape, 173 kilometer fra Tours - Saint-Amand-Montrond, ligner endnu en sprinteretape, og så er den engelske spurtstjerne Mark Cavendish naturligvis favorit.

Eller burde man stryge "naturligvis"? For faktisk har Cavendish kun vundet een etape i årets udgave af Tour de France, mens konkurrenten Marcel Kittel har vundet TRE, senest torsdagens etape med mål i Tours (Cavendish blev dog nr 2). Kigger man imidlertid på fredagens rute, er Cavendish-favoritværdigheden måske rimelig nok. 

"If anything the 100th Tour has an added element of suspense again... ‘Cav' no longer wins on a whim. He has a rival who is showing no sign of slowing down."

Fra letour.fr

Fredagens etape har en tricky bakke  med 10 km til mål, og det kan frasortere de tungere og trætte sprintere. Sandsynligvis vil de stærkeste sprintere dog komme med op over eller nå tilbage på nedkørslen. Men det kan tænkes, at hold med to forskellige sprintertyper satser på den mere hårdføre ryttertype - for eksempel hos Argos-Shimano-holdet, der stiller til start med både Marcel Kittel og John Degenkolb. Her KAN holdet vælge at satse på det sikre kort i Degenkolb, der ikke burde have de store problemer med at komme over bakken.

Temaet er ligesom på 12. etape, om et udbrud kunne få lov til at holde hjem til målstregen.Men det sker næppe - specielt når man ser på lørdagens etape, der passer bedre til udbruddet.

Favoritter til at vinde 13. etape

Odds fra 
Unibet
Cavendish 2,65
Kittel 3,25
Greipel 6
Sagan 7
Kristoff 28
Degenkolb 35

BetXperts eksperttips til 13. etape

Bedste odds Bookmaker
Bauke Mollema-Jean-Christophe Peraud: 2 1,78 Unibet